ÍNDEX DE RECEPTES

14 d’octubre del 2010

PA DE BRIOIX

El proper 16 d’octubre es celebra EL DIA MUNDIAL DEL PA. Aquest any arribo a temps de participar-hi, i ho faig amb aquest brioix.
Aquest pa de brioix el vaig fer aquest cap de setmana, i n'hem tingut per a esmorzars, berenars i algun que altre pica-pica fora d’hora...
És un brioix autèntic! Amb el gustet característic d'aquest pa. La recepta és del llibre de la Thermomix, així que algú de vosaltres potser ja l’haurà provat. Vaig triar aquest pa perquè aprofitava per agafar confiança, el tranquillo que diuen, a la màquina.
És un pa molt esponjós, flonjo, gustós, i que ens va perfecte per a un bon esmorzar, un berenar... penso que als petits els ha d’agradar molt, amb una presa de xocolata, amb melmelada, sol...!
També el podeu feu pastant la massa a mà o bé amb qualsevol màquina d’ amassar, incorporant la mantega al final, a poc a poc, i que estigui a temperatura ambient.
Bé, espero que us agradi i que us animeu a fer-lo, sinó aquest, qualsevol pa, passareu una bona estona i desprès us queda el gust de menjar-lo!
Amb aquest brioix participo per celebrar el dia del Pa
http://kochtopf.twoday.net/stories/announcing-5th-world-bread-day-2010
World Bread Day 2010 (submission date October 16)
PA DE BRIOIX
Ingredients
(per a un brioix d’1 k)
90 g de llet
30 g de llevat de forner, premsat fresc
4 ous mitjans
500 g de farina de força (ara a Mercadona en tenen)
60 g de sucre
10 g de sal
100 g de mantega (temperatura ambient)
Preparació
1. Preescalfem el forn a 200º
2. en el recipien de la màquina posem la llet, programem 30 segons, 37º,velocitat 1
3. Desfem el llevat amb la llet, programaem 10 segons, velocitat 3
4. Afegim els ous, la farina, el sucre i la sal. Programem 30 segons, velocitat 6
5. Amassem, programant 3 minuts, got tancat, velocitat espiga
6. Programem 2 minuts, got tancat, velocitat espiga, i anem afegint la mantega a trossets, pel mateix bocal.
7. Deixem reposar la massa en el mateix got durant 1 hora. Passat aquest temps, amb l’ajuda de l’espàtula fem baixar la massa i amassem de nou , 1 minuts, got tancat, velocitat espiga
8. Traiem la massa del got, fem una bola i la col•loquem dins un motlle, llarg, rodó..., només omplim fins la meitat, i reservem en un lloc fora de corrents i deixem que dobli el seu volum, aprox. 45 minuts. Amb aquestes quantitats en surt un de molt gran. Jo en vaig fer dos de rectangulars (25x11x7’5 cm)
9. Pintem la superfície amb ou batut i coem al forn durant uns 30-45 minuts. El punxem per comprovar-ho. Si veiem que no queda prou torrat gratinem una mica.
10. Deixem refredar sobre una reixeta.

21 comentaris:

  1. Quina bona pinta aquests pans. T'han sortit molt bé i ho crec que són bons.

    Noltros començam entrar en l'època de bolets , i també ja hen fet qualque plat.

    Que bé lo de la fira , aqui també en fan una a un poble que es diu Mancor de la Vall.

    Una abrçada

    ResponElimina
  2. Molt bona pinta aquest brioix, tinc que tastarlo.
    I aprofitant, Feliç dia del teu Sant
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Quina pinta!!! Me l'apunto i provaré de de fer-lo.

    ResponElimina
  4. Que bo, noia, m'apunto a provar-lo!

    ResponElimina
  5. Caram un brioix autèntic i amb pedigrí jejeje. No n'he fet mai i no tenint Thx no se si em decidirè a fer-ho...

    T'ha quedat molt i molt vistòs :)

    ResponElimina
  6. Amb un café amb llet es un bon esmorzar.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Em sembla un pa d'esmorzar suculent i deliciós. Ja me l'imagino torradet, amb la mantegueta pel damunt.... i tota la casa fent olor de brioix, ai quin bon despertar tindria....

    ResponElimina
  8. Quina pinta tan bona mmm...t'ha quedat fantàstic!

    Petonets

    ResponElimina
  9. Quin pa més bó! Espero que tinguis sort en el concurs!!

    Quina soirt poder tenir pa casolà durant la setmana :)

    Anniki http://gastropadikt.blogspot.com

    ResponElimina
  10. T'HA QUEDAT MOLT "xulo". PERÒ LES QUE NO TENIM, LES VELOCITATS 37 I ESPIGA, COM HO FEM?

    ResponElimina
  11. El pa tipus brioix és el meu preferit per esmorzar... flonjo i un pèl dolç, queda boníssim!
    T'ha quedat fantàstic, una bona aportació al dia mundial del pa ;)

    ResponElimina
  12. Felicitats!!!!!
    el brioix és un clàssic a casa meva. Ho havia fet sense la thermomix, pero pensava que era molta feina, i ara amb la maquineta ho faig molt sovint. T'ha quedat preciós!!!!
    També queda molt bé el pa de llet!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Xisca, a veure si es fan bolets!!! la setmana que ve hi tornem.La fira Boletus sempre està molt animada, encara que hi ha anys que són ben escadusers!
    Teresa, el pa blanc, visc a la Cuina, és que el pa de brioix està molt bo, eh!!!
    Starbase, animat, jo l'he fet sense maquineta alguna vegada i queda molt bé, potser no tant esponjós però molt bo...anima't!
    La cocinera de Bétulo, acabatdefer, Carme,Anniki, Eulàlia, Gemma, Maria...ara venenels dies de cafetó amb llet, unes torradets, coca, brioix! què bo tot això, eh?

    ResponElimina
  14. Teresa,
    Ja saps que no comento mai postres, no en sóc gaire, avui però ho faig per a FELICITAR-TE.
    Un petó.
    Manel.

    ResponElimina
  15. Amb la gana que tinc ara i la mandra que em fa anar a buscar el pa n'agafaria un bocí. T'ha quedat fantàstic!

    ResponElimina
  16. Quina pinta que té!! Això se'n diu començar el dia amb un esmorzar de luxe! :D

    Feliç dia del pa!

    ResponElimina
  17. me encanta tu brioches. Gracias por participar y feliz día mundial del pan.

    ResponElimina
  18. Moltes gràcies, Manel! i tant que m'agraden a mi els dolços... !
    Bon cap de setmana a tothom!

    ResponElimina
  19. No tinc TMX però també faig pa de brioix. Ara, t'ha quedat amb una molla que enamora. Que bo!
    Veig que aquest pa us ha donat per molt. A casa no hauria durat ni un berenar! Aquesta tarda he tornat a fer els bagels que he penjat avui al bloc, i han desaparegut en un moment. Dos per cap, i hem fet curt: n'hi ha que s'haurien menjat 3 o 4!

    Ah, encara que sigui amb una mica de retard, per molts anys! Teresa és un nom molt bonic.

    ResponElimina
  20. Molt bo el pa de brioix.. tant per berenar, esmorzar, a qualsevol hora!

    ResponElimina
  21. m'han entrat ganes de fer briox a mi tb, però jo no tinc thermomix, així que hauré de fer-ho a mà. M'hauré de pensar això de comprar-me la thermomix...

    ResponElimina