ÍNDEX DE RECEPTES

13 de novembre del 2017

GALETES DE POMA DESHIDRATADA

Tot va ser veure fer-les al gran Jaime Oliver que ja estaba comprant la poma deshidratada, que la propera la faré jo, i fent les galetes!! Què us he de dir de com estaven... boníssimes!!
Es guarden molt bé dins d'una caixa metàl·lica (si és que no se les mengen d'una tirada...)
Anem a la recepta!
GALETES DE POMA DESHIDRATADA
Ingredients
100 g de poma deshidratada
100 g de sucre de canya sense refinar
100 g de mantega sense sal ben freda
200 g de farina de rebosteria
1 ou gran
Preparació
Si teniu un robot o picadora podeu fer tota la barreja en el mateix lloc, per tant poc embrutem!
Primer que res preescalfem el forn a 200º.
En el robot o picadora, triturem la poma deshidratada, que quedi ben petita, queda com un ganulat. A continuación hi afegim el sucre, la mantega a daus, la farina i un pessic de sal i triturem tot molt bé durant 1 o 2 minuts. reservem una c/s d'aquesta barreja. A continuación a la barreja del robot hi afegim l'ou i barregem bé fins a tenir una massa compacta.
Amb aquesta massa fem un xurro (salxixa) (dependrà del diametre d'aquest xurro amb la mida de les galetes, al forn no creixen massa) (jo vaig fer-lo d'uns 3 cm aprox.). el dividim pel mig, cada mig pel mig... així fins a tenir unes 24 porcions. De cada porció en fem una boleta que anirem col·locant a la safata del forn, folrada amb paper especial de forn o silpac. amb els dits les aixafem una mica, per sobre repartim la barreja que havíem reservat.
Les coem durant 15-20 minuts.
Les deixem refredatr damunt d'una reixeta.

c/s = cullera sopera
Font: Jaime Oliver



6 de novembre del 2017

PASTIS DE FORMATGE, LLIMONA I FIGUES


Un súper pastís per a celebrar l'aniversari del meu fill, l'Eloi, que es van fent grans..., i el meu, que al contrari d'ell no me'n faig de gran... Jeje!
És un pastís molt fàcil de fer i està boníssim, va tenir molt èxit!
PASTÍS DE FORMATGE, LLIMONA I FIGUES
Ingredients
250 g de galetes (tipus Digestive)
150 g de mantega
500 g de formatge cremós
150 g de sucre
400 g de nata per a muntar (35% MG)
Pell ratllada d'una llimona
Suc de 1/2 llimona
6 fulles de gelatina de 2g ( 12 g)
Figues
Magrana
Maduixots
Motlle de 20 cm
Elaboració
Triturem les galetes i barregem amb la mantega fosa, cobrim el fons del motlle, repartint per un igual, premem amb una cullera o cul de got per a que quedi compacta i uniforme. Reservem a la nevera.
Hidraten la gelatina amb aigua freda durant 10 minuts, l'escorrem bé i  escalfem al microones fins que estigui líquida. Hi afegim el suc de llimona i la pell de llimona ratllada, remenem bé i reservem.
Barregem el formatge amb el sucre, la nata i la gelatina amb llimona, batem bé fins a tenir una crema homogènia.
Aboquem la crema en el motlle i amb l'ajuda d'una espàtula allisem la superfície.
Reservem a la nevera un mínim de 2 hores però millor fer-lo el dia abans.
Decorem amb la fruita i a gaudir-lo!




2 de novembre del 2017

PANELLETS D'ADMETLLA I PINYONS / PANELLETS DE COCO

Per a que no us calgui remenar tant i no tingueu excusa per a no fer panellets, en podem fer tota la tardor i hivern doncs són ben energètics..., poso la recepta del la massa base per a fer els de pinyons i dels gustos que vulgueu i la dels de coco. Si remeneu una mica també n'hi d'avellana, aquest any no n'he fet demoments, però també están súper bons!
A casa no ens agraden de sabors, com de café, xocolata, i altres, però si en voleu fer, amb la massa base d'ametlla només us cal separar porcions de massa i barrejar en cadascuna el sabor desitjat.
PANELLETS (massa base)
Ingredients (depenent de com els feu de grans, en surten uns 50-60)
1/2 kg d'ametlles en pols
350 g de sucre
150 g d'aigua mineral
1 clara d'ou
1 rovell d'ou (i jo hi afegeixo una cullerada d'aigua)
250 g de pinyons
250 g d'ametlla en granet
Cireres confitades (opcional, però donen color i varietat)
Preparació
En un cassó posem l'aigua i el sucre i deixem que aquest es desfaci, coem uns 3 minuts, n'obtindrem un almívar. A continuación, amb el foc baix, aboquem l'ametlla en pols de cop, i remenem enèrgícament fins a que s'integri amb l'almívar, ens queda una massa espessa que costa de remenar... quan es desenganxa i ja hagin passat  de 3 a 5 minuts, apaguem el foc i aboquem la massa en una safata que taparem amb film toca a tocar per a que no es faci crosta, deixerem refredar completament.
Quan tenim la massa freda hi afegim la clara d'ou, tal qual, i amb les mans anem amassant fins a integrar-la, és una massa enganxifosa... en fem una bola que embolicarem amb film i deixarem reposar a la nevera un mínim de dues hores, però millor si la feu el dia abans i reposa 12h.
Per a fer els panellets només ens caldrà agafar porcions petites i anar fent els panellets al nostre gust. El pinyons i l'ametlla granet  s'enganxen molt bé, ja veureu, aixó si, porten el seu temps! 
Els pintarem amb el rovell d'ou barrejat amb la mica d'aigua i anem coent-los, amb el forn preescalfat a 190º-200º, uns 8-10 minuts, depenent del vostre forn, esteu a l'aguait!
En traure'ls del forn els deixem refredar uns minuts i amb compte el posem damunt d'una reixeta per acabar de refredar-se.
PANELLETS DE COCO
Ingredients (en surtens uns 25, segons com els feu de grans) 
250 g de coco sec ratllat
125 g de sucre llustre
2 ous
Pell de llimona ratllada
Elaboració
En un bol posem tots els ingredients i amb les mans amassem fins a que s'integri tot bé, primer sembla que hi falta liquid, però el coco va agafant humitat va compactant.
Agafem porcions petites de massa, fem una bola i la pessiguem per a donar-li la forma que veie a les fotos. Aquests els posem al forn però només amb el gratinador, uns 2-3 minuts, vigileu perquè es cremen amb facilitat.
El deixem refredar també damunt d'una reixeta.




24 d’octubre del 2017

MOUSSE DE XOCOLATA

Les postres de diumenge van ser molt ben rebudes! Una mousse de xocolata, recepta de la xef Lorraine Pascale que m'agrada molt, que ens va animar l'ànima, que estaba una mica tocada per la setmaneta dura que portàvem, i que encara no s'ha acabat... En fi, moments històrics que ens toquen viure i que no hauríem pensat ni volgut mai, menys que passi el què està passant, que és molt penós.
Bé, quan estigueu baixos de moral regaleu-vos aquesta mousse, us animareu!!
MOUSSE DE XOCOLATA
Ingredients
200 g de xocolata 70% 
50 g de mantega
250 g de nata líquida (35%MG)
Una tassa de café expreso fred (tassa de café)
3 c/s de brandy
3 c/s de sucre
3 clares d'ou (a temperatura ambient)
Pessic de sal
Virutes de xocolata o nata muntada per a decorar
Elaboració
En un cassó al bany maria fonem la xocolata amb la mantega, ho remenem bé fins a tenir una crema ben fina, brillant. deixem refredar a temperatura ambient. Quan és fred hi afrgim el brandy i remenem fins a incorporar-lo.
Muntem les clares d'ou amb un pessic de sal i el sucre fins a aconseguir un punt suau, no molt fortes.
Muntem la nata també fins a una consistencia suau.
Afegim a la xoxolata la meitat de la nata mi la incorporem bé, acabem incorporant la nata amb compre amb moviments envoltant per a que no perdi volum.
Per últim afegim les clares, primer una mica i barregem, després acabem abocant-la i amb moviments envoltants l'anem integrant, ens quedarà una textura de mousse molt esponjosa.
La repartim a les copes i reservem a la nevera.
Podem decorar-la amb virutes de xocolata o nata muntada, al moment de servir.
c/s= cullera sopera



6 d’octubre del 2017

PASTÍS MARIETA (PASTÍS D'ANIVERSARI)

El rei petit de la casa, el Jordi, ja ha fet 1 anyet!!!!, com passa el temps! Ho vam celebrar el dissabte passat, el Joan el va ajudar a bufar el peixet, ell estava parat pel moment, gent, cants, pastís... però després en va menjar i tot!! I com erem colla vaig fer un altre pastís molt bo! apte per a celíacs, així la tieta Montse en va poder menjar!! Tots dos ben macos i molt bons!! (modestia a banda...)
Aquest no té complicacions, l'altre tampoc eh?, la base, el pa de pessic, és la recepta típica de la de iogur, només vaig fer la massa una mica diferent, el procediment, els ingredients el mateixos de sempre.
Doncs bé, com sempre hi pot haver algú que em llegeixi i que no tingui aquesta recapta tant popular, la vaig a posar!(jo vaig fer el doble d'aquestes quantitats)
Normalment jo la faig posant tots els ingredients en un bol i amb batedora manual integro bé fins a tenir una barreja fina i homogènia. 
Com a mesura de got fem servir l'envàs del iogur.
PASTÍS MARIETA (PASTÍS D'ANIVERSARI)
Ingredients
1 iogurt natural
2 gots de sucre
3 gots de farina de rebosteria
1 got d'oli (que no sigui verge, donaría massa gust) (també podeu fer 1/2 d'oli + 1/2 de llet)
3 ous (L) (a temperatuira ambient)
Pell de llimona o taronja ratllada
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Marieta: mores negres i vermelles i nabius. 
Glassejat de xocolata
150 g de xocolata negra (70%)
150 g de nata per a muntar
40 g de mantega
Almívar t/t : 75 g de sucre+75 g d'aigua
Melmelada de taronja (casolana en el meu cas, podeu posar la que us agradi o tingueu)
Elaboració
En el bol de la batedora posem els ous i el sucre i batem fins  doblar el volum, obtindrem una crema ben esponjosa. Afegim a fil l'oli, el iogur, la pell de llimona ratllada i finalment la farina amb el llevat tamisat, tot sense parar de batre.
Aboquem la barreja en un motlle (20cm) prèviament engreixat i enfarinat.
Coem uns 35 minuts a 180º, forn preescalfat.
Traiem del forn, esperem una mica i desemmotllem, deixem refredar damunt d'una reixeta.
Fem l'almívar: en un cassó fem bullir uns 3-4 minuts l'aigua amb el sucre.
Fem la glassa de xocolata
En un bol posem la xocolata  trossejada i la mantega, millor a temperatura ambient.
En un cassó escalfem la nata, abans que bulli l'aboquem sobre la xocolata i mantega, deixem 2 minuts i remenem bé fins a tenir una crema ben homogènia, primer sembla que no es lliga però ja veureu com finalment us queda una crema fina i brillant.
Muntatge
Quan el pa de pessic està ben fred l'obrim pel mig, suquem amb almíbar les dues mitats, repartim una capa fina de la glassa, per sobre repartim melmelada, tapem al l'altra part i amb compte el posarem d'amunt la reixeta (sota d'aquesta poseu un plat o safata per a recollir la glassa que caigui).
Amb la glassa calenta l'aboquem per sobre el pastís, no us caldrà pasar l'espàtula, només movent una mica la reixeta us quedarà tota la superficie coberta, llisa i igualada. si el lateral queda sense amb una espátula n'hi poseu. Deixem que perdi temperatura. 
Decorem com ens agradi, en aquest cas vaig fer una Marieta.









25 de setembre del 2017

COC DE XOCOLATA BLANCA, NABIUS I ANOUS

Un dia de pluja molt benvinguda ens va animar a encendre el forn! Quin berenar més bo vam fer acompanyant un trosset d'aquets coc amb un bon cafetó!
Com no som de xocolata blanca tenia els meus dubtes a que ens agradés...  i dubtes  resolts... perquè ens va agradar molt, està molt bo!!!
Fa pocs em van mig renyar perquè feia dies  que no publicava i és veritat... després d'anys d'estar davant de l'ordinador vuit o més hores diaries... des que em vaig jubilar em costa molt obrit-lo... en dec estar saturada... A veure si poc a poc agafem el ritme!!
COC DE XOCOLATA BLANCA , NABIUS I ANOUS
Ingredients
150g de xocolata fondant blanca
2 ous
100g de mantega
1/2 c/p d'esència de vainilla
1 c/s de maicena
130g de sucre
170g de farina
60g de nabius (si us agraden posseu-ne més...)
50 g d'anous (a trossos, posseu-ne més...je,je)
Preparació
1. Fonem la xocolata i la mantega al bany maria
2. Batem els ous, l'esència de vainilla i el sucre, han de quedar ben escumossos, ben muntats.
3. Afegfim, a la barreja  anterior la xocolata tèbia que hem fos, batem per a integrar-la.
4. Incoerporem la farina i la maicena tamissades i mesclem bé.
5. Enfarinem els nabius i les anous, traiem l'excés de farina, i ho afegim a la preparació.
6. Aboquem la barreja en un motlle (20 cm) prèviament engreixat.
7. Coem a 180º, forn preescalfat, durant uns 45 minuts, punxeu-lo per saber si el teniu cuit.
Deixarem refredar una mica abans de desemmotllar-lo.

c/p = cullera de postres
c/s = cullera sopera
Font: Revista Postres de Lecturas



4 de setembre del 2017

FLAM DE GALETES AMB GELAT DE PLÀTAN I MANGO

Bona tornada de vacances! a veure si hem carregat piles i tornem a la rutina de fa uns messets... això si, sense fitxar cada dia...Tenim el blog una mica abandonat però he fet el propòsit de continuar amb les publicacions pèríodiques, que ara tindré temps!
Amb aquesta entrada doble, doncs, comencem temporada!
Hem fet vacances,  però a la cuina de conacasa-res si han cuit força coses, melmelades, conserves, coques salades... hem fet un bon rebost!
Bé, desitjant que tots/totes estigueu bé, que us hagi provat l'estiu i que comenceu també amb molts d'ànims, us deixo una bona entrada, bona i doble!! 
FLAM DE GALETES i GELAT  DE PLÀTAN i MANGO
Ingredients
800 ml de llet    
4 ous (L)
380 de llet condensada
15 galetes tipus maria
Pel caramel: sucre i una cullerada d'aigua: ho posem en un cassó a foc mig, deixem que el sucre es fongui, ha d'agafar un color marronós, vigileu que es crema de seguida!
Repartim el caramel en el motlle que fem el flam o en els individuals. Reservem
Preparació
En un bol possem tots els ingredients, llet condensada, ous, galetes i llet i es trituren bé amb el túrmix fins a tenir una barreja homogènia.
Aboquem la barreja en el motlle o motlles individuals i coem al bany maria en el forn durant 1 hora o hora i mitja, depenetn de la mida del motlle/motlles.
Deixem refredar en el mateix bany maria, penseu que durant aquest temps s'acabarà de quallar. Un cop a temparaturea ambient els reservem a la nevera.
Desemmotllem a l'hora de servir-los.

Jo el vaig acompañar amb un gelat de plàtan i mango molt fácil de preparar.

GELAT DE PLÀTAN I MANGO
Necessitem plàtan a rodanxes i mango a trossets (tot pelat eh?) i CONGELAT, REQUISIT IMPRESCINDIBLE!
Posem aquesta fruita congelada a la nostra batedora, jo ho faig amb la Thermomix, crec que amb una que sigui potent també sortirà, i triturem fins a tenir una textura fina. Aixi mateix ens el podem menjar! però si no és l'hora, ho possem en un tàper i reservem al congelador. Res més! així de fácil!!!
Boníssim!
                      

5 de juny del 2017

TATIN TUTTI FRUTTI


Una TATIN d'aprofitament?? Si, si, amb unes pomes que rondaven per la fruitera feia dies, un plàtan massa madur, unes maduixes que tot i sent del dia no aguantaran, i unes peres per acabar d'omplir la base... ah! i la pasta de full que no falta mai a la nevera!
Aquesta tatin va ser les postres d'ahir, preparada en un moment i que vam  arrodonir amb un gelat de soja de vainilla amb fruites del bosc, unes postres rodones!!
TATIN TUTTI FRUTTI
Ingredients
Una planxa de pasta de full
3 pomes
3 peres
2 plàtans
Un grapat de maduixes
Una llimona
100 g de sucre
50 g de mantega
2 c/s suc de la llimona
Preparació
En un recipient que pugui anar al forn, van molt bé les paelles en les que podem traurem el mànec, hi posem el sucre, la mantega i el suc de llimona, deixem que es desfaci el sucre, mentres pelen i tallem les pomes a quarts, igualment amb les peres i la resta de fruita i les posem a la paella, deixarem coure uns minuts remenant per a que caramel.litzint sense que es desfacin. Les fruites més delicades com les maduixes les vaig incorporar a l'últim moment. Un cop col.loquem bé la fruita és el moment de posar la pasta de full per sobre de manera que la cobreixi totalment i amb l'ajuda d'una forquilla anem posant bé la pasta de full. Punxem una mica la massa i enfornem, amb el fornmpreescalfat, i coem durant uns 20 minuts a 180*.
Desemmotllar en en calent.
La servim tèbia i l'acompanyem amb gelat, nata...


17 de maig del 2017

MELMELADA DE TARONJA I POMA

Com molts ja sabeu d'aquí no res em jubilo!! si, si, no em toca encara però després de 43 anys ja és hora!! Em feia il·lusió que, ja que saben que tinc blog, de la meva afició per la cuina...fer-los algun detall culinari i vaig pensar que la melmelada, encara que porta el seu temps, és de bon regalar, així que aquí teniu la primera d'elles, de taronja i poma, recepta de l'Olga de "la cuina de l'Olga", que a mi em va encantar!! clar que la vaig provar... no podia pas regalar-la sense saber si estava bona!!...jeje.
L'altra que he fet és de fruites vermelles,  la veritat és que fan molt de goig!, espero que els agradi! Jo ho he fet ben contenta!
Aquesta entrada la tenia preparada fa dies... Així que fa uns dies que estic jubilada!!!
Les melmelades van ser un èxit!!!
MELMELADA DE TARONJA I POMA 
Ingredients
1 kg de taronges
1/2 kg de sucre
1 poma mitjana (golden)
El suc d'una llimona
Pell de 1/2 llimona sense part blanca
Pell d'una taronja sense part blanca tallada en juliana
Una branca de canyella
1/2 beina de vainilla (afegida per mi)
Elaboració
1. Pelem les taronges a pèl, sense gens de blanc, les trossegem, pesem i les posem a la cassola on courem la melmelada
2. Pelem i trossegem la poma i la incorporem amb la taronja
3. Afegim el sucre, el suc de llimona, la canyella, la pell de llimona i la 1/2 beina de vainilla (obrim longitudinalment i rasquem les llavors)
4. Posem la cassola al foc i coem a foc mig durant 40-50 minuts (si són taronges molt sucoses necessitareu més temps, jo 1h ben bé). Mentre tant preparem la pell de taronja que haurem rentat, la tallem en juliana. Posem aigua en un cassonet i quan bulli hi afegim la juliana de pell de taronja i deixem que bulli uns 3 minuts per a que perdi el gust tan amarg de la pell.
5. Passats 40 minuts de cocció de la melmelada, la retirem del foc i la triturem, tant fina o més sencera segons el nostre gust (ami en particular m'agrada trobar algun tros més sencer). Hi afegim la juliana de pell de taronja i acabem de coure la melmelada. Quan tinguem la textura que ens agradi, omplim els pots (prèviament esterilitzats), els tapem bé i posem cap per avall per a fer-ne el buit, fins que estiguin freds. (també podeu fer el buit bullint-los durant 20 minuts, coberts totalment d'aigua)


11 de maig del 2017

BESCUIT DE TARONJA


Hem esmorzat de luxe amb aquest bescuit de taronja, un gustàs la seva textura esponjosa i humida. He tunejat la típica coca de iogurt afegint taronja sencera i variant una mica l'elaboració. Molt satisfeta del resultat, us el recomano!
BESCUIT DE TARONJA
Ingredients
1 iogurt natural
3 ous
3 gots de farina (fem servir l'envàs del iogurt)
2 gots de sucre
1 got d'oli d'oliva
1 taronja amb pell (només traiem la part de dalt i de baix)
1 sobre de llevat (tipus royal)
Per a la glaça
Sucre llustre
Sucre de taronja
Elaboració
En un bol gran posem el iogurt, l'oli, els rovells d'ou i la taronja partida en quatre trossos i amb el primer triturem molt bé, afegim el sucre i triturem fins a integrar-lo. Tamisem la farina amb el llevat i ho afegim a la barreja anterior. Muntem les clares a punt de neu, amb un spessic de sal i les anem afengint a poc a poc amb una espàtula i amb moviments envoltants, vigilant que la barreja no ens perdi volum.
Engreixem i encamisem el motlle, hi aboquem la barreja i coem a 180° durant uns 45 minuts, el punxem per comprovar que està cuït. El deixem dins del forn uns minuts amb la porta oberta, el desemmotllen i deixem refredar sobre una reixeta.
Un cop està ben fred preparem la glaça barrejant el sucre llustre i suc de taronja, aquesta li anem afegint fins a tenir la textura que desitgem per a banyar el bescuit. Aboquem la glaça per sobre el bescuit i reservem en lloc fresc, no cal nevera.

30 d’abril del 2017

COCA DE PASTA DE FULL, CREMA I MADUIXES

 
Anem tard en aqueta publicació però per problemes tècnics i també de temps... no hi ha hagut manera! Però crec que millor tard que mai! Així que ja veieu que per Sant Jordi no hi van faltar, a més de llibres i roses, uns dolços ben bons! i ens vam atrevir també en un plat salat, molt bo i ben vistós!
Una coca clàssica, versàtil, boníssima ... per a traure's el barret! La podem fer amb la fruita del temps, sempre queda bé i bona! Aquesta crema pastissera és molt ràpida de fer i súper bon resultat!
COCA DE PASTA DE FULL, CREMA I MADUIXES
Ingredients
1 planxa de pasta de full
1/2 l de llet
3 cullerades de sucre
3 ous
1 cullerada de maizena
1 cullerada de mantega
Elaboració
Posem tots els ingredients en el got del pimer i triturem bé, aboquem la barreja tot colant-la en un cassó, a foc baix la coem fins que comenci a espessir, llavors la retirem del foc hi afegfim la mantega i seguim remenant fins a tenir la crema espessa i ben fina, la tapem amb film, a tocar de la crema per evitar que se'ns faci un tel i deixem refredar a temperatura ambient, reservem a la nevera.
Coem la pasta de full, havent-li donat la forma que volem. Jo vaig fer com un marc amb unes tires de pasta de full a tot el voltant per a que tingués més volum i quedés al centre un espai per a poder farcir amb la crema. Amb el forn preescalfat coem la pasta de full pintada amb ou batut, d'aquesta manera ens quedarà ben rosseta i a la base  es farà una pel·lícula que evitarà que la crema l'estovi. Forn a 180º, temps uns 30 minuts.
Un cop tenim la pasta de full freda, podem repartir la crema per a tota la base i decorar-la amb la fruita. 


18 d’abril del 2017

MONES 2017

 Com podeu veure, a comacasa-res, som de xocolata!!! fins i tot els més peques de la casa apunten ser-ho... al Joan li encanta...La intenció era que una de les mones fos una Sara però quan les guarníem ja era tard i no podíem fer soroll amb la batedora elèctrica, així que van acabar totes al nostre gust...
Pel pa de pessic vaig fer la recepta que vaig provar fa uns dies, dons entrades anteriors a aquesta, em va agradar molt quan el vaig provar i no va fallar, molt esponjós i fi. Recepta AQUÍ
Us poso només com fer la cobertura.
Ah! el farcit d'aquestes mones és de melmelada de taronja i poma, que us dec la recepta!! La combinació va resultar súper bona!!
COBERTURA DE XOCOLATA
Ingredients
150 g de xocolata fondan
150 g de nata líquida
75 g de mantega
Posem els tres ingredients en un bol i desfem al bany maria, a foc mig, anem remenant i quan la xocolata ja està desfeta, retirem del foc i continuem lligant la crema de xocolata,m primer sembla que no es lliga, però finalment aconseguim una crema ben fina. -treballem una mica més, remenant, poer a que perdi temperatura, es bo que estigui a uns 37º, i ens quedarà una capa ben brillant.
Posem el pa de pessic ja preparat, si el feu farcit que ho recomano, damunt d'una reixeta, a sota d'aquesta un plat per a recollir la xocolata que caigui, només ens cal abocar la crema  de xocolata per sobre de manera que no ens la calgui ni tocar, només inclinar una mica la reixetant per a que caigui cap al voltant, si veiueu que queda algún lloc sense, amb una espàtula n'hi posem. Ens quedarà una capa uniforme a tota la superfície.
I a decorar-la al nostre gust!!
Recomano que el pa de pessic el banyeu amb un almívar t/t (100 aigua-100 sucre i licor opcional) sempre queda més bo, li dona ´humitat i aguanta una mica més.

4 d’abril del 2017

PASTÍS OREO GEGANT


 
Fa uns dies va ser l'aniversari de l'Anna, la nostra filla petita, bé, ja no tan petita!! però sempre ho serà! No les tenia totes perquè els pastissos tipus mousse que porten gelatina no ens agraden massa, i aquest en porta... però he de dir-vos que la textura queda súper bé i ens va agradar molt, tot el pastís en general! i vistós ja veieu que ho és! Fa de bon recomanar!! 
PASTÍS OREO GEGANT
Ingredients
Base
1  i 1/2 paquets de galetes Oreo (els paquets són de 154g)
50 g de mantega
Farcit
250 g de formatge cremós
200 ml de nata per a muntar
100 g de sucre
4 fulles de gelatina
300 ml de llet
Topping (part de sobre)
1/2 paquet de galetes Oreo
1 paquet de galetes de mini Oreos
Elaboració
Base
Separem les galetes Oreo i traiem la crema blanca que porten,la reservem en un bol.
Triturem les galetes amb la mantega fosa fins que ens quedi una barreja homogènia i humida.
Folrem el cul del motlle amb paper de forn i el lateral amb acetat, si no en tenim el podem folrar amb plàstic una mica consistent, tipus al de les tapes d'enquadernar..., hi aboquem la barreja de galeta i mantega i pressionem per a que quedi tota la base coberta per un igual. Reservem a la nevera.
Farcit
Posem les fulles de gelatina en aigua freda per a hidratar-les.
En un cassó, a foc mig, desfem la llet amb el formatge, la nata líquida, la crema blanca de les galetes i el sucre. Remenem fins a tenir una crema homogènia.
Escorrem la gelatina i l'afegim a la barreja anterior, remenem per a que es desfaci molt bé. Retirem el casso del foc i deixem que perdi una mica de temperatura.
Traiem el motlle de la nevera i amb compte hi aboquem la crema. Reservem a la nevera al menys tres hores. Va molt bé fer aquest primer pas el dia anterior.
Topping
Triturem el 1/2 paquet que ens queda de galetes , sensen la part blanca de dins.
Traiem el motlle de la nevera, repartim la galeta triturada per sobre. Desemmotllem amb compte, també amb compte traiem l'acetat, acabem de decorar amb les galetes minis d'oreo. Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.

Font: Miss Gourmant



20 de març del 2017

PA DE PESSIC (MOLT ESPONJÓS)



Avui potser tocava publicar la crema d'ahir... tot arribarà! 
Aquest pa de pessic el vaig fer fa uns dies, és molt, molt esponjós! i molt bo! d'una mida ben gran, n'hi ha per a una bona colla. Aquest any serà el de la mona, que ja la tenim aquí...!
Si teniu batedora elèctrica molt millor perquè s'han de muntar el ous molt ben muntats!!, és important per a que pugi tant.
PA DE PESSIC (molt esponjós)
Ingredients
Motlle de 22 cm (jo vaig fer-lo quadrat)
80 g de farina
80 g de maizena
150 g de sucre
5 ous
Pessic de sal
1 c/s d'extracte de vainilla
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º
En el got de la batedora posem els ous, el sucre, la sal i la vainilla i batem a màxima velocitat durant 10 minuts ( jo amb la KitchenAid). 
Incorporem la farina tamisada i la incorporem amb una espàtula, poc a poc per a que no ens perdi volum.
Coem a 160º durant 50 minuts. (comprovem punxant-lo)
c/s: cullera sopera

Font: facebook...però no se pas la pàgina!



13 de març del 2017

CROQUETES DE SALMÓ



Avui toca salat!! i no és que no hagi fet dolç... me'l reservo per més endavant... un pecat! 
El Salmó és un peix de gust fort i que si se n'abusa cansa una mica, al menys a mi em passa... No havia provat mai fer-ne croquetes i com m'havia quedat un tall sense coure i s'havia de gastar vaig fer aquestes croquetes que ens van agradar molt, amb un gust suau, cremoses i ben cruixents!, em van sorprendre gratament! proveu-les!
Bona setmana!
CROQUETES DE SALMÓ 
Ingredients
200 g de salmó fresc
100 g de farina
1 ceba petita
2c/s d'oli
50 g de mantega
500 ml de llet
Sal/pebre/nou moscada
Per l'arrebossat
1 ou
Farina de blat
Panko (o pa ratllat)
Elaboració
Ratllem la ceba i la sofregim a les dues cullerades d'oli, quan ja està daurada hi afegim el salmó a daus petits, donem unes voltes i coem uns dos tres minuts, hi afegim la mitat de la llet tapem i a foc baix deixem que arrenqui el bull. Colem. Afegim la llet a l'altra mitat i si n'hi falta per a fer el 1/2 l n'afegim.
Posem la mantega en una paella a foc baix, quan s'hagi desfet hi aboquem la farina i deixem que es torri una mica, a continuació hi afegim la llet, remenem per a desfer la farina, posem sal, pebre i nou moscada i sense deixar de remenar coem fins a tenir una beixamel espessa i fina. Esmicolem el salmó i l'afegim a la paella, donem unes voltes per a integrar bé la barreja, quan es comença a desenganxar la massa de la paella, l'aboquem a una safata o mànega pastissera (sense boquilla) i deixem refredar.
Un cop tenim la massa freda, tallem la punta de la mànega, segons com vulguem de grans les croquetes, i fem tires de massa, fem talls a aquests xurros de la mida de croqueta que necessitem, i els arrebossem, primer per la farina, després per l'ou i per últim pel panko o pa ratllat. Fregim en un cassó amb oli abundant. Quan les traguem de l'oli les deixem un minut sobre paper de cuina per a traure l'excés d'oli, tot i que amb aquest arrebossat no queden gent olioses.
No les tingueu massa estona en el paper de cuina perquè s'estoven, això s'ha de tenir en compte per a a tots els arrebossats!
El panko és un pa ratllat, molla sobretot, seca i cruixent, típic de la cuina asiàtica i que ara podem trobar fàcilment perquè ja hi ha súpers especialitzats en aquesta cuina. Queden uns arrebossat molt, molt cruixents!!


6 de març del 2017

TIRAMISÚ


Quan fa temps que no mengem tiramisú el trobem a faltar... així que vam posar-hi remei!
Fa dos diumenges ens vam menjar aquest! i potser per la pràctica en fer-ne, cada vegada surt més bo!! Són unes postres molt agraïdes, fàcils de preparar i acostumen a agradar tothom.
Fa molts anys que faig aquesta recepta, està súper bo!!
TIRAMISÚ
Ingredients
- 3 ous
- 150 de sucre
- 400 g de formatge mascarpone
- melindros (millor dels secs)
- cafè
- Amaretto (2-3 cullerades soperes)
- Pessic de sal
- Cacau en pols
Preparació
En un bol no massa alt (millor un taper rectangular) barregem el cafè i l'Amaretto.
Separem els rovells de les clares. 
En un bol batem amb el robot que tinguem (a mà costarà més, però no és impossible...) els rovells amb el sucre, fins a tenir una crema blanquinosa i fina, hi anem afegint el formatge mascarpone i batem fins que tinguem una crema ben homogènia.
Muntem les clares amb un  pessic de sal, a punt de neu, ben fortes.
Les anem incorporant a poc a poc a la crema de rovells, amb una espàtula i amb moviments envoltants, 8de bai cap a dalt). Quan tinguem les clares incorporades estarà preparada la crema de mascarpone.
Muntatge
Anem mullant els melindros amb el cafè, no massa, no volem que es desfacin, i cobrim tota la base del  motlle.
Per sobre del melindros posem la meitat de crema de mascarpone, tornem a fer una capa de melindros sucats, i per últim acabem amb l'altra meitat de crema.
Reservem a la nevera (tapem amb film).
A l'hora de servir serà el moment d'empolvorar-lo amb el cacau en pols, ens ajudem d'un colador per a que quedi ben repartit per tota la superfície, siguem generosos!


20 de febrer del 2017

PASTIS DE FORMATGE DE LLIMONA (Classic Lemon Cheescake)

Per a celebrar l'aniversari del meu marit el vam fer bufar amb aquest deliciós pastís de formatge i fruites del bosc, el vam trobar requetebó!! A casa amb els pastissos de formatge tens l'èxit assegurat!
La recepta és de la Donna Hay, que ja tinc alguna altra recepta publicada d'ella, m'agrada molt el seu estil i manera de fer! 
A la recepta original hi he afegit les llavors de 1/2 beina de vainilla per a la nata muntada, que sembla que no però li dona un toc molt bo, i he tret una mica del sucre del farcit, a la recepta original en posen 295 g.
La base es tan fàcil de fer i queda tant bona que a partir d'ara serà la base d'aquests pastissos que fem habitualment amb base de galeta i mantega.
PASTÍS DE FORMATGE  DE LLIMONA (Classic Lemon Chescake)
Ingredients
Motlle de 20 cm, desmotllable
Base
150 g de farina
55 g de sucre llustre
100 g de mantega tallada a quadres, ben freda
Farcit
330 g de formatge crema (tipus Philadelphia)
500 g de formatge ricotta ( o mató)
4 ous M
250 g de sucre llustre
60 ml de suc de llimona
2 c/p de pell de llimona ratllada fina
1 c/c d'extracte de vainilla
2 c/s d'aigua
7,5 g de maizena
Cobertura
250 g de nata per a muntar (35% MG)
1/2 beina de vainilla
Elaboració
  1. Preescalfar el forn a 170º
  2. Posar en un bol gran la farina, el sucre y la mantega i barregem, freguem amb les mans fins a que tinguem una barreja  granulada, semblant a sorra.
  3. Aboquem la barreja en el motlle, que haurem folrat amb paper de forn, ens ajudem amb la banda de darrere d'una cullera pressionem la massa per a que quedi ben repartida per tot el motlle.
  4. Coem durant 30 minuts o fins que la veiem daurada. Traiem del forn i reservem.
  5. Fem el farcit: en el bol del robot que tinguem (jo amb la KA) hi posem el formatge crema, la ricotta, els ous, el sucre, el suc de llimona, la pell ratllada de llimona i l'extracte de vainilla fins a tenir una massa suau i uniforme.
  6. Barregem la maizena amb la mica d'aigua (jo vaig haver de posar-ne una mica més de les 2 c/s), i l'afegim a la barreja de formatge, barregem bé.
  7. Aboquem la barreja en el motlle que hem preparat i coem durant 1 hora i 10 minuts, o fins que estigui lleugerament daurada la superfície.
  8. Apaguem el forn i deixem que es refredi dins, amb la porta tancada. 
  9. Un cop fred (jo li vaig deixar tota la nit i reservem a la nevera.
  10. Muntem la nata amb les llavors de la mitja beina (obrim longitudinalment i amb el revers del ganivet rasquem les llavors).
  11. Passem un ganivet o espàtula pel voltant del motlle, l'obrim i el desemmotllem amb compte, el posem a la safata de presentació i repartim nata muntada per sobre, i damunt d'aquesta les fruites vermelles, empolvorem amb sucre llustre.
c/c= cullera de cafè
c/p= cullera de postres
c/s=cullera sopera






15 de febrer del 2017

ALBERGÍNIES AMB FORMATGE


Aquesta setmana toca salat!! unes boníssimes albergínies amb formatge que ens van agradar molt!
Ben fàcils de preparar i que ens pot anar bé tant com a entrant o com a plat únic, acompanyades d'una bona amanida!!
ALBERGÍNIES AMB FORMATGE
Ingredients
2 albergínies
Formatge Cheddar en làmines
Motzzarella
Tomàquet d'amanir
Oli/sal/pebre/orenga seca
Preparació
Tallem a làmines les albergínies a lo llarg, d'un cm aproximadament de gruix i sense acabar de tallar-les, que quedin unides com es veu a les fotos. Entre cada tall posem tomàquet tallat a làmines i formatge Cheddar, salpebrem i repartim orenga per sobre, agafem bocins de motzzarella i els posem per sobre, reguem amb un bon oli i coem a 200º fins que l'albergínia estigui cuita.
(vist a Facebook, no recordo pàg ...)

Seguidors