ÍNDEX DE RECEPTES

15 de maig del 2011

PUDIN D'ENCENALLS TORRATS

El budin o pudin és un postre originari de la cuina anglesa. La massa és una barreja de diferents ingredients, depenent de la recepta, de pa, de pa de pessic, d'arròs, barrejat amb ous i llet, i també pot portar fruites.
Tan si el fem de pa com de pa de pa de pessic va més bé que no siguin del dia. Aquest que he fet per a les postres d'avui, està fet amb encenalls que vaig comprar a la pastisseria, que acostumen a fer-los amb les pastes que els han quedat, les tallen a trosso i les torren, per això ha quedat amb més color i estava més gustós.
No m'he recordat que avui era 15!!! i tocava la recepta del 15! proposta dels blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta .M'ha sabut greu! així que ho he arreglat una mica perque no faltés la maduixa a les postres d'avui, que és la protagonista de la recepta del 15 d'aquest mes. La nata, encara que no s'aprecia a la foto, també portava maduixa, l'últim pot que em quedava de melmelada de l'nay passat! Sort que ara les tenim aquí i tornarem a fer-ne, i al rebost per a tot l'any! Podeu trobar la recepta de la melmelada de maduixa AQUÍ .
 
PUDIN D'ENCENALLS TORRATS
Ingredients
400 g de llet
100 g de sucre
100 g d'ensenalls ( o de pa)
4 ous
1 culleradeta de vainilla líquida
30 g de panses (opcionals) ( jo hi vaig posar trossets de nous)
1 l d'aigua per al vapor
Un motlle rectangular
Caramel líquid (sucre amb unes gotes d'aigua)
Preparació
Fem el caramel. En una paella posem el sucre i les gotes d'aigua, sense remenar deixem que es vagi fonen, quan veiem que ja té un color torrat i està totalment fos, l'aboquem per tot el motlle, pels laterals també. Reservem
Posem en el got la llet i el sucre, programem 2 min/90º/vel.2. Afegim els ensenalls i les nous (i si voleu les panses) i programem 30 seg/vel 3. Aboquem la barreja en un bol i reservem.
Sense rentar el got, posem els ous i la vainilla, programem 15 seg/vel 3
Incorporem la barreja de llet i ensenalls, programem 15 seg/ vel 3
Aboquem la barreja en el motlle que tenim preparat amb el caramel. Tapem bé amb paper d'alumini i posem en el recipient varoma, cobrim amb paper de cuina perquè absorveixi l'excés d'humitat.Tapem el recipient varoma amb la seva tapa.
Aboquem el litre d'aigua en el got, posem la tapa, el recipient varoma preparat en el seu lloc i programem 50 min/Varoma/vel 2. Passat aquest temps comprovem que estigui fet (el punxem amb una agulla o brotxeta, ha de sortir net) si no està ben quallat, tornem a  programamr  5 o 10 minuts més.

18 comentaris:

  1. Jajajaja Teresa, ets una crack! Ho has arreglat a l'últim moment per poder participar i t'ha quedat de luxe el postre!
    Moltes gràcies!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Aquest pudin ha de tenir un gustet molt bo!!!petonets

    ResponElimina
  3. un puding fascinante, que pinta, seguro que estaba delicioso.
    besos guapaaa

    ResponElimina
  4. Ben i ben bo aquest púding. No ho he fet mai, però vull provar-ho. M'apunto aquesta recepta que fa una cara...Nyam!
    Petonets i gràcies per participar!

    ResponElimina
  5. No he fet mai puding però veient el teu cal que posi fil a l'agulla

    ResponElimina
  6. Els púdings i flams són la meva predilecció... Ambuna mica d´imaginació s´arriba a l´objectiu.

    ResponElimina
  7. Boníssim!!!! jo no utilitzo gaire el varoma. T'ha quedat preciós amb les maduixes!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Maria, per a fer coses al vapor i les que fem al bany maria, va molt bé!!
    Cristina, són molt bons, a mi també m'agraden molt! i pots aprofitar rampoines i afegir-les, que quedarà boníssim!
    A peu coix, Marina,proveu-los segur que agraden!!´són com flams però amb una mica més de consisitència!
    Donibaneko, Mª José, Silvia, si que nèstava de bo!!!
    Sandra, si que se'm va passar!! aix!!
    Bona setmana!

    ResponElimina
  9. Jo comfesso que m'agrada més el púding que el pa de pessic... o sigui que per a mi no es pas 'aprofitar' encenalls sino 'acabar' de fer una cosa que s'ha quedat a mitjes hehehe.

    ResponElimina
  10. Amb els encenalls té més sabor que amb pa, però de totes maneres es prou bo i amb aquest ornament de nata amb maduixes es delicios, segur.
    Petons.

    ResponElimina
  11. A mi m'agraden els pudins, en faig a sovint i en tinc pendents de penjar al blog...Decorats com ho has fet tu, queden molt be a taula.
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Crec que ja sé quins encenalls vols dir ;)
    Amb el toc de torrat estic segura que ha de quedar molt més gustós!

    ResponElimina
  13. Fantàstic púding amb un toc de maduixes!!

    ResponElimina
  14. Hola,
    Amb els encenalls ha de quedar super gustós!! I la nata amb les maduixes.. li van de meravella! Petons

    ResponElimina
  15. Un pudin molt ben presentat, i segur que igual de bo
    Petons

    ResponElimina
  16. Un pudin molt ben presentat, i segur que igual de bo
    Petons

    ResponElimina
  17. ostres que bo i ademes perfecte per reciclar alguna coseta ,l'apunto,petonssss

    ResponElimina
  18. magnifica la recepta... y magnifica l' adaptacio al 15... si es que una maduxeta sempre queda bé a tot arreu....!!
    Una abraçada

    ResponElimina