ÍNDEX DE RECEPTES

22 de febrer del 2021

PASTÍS DE PERES

 


Per ahir diumenge tenia preparades dues postres... si, ja se que no cal... però feia dies que aquest pastís em rondava pel cap, des de que el vaig veure fer a la Lorraine Pascale, que m'agrada molt... 
Havia preparat una mousse de xocolata vegana, que és el que vam menjar... i al pastís, després d'un bon dinar, ja no hi arribavem... 
Com el meu fill per la tarda tenien visites se'l van emportar! i van dir que estava molt bo!! Qualsevol diua el torno a fer perquè l'he de provar!!
És fàcil de fer, però necessita el temp de repós... així que estarem una estoneta per a tenir-lo a punt...
Bona setmana!
PASTÍS DE PERES
Ingredients per a la base
125 g de mantega a temperatura ambient
275 g de farina tot ús, tamissada
1 c/s de sucre
100 g de farina d'ametlla
1 ou + 1 rovell 
Un pessic de sal
2-3 cullerades d'aigua, si cal... dependrà de com veiem la massa
Ingredients per al farcit
100 g de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre blanquilla
100 g de farina d'ametlla
3 c/s de farina tot ús
1 ou 
1 xupito d'Amaretto
3-4 peres Conference
Suc de llimona
Sucre llustre
Preparació
Per a fer la base batem molt bé la mantega, l'ou i rovell i el sucre fins a tenir una barreja ben homogènia, no cal batre molt, no interessa incorporar aire a la massa. Ho podeu fer a mà, jo vaig fer.ho amb la KitchenAid, accessori pala.
Anem afegint les cullerades d'aigua segons ens demani la massa, hem de veure i notar que ens queda una bola, d'una massa que no s'enganxa.
L'emboliquem amb film i deixem reposar 30 minuts a la nevera.
Passat el repòs, enfarinem bé el taulell, traiem la massa de la nevera i l'estirem per un igual, aproximadament no ben bé 1 cm, una mica més de 1/2 cm.
Cobrim el motlle, ens podem ajudar embolicant la planxa de massa en el curró per a passar-la al motlle. Amb les mans cobrim bé tot el motlle i retirem la sobrant. Tornem a reservar 30 minuts a la nevera
Ja podrem preparar el farcit i preescalfar el forn a 180º
Per a fer el farcit posem a la màquina o en un bol si es feu a mà, tots els ingredients del farcit, i batem o remem molt bé fins a tenir tots els ingredients incorporats.
Aquest farcit el repartim bé per a tot el motlle.
Pelem, tallem i traiem els cors de les peres, les pintem amb suc de llimona per a evitar que es tornin negres. les posem sobre el farcit i cap al forn!
Li tindrem uns 45 minuts, aneu controlant que no es cremi de dalt, si veieu que té massa color posseu un paper sulforat per sobre...
La traurem del forn, deixarem temperar i desemmotllarem. 
A l'hora de presentar-la empolsinem els laterals llargs amb sucre llustre




Seguidors