Déu n'hi do la de mones que hem fet!! Com veureu gairebé totes de xocolata... Per què serà! Però bé, la de casa va ser una Sara, que feia molt temps que ni feia ni menjava.
Quan dius un pastís Sara sempre penses que serà empalagós, per la crema de mantega, però us asseguro que aquesta és una recepta súper bona i que no es fa gens pesada.
No us decebrà, el pa de pessic, un genovès, tendre, esponjós, humit, i una crema de mantega suau i fina, gens empalagosa!
Us animo a que la feu, és boníssima per a qualsevol ocasió!
M'oblidava...aquest any les figures de xocolata també són fetes a comacasa-res!!! vaig suar una mica però finalment repte aconseguit!!!
PASTÍS SARAIngredients
4 ous
125 g de farina (de rebosteria)
125 g de sucre
Pell de llimona ratllada
Crema de mantega
100g de sucre
25 g d'aigua mineral
2 rovells d'ou
125 g de mantega pomada
Almivar
100 g de sucre
100 g d'aigua
Un rajolí de suc de llimona
Ametlles laminades per a decorar (prèviament les torrem una mica, vigileu que es cremen de seguida...)
* per a la cobertura de xocolata: 150g de xocolata 70%, 150 ml de nata, 75 g de mantega.
Desfem la xocolata amb la nata a foc baix o al microones, afegim la mantega i remenm fins a tenir una crema ben fina i homogènia. El pastís ja farcit posar-lo damunt una reixeta amb un plat o safata a sota per a recollit la xocolata que caurà, aboquem la xocolata no la toquem perquè d'aquesta manera quedarà llisa, mirem que quedi tot ben recobert i deixem refredar una mica, decorem al nostre gust.
Elaboració
En un bol i millor amb batedor elèctric, batem molt bé els ous amb el sucre fins a tenir una barreja escumosa i blanquinosa, ens haurà triplicat el volum.
Incorporem la farina poc a poc i amb l'espàtula l'anem integran amb moviments suaus, de baix a dalt.
Aboquem la barreja en un motlle de 20 cm, prèviament engreixat i enfarinat (traiem l'exés de farina).
Coem durant 30 minuts a 180º, forn preescalfat.
En sortir del forn donem uns cooets al cul del motlle, segons els entesos diuen que eviten que s'abaixi.
Deixem que refrefi una mica i desemmotllem sobre una reixeta.
Fer-lo el dia abans ens anirà millor, i si voleu el podeu fer quan tingueu temps i el congeleu dins una bosa o amb film, queda super bé (comprovat!)
Per a la crema de mantega primer farem un almívar amv el sucre i l'aigua, hem d'aconseguir una textura de xarop espès.
En un bol on tindrem els rovells d'ous hi anem incorporant a poc a poc, fent un rajolí, l'almívar sense deixar de batre amb la batedora elèctrica, hem de continuar batent fins a tenir la barreja freda (aprox. 5 minuts). Incorporem la mantega i batem fins a tenir una barreja homogènia. La reservem uns minuts a la nevera per a que agafi cos i sigui més fàcil cobrir el pa de pessic.
Per a l'almívar (per mullar el pa de pessic)
Fem bullir el sucre amb l'aigua i les gotes de llimona uns 3 minuts. Reservem
Muntatge
La base que serà la part més llisa és la que farem servir pel sobre de la Sara.
Dividim el pa de pessic en dos o tres capes iguals, les mullem amb l'almívar, escampem la melmelada d'albercoc a cada capa menys a la de sobre. muntem una sobre l'altra, recobrim tot amb la crema de mantega (laterals també) i allisem bé.
Només ens queda recobrir tot el pastís amb l'ametlla laminada torrada, tot ben recobert!
Si voleu es pot empolsinar amb una mica de sucre llustre, jo acom era per a mona no ho vaig fer.
Decorem al nostre gust, però queda tant bonica aquesta Sara que poques coses li calen...
Ara m'adono que als ous no els vaig fer foto...
Srà per Mones!! T'han quedat totes molt bé, estàs feta una artista, sont molt maques, però ho millor es que segur estaven ben bones.
ResponEliminaPetons.
Quina feinada!! Però mones no han faltat aquest any! I la Sara per nosaltres és la reina de les mones!!
ResponEliminaPetons
Palmira
T'ha quedat molt bonica! De fet...totes!
ResponEliminaEnguany, per primera vegada...jo també he fet una sara!
Petonets,
Olga
Ets una artista!!! molt maques i segur que ben bones!!!!
ResponEliminaPetonets