Pensant que tinc unes crbasses a Isona que m'esperen... he rescatat aquesta recepta de l'altre bloc.
CABELL D'ÀNGEL
Ingredients
- carbassa (especial per a cabell d'àngel)
- sucre
- suc llimona
- canonet de canyella
Preparació
Rentem les carbasses, les partim i en fem trossos, que posarem en una olla amb aigua, que els cobreixi, i deixem que bulli durant una hora aproximadament, fins que es vegi que està cuita.
Quan ja s'ha refredat, més que res per no cremar-nos..., amb l'ajuda d'una forquilla anem traient les llavors i una mica els serrells que les aguanten, no costa, i amb la mateixa forquilla traurem la polpa, que surt fàcilment.
Pesem la polpa i la posem en una cassola, si és de fang millor, hi afegim el suc de mitja llimona, el canonet de canyella i la meitat del pes de carbassa, de sucre. Jo tenia 1 kg de polpa de carbassa, així que hi vaig posar 1/2 kg de sucre. Si veieu que està molt sec, podeu tirar-hi una mica d'aigua, de la que hem reservat de bullir la carbassa. Deixem coure durant una hora aproximadament, a foc baix, remenant de tant en tant i amb l'ajuda d'una espàtula i una forquilla anem desfent, despentinant, el cabell d'àngel.
Segons ens agradi més o menys clar de color, el deixarem coure més o menys estona.
Jo a casa, quan el feia la meva mare, sempre l'havia vist d'aquest color més claret.
Tereseta!
ResponEliminaEl cabell d'àngel m'agrada molt. a veritat és que quan sabí, fa temps, que es feia amb unes carabasses especials, em quedí meravellat!
Una besada!
Hola Xavier! de petita veia la meva mare que en feia i pensava que era màgia!ara veig que la carbassa és la que té la gràcia! està molt bo!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Teresa, quina rapidesa . El teu pa d'espelta és espectacular . Em tenc moltes ganes de provar de fer-.-ne un .
ResponEliminaBon cap de setmana!!
Com m'agrada el cabell d'àngel!! Vaig fer-ne una vegada i per equivocació. Vaig comprar aquesta carbassa sense saber que era la de cabell d'àngel, volia fer confitura de carbassa i em va sortir ben maco.
ResponEliminaA veure quan ens veiem, eh, que ja toca!!
Petonets
el que vaig trobar més difícil va ser partir-les.. tenen una closca duríssima... però el cabell d'àngel que donen és bonissim !!!
ResponEliminaUna abraçada
No m'he atrevit mai amb el cabell d'àngel casolà... sempre l'acabo comprant fet. Però un dia m'haig d'atrevir, que segur que ha de quedar molt millor ;)
ResponEliminaMai n'he fet de cabell d'àngel. Fas veure les receptes més fàcils del que sembla. Quina bona pinta!
ResponEliminaFins aviat! ;)
Perdo, m'havia identifica't malament. Sóc una principiant en aquest món, jejej
ResponEliminaXisca, animat amb el pa, queda molt bé, a mà costa una mica més però val la pena!
ResponEliminaMarina, de vegades les coses no previstes són les que surten millor...
Gemma, seguríssim que te'n surts! i ja veuràs que bo!
Acabatdefer, és fàcil, però vol el seu temps, prove-ho que t'agradarà.
StHilari, si que costa partir aquestes carbasses! però què bo està!
petons !
Maria, t'he canviat el nom!!!!
ResponEliminapetó
HOLA SOY ANGELICA Y VENGO A VISITARTE
ResponEliminaCREO QUE CABELLOS DE ÁNGEL SERA LA ALCALLOTA EN CHILE PREPARAN BASTANTE ESA MERMELADA Y LE PONEN NUECES
FELICITACIONES POR TUS RECETAS YA VOLVERÉ
http://comidachile.blogspot.com/