La Mercè, de cuina per llaminers, ens feia les dents llargues amb el seu exquisit pastís, i tot i que ja tenia pensat quin faria, a última hora vaig decidir-me per aquest, em va semblar que també l’ocasió s’ho mereixia.
Com que no tenia massa temps, el vaig fer només amb mousse de xocolata, encara que queda pendent fer-lo amb la mousse de coco, com a la recepta original.
Si no coneixeu el bloc de la Mercè, cuina per llaminers, feu-ho, us agradarà!
PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA
Ingredients:
Per al bescuit de xocolata:
35 g de cacau negra en pols
25 g de farina
20 g de farina de blat de moro (Maizena)
3 clares d'ou
5 rovells
120 g de sucre
40 g de mantega fosa a temperatura ambient
Per a la mousse de xocolata:
150g xocolata negra
200 ml de nata líquida
50 g de sucre
2 ous a temperatura ambient
2 rovells d'ou a temperatura ambient
Preparació:
Per al bescuit de xocolata:
En un bol, s'hi barregen les clares d'ou juntament amb 90 g de sucre. Amb l'ajuda de la batedora elèctrica de barnilles, es munten fins que formin pics ferms i sigui lluent.
Per altra banda, en un altre bol es barregen els rovells amb 30 g de sucre i es munten fins que tripliquin de volum i formin una mescla blanquinosa.
Tot seguit, s'afegeix un terç de les clares muntades a la mescla dels rovells.
A continuació, s'afegeixen la resta d'ingredients: la farina, Maizena, i el cacau en pols.
Es remena bé i s'hi afegeix la mantega líquida.
Finalment, s'incorpora la resta de les clares tot remenant amb moviments suaus del centre cap a fora.
S'aboca la mescla dins un motlle de 20 cm de diàmetre prèviament untat amb mantega i empolsimat amb farina.
S'enforna dins el forn prèviament escalfat a 180ºC (350ºF) durant uns 25-30 minuts (punxem per comprovar, si l’agulla surt neta és que ja està cuit).
Es deixa refredar 5 minuts i tot seguit es desemmotlla.
Un cop fred el vaig partir en dos capes, no em va quedar molt alt, fent la base una mica més gruixuda.
Per a la mousse de xocolata:
Fonem la xocolata al bany maria
En un bol, es barregen els ous, els rovells i el sucre i amb l'ajuda de la batedora de barnilles es baten fins que tripliquin de volum i la mescla blanquegi.
Per altra banda, es munta la nata fins que formi pics suaus (no ben ferma).
A continuació, s'incorpora la xocolata desfeta a la mescla dels ous tot remenant amb cura i finalment, s'hi afegeix la nata. Reservem una estona a la nevera.
Muntatge:
Cobrim la base de bescuit amb un a bona capa de la mousse, posem uns minuts al congelador perquè agafi una mica de cos, passat aquest temps acabem de repartir la mousse i tornem uns minuts al congelador. A continuació posem l’altra part de bescuit, col•loquem sobre una reixeta, a sota posem una safata per a recollir la xocolata, hi aboquem la cobertura de xocolata, que ens quedi tot ben cobert. Recollim la que ha caigut a la safata i fem una segona capa.
Per a la cobertura de xocolata:
125 ml de nata líquida
125 g de cobertura de xocolata negra
50 g de mantega
Preparació
En un cassó, posem la nata i la fem bullir, només que arrenqui el bull.
L'aboquem al damunt de la xocolata i la mantega trossejada.
Remenem amb una espàtula fins que la xocolata i la mantega s'hagin desfet completament.
12 comentaris:
QUINA PINTA QUE TÉ AQUEST PASTIS I AQUESTES HORES ENCARA MÉS. ÉS DE PROFESSIONAL, CHAPEAU. PETRI.
Que bé que t'ha quedat ,amb la cobertura tant brillant . Segur que li va agradar molt al teu company.
Que bons que són els pastissos de na Mercè . Trob que a tu també t'ha quedat molt bé.
Una besada
Halaaaaaaaa!!! Un pastís de "pofesional"!!!!
El teu company segur que va estar molt content!
Petonets
segur que el teu company de feina va celebrara els 60 anys molt content! La foto del tall és realment espectacular, té una pinta delicosa, per a xocoaddictes total ;)
Amb va agradar molt conèixer-te, dons així posem cara a qui ens dirigim virtualment.
Un pastis de xocolata que ta quedat fantàstic, els de la Mercè no fallen mai, el teu company deuria esta molt content
Molts petons
Petri, que bé que t'animis a deixar comentaris!
Xisca, Maria, Gemma i Sion, doncs crec que si que n'estan de contents! a més a més el pastís té relació amb el company, a qui li agrada la cervesa, de cervesa, al xocoadicte, de xoco, al formatger, deformatge...i jo encantada de fer-ho!
petó a totes!
Conec aquest pastís de la Mercè! I a tu t'ha quedat preciós, de pastisseria de luxe!
Jolín! se ve muy rico... parece de pastelería, el cumpleañero se quedaría boca abierto! ¿Verdad?
Besitos
Té un aspecte ben bé de pastisseria, i la barreja de textures ha de ser deliciosa, ja se'm fa salivera només de pensar-ho, jejeje
M'encanta!
He vist la foto al blog -els fogons del pare- i el dit s'ha anat tot sol...vaja una meravella de pastís!i el teu company de feina panxa-content,oi?.A reveure!
Teresa, et va quedar un pastís fantàstic!!! No m'estranya que el teu company de feina quedés encantat! ;)
Petons!
Visc a la cuina, cuinera, acabatdefer, mercès, si que va estar content, si, i el van trobar deliciós! jo també estic contenta fent-los aquest regals!
gràcies Mercè de cuina per llaminers,per tot el que ens ensenyes!
petons!
Publica un comentari a l'entrada