Aquesta recepta la va fer no fa gaires dies Karlos Arguiñano. Em va semblar que havia de ser molt bona, i ara per l’estiu, tenir-la preparada i a punt per un sopar fred, ens pot anar molt bé. La tenia pendent de penjar-la, ja fa uns quants dies que la vaig fer.
Les empanades són fàcils de fer, si ens fem la massa serà més laboriosa, però ens donen molt de joc per a qualsevol àpat. Admeten mil i un farcit, el que més agradi, i acomtumen a agradar a grans i petits. Aquesta en concret ens va agradar molt la combinació del pebrot verd i la sardina.
Així que ara que en ve la temporada de la bona sardina i que ja tenim ganes del bon temps i sopars més informals, segur que repetirem.
Si tenim temps i ganes, la massa la podem fer, però la veritat és que aquestes que ens venen preparades ens donen un molt bon resultat. Aquesta vegada vaig trobar aquesta de la Cocinera, especial per a empanades, em sembla que és nova, i m'ha agradat molt.
Queda una senyora empanada!!!
EMPANADA DE SARDINES
- dos masses especials per a empanades
Ingredients del farcit:
1/5 kg de sardines fresques
Un bon menat de ceba tendra
Dos pebrot verds, grandets
Sal i pebre
Oli
1 ou
Preparació
Netegem i rentem les sardines, traiem l’espina i les impureses que puguin tenir i deixem dos lloms ben nets. Els deixem escórrer mentre preparem la ceba i el pebrot.
Netegem i rentem les cebes i els pebrots. Els tallem en juliana i sofregim en una paella amb una mica d’oli, remenem de tant en tant, quan ho tenim cuit, ho traiem del foc i ho posem en un escorredor perquè deixi anar l’excés d’oli, i reservem.
A la safata del forn posem paper sulforitzat, especial per a forn, col•loquem una làmina de massa, repartim la ceba i pebrot, deixant un dit al voltant de tota la massa, perquè l’haurem de tancar. Seguidament anem posant els lloms de sardina amb la pell cap a dalt (foto), que quedi ben coberta tota la superfície, i salpebrem. Tapem amb l’altra làmina de massa. Tanquem l’empanada, agafant les dues làmines, de la manera que ens quedi ben tancada. Pintem tota la superfície amb ou batut.
Tenim el forn ben calent, hi posem l’empanada i coem a 100º-180º segons el forn, durant uns 35 40 minuts, ha d’estar ben rosseta!
Deixem refredar a temperatura ambient.
La trobarem més gustosa si lens a mengem tèbia o freda.
9 comentaris:
Jo també la vaig veure :)
Em va sorprendre que hi havia massa especial per empanada... no m'hi he fisxat mai. És bona?
El farcit ha de quedar boníssim!
Hola Gemma, aquesta massa la vaig trobar boníssima, com la que faig, quan la faig..., i el farcit molt bo!
Fins d'aquí una estona!
Doncs jo també provaré aquesta massa, me n'has fet venir ganes! I amb el farcit de sardines, será espectacular!
Hola!
Jo també vaig veure la recepta i em vaig veure en cor de fer-la, i dono fè de que és bonissima!
T'ha sortit ben xula, n'agafaria un trosset i tot...
Fins aviat! ;)
La ceba y el pebrot vert fan una gran aerella i si a sobre hi poses les sardines....
Bona empanada noia!!
Petons
Qué rica! ya vi hace un tiempo esta receta en el blog de patria, muy rica!
Que razón tienes cuando dices que ya van apeteciendo cenitas informales, calorcito en el día y brisita en la noche! que lujo
Besitos
Boníssima!!! A nosaltres les sardines ens agraden molt, ara comencen a estar ben bones!
Petonets
HOLA NOIA, PER FI PUC CONECTAR-ME AL TEU BLOG. PETRI.
la massa segur que ha d'estar molt bona, però segur que ni la meitat del ha d'estar aquest farciment....
impressionant!
Un a abraçada
Publica un comentari a l'entrada