ÍNDEX DE RECEPTES

6 de setembre del 2011

PÚDING DE CARBASSÓ, CEBA I ALBERGÍNIA

A comacasa-res encara no estem al 100% ! se’ns casa la nostra filla, la Laura, la responsable que, un dia ja farà quatre anys, comencés un bloc de cuina. Aquests dies estem poc, lo justet, a la cuina... Vulguis que no, encara que tot ho organitzen la parelleta, sempre vas més atabalat!.
Tampoc tinc massa temps per a deixar-vos comentaris, i passejar-me com m'agrada pels vostres blocs, alguna cosa vaig veient, però quan toquen aquestes hores (11:30...) els ulls ja es tanquen!
Bé, com que aquest estiu hem anat treballat, tenim una carpeta amb cosetes per a publicar, com aquest púding, que em va comenta fa uns dies l’amiga Ángeles i que no vaig trigar en fer-lo per provar-lo i conrroborar que està molt bo! Les quantitats són una mica a ull, no hi havia recepta exacta, però amb les que us poso, va sortir perfecte i molt bo!
PÚDING DE CARBASSÓ, CEBA I ALBERGÍNIA
Ingredients
½ kg de carbassó (2 de mitjans)
400 g d’albergínia (1 grandeta...)
250 g de ceba
200 g de crema de llet o nata líquida
4 o 5 ous (mitjans)
Pessic de sal
Una mica de pebre
Una mica de nou moscada
Si us agrada, podeu posar-hi trossets de fruits secs
Preparació
Primer que res hem de rentar bé el carbassó, i l’albergínia i tallem com si fossin per fer truita. En paelles diferents ho fregim, que quedi tou. Tallem la ceba a juliana i la sofregim en una paella, que quedi dauradeta, però no cremada.
En un bol posem el carbassó, l’albergínia i la ceba, hi afegim la crema de llet, la sal, pebre i nou moscada, batem una mica els ous i els afegim, donem unes voltes perquè s’integri tot. En un recipient allargat (pum cake) prèviament engreixat hi aboquem la barreja.
Coem al forn al bany maria, amb el forn preescalfat, durant uns 40 minuts. El punxem per comprovar que ja està quallat. El deixem refredar una mica i desemmotllem.
El podem servir acompanyat d'una amanida d’enciams variats amanits amb una vinagreta de mel.

15 comentaris:

  1. M'encanten els puddings de verdura! el gust és sensacional! m'apunto la teva recepta! petons

    ResponElimina
  2. Moltíssimes felicitats per el casament de la filla!! Preneu-ho amb calma i gaudiu molt del moment, ja tornarà el tema receptes i blog al ritme habitual més endavant :)

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats pel casament de la Laura!!!!
    Aquest puding m'agrada molt, segur que el faig ara a la tardor.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Aquest puding m´agrada molt i és fàcil de fer!!! felicitats pel casament!!!Ptons

    ResponElimina
  5. Teresa; Un tricicle fabulós, amb uns productes iguals, el carbassó m'encanta, l'abergínia igual i les cebes un gran invent de la natura.
    Que vagi de gust Teresa¡¡ :-D

    Et deixo l'adreça d'un bon blog de cuina.
    El nom del blog; Terres de Ponent

    i la seva adreça;
    http://terresdeponent.posterous.com/
    Cuina lleidetana, també ha publicat; unes ensaimades, un pa de llet, una mona, unes carxofes farcides...
    El nom de l'autora; Concepció.

    ResponElimina
  6. Ei, felicitats per la part que us toca! Imagino que tindreu bastanta feina, però és d'aquella feina que fa il·lusió de fer ;)
    Els púdings de verdures m'encanten, i ara que els carbassons i les albergínies surten tan bons, s'ha d'aprofitar!

    ResponElimina
  7. M'agraden aquests tipus de pudings salats, venen molt bé per alimentar varies boques i aprofitar troços de verdures escampats per la nevera.
    Felicitats a tota la familia.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Hola,
    En primer lloc, moltes felicitats pel casament de la filla.
    En segon lloc, dir-te que els pudings m'agraden molt i van molt bé.
    Salutacions :)

    ResponElimina
  9. Felicitats per el casament de la filla!!!
    Un puding molt sa i segur que deliciós
    Petons

    ResponElimina
  10. Segur que t'agrada, Roser!
    Gràcies per les felicitacions, estem atrafegats però contents!! si em deixen ja posaré alguna foto..
    petons

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats pel casament, espero que vagi molt i molt bé! Aquí t'estarem esperant i mentrestant gaudirem amb aquest púding tan bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Primer de tot, moltes felicitats pel casament de la filla! I aquest puding de carbarssó és una marevella per acabar d' aprofitar els carbassons de l' hort.

    ResponElimina
  13. Aaaah! Com m'agrada aquest púding! Segur que el faig (o demano, suplico! que me'l facin).

    I enhorabona pel casament de la Laura.

    ResponElimina
  14. Aquests pastissos salats són genials com a entrants a l'estiu o com ara que encara fa tanta calor.
    Petons i ben tornada!

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats pel casament de la vostra filla.ja ens veurem per isona.carmen

    ResponElimina