ÍNDEX DE RECEPTES

6 de novembre del 2011

TIRAMISÚ

Avui hem celebrat els 31 anyets de l'Eloi, fill, i els meus... uns quants més..., bé, perquè no dir-los, 56!, amb aquest tiramisú hem acabat un bon dinar! També ha estat un  dinar especial perquè hem conegut els pares de la Diana, companya de l'Eloi, que estan passant uns dies a Barcelona.
Aquesta recepta fa molts anys que la faig, no hem digueu d'on és, però posa "autèntico tiramisú", no se si és l'autèntica, però si que us puc dir que està super bo!
Com  que erem colla jo he fet aquestes quantitats més mitja més, és a dir, 5 ous, 600 de mascarpone...n'hem menjat 11 i n'ha sobrat una mica...
TIRAMISÚ
Ingredients
- 3 ous
- 150 de sucre
- 400 g de formatge mascarpone
- melindros (millor dels secs)
- cafè
- Amaretto (2-3 cullerades soperes)
- Pessic de sal
- Cacau en pols
Preparació
En un bol no massa alt (millor un taper rectangular) posem el cafè i l'Amaretto.
Separem els rovells de les clares.
En un bol batem els rovells amb el sucre, fins a tenir una crema blanquinosa i fina, hi anem afegint el formatge mascarpone i batem fins que tinguem una crema ben homogènia.
Muntem les clares amb un  pessic de sal, a pun de neu, ben fortes.
Anem afegint poc a poc les clares muntades a la crema de rovells, amb una espàtula i amb moviments envoltants, (de dalt a baix). Ja tindrem la crema de mascarpone preparada
Muntatge
Anem sucant els melindros al cafè, no massa, no volem que es desfacin, i cobrim tota la base del  motlle.
Per sobre cobrim amb una bona capa de crema de mascarpone, tornem a fer una capa de melindros sucats, i per últim una capa amb la crema restant.
Cobrim amb film (pèl a pèl) i reservem a la nevera.
A l'hora de servir cobrim amb cacau en pols, ens ajudem d'un colador perquè quedi ben repartit per tota la superfície.

20 comentaris:

  1. Per molts anys!!!!
    I si que s'han de dir que és motiu d'alegria poder-ne acumular :-)

    Bon postre, vom m'agrada!!

    Petons

    ResponElimina
  2. Que n´ha sobrat? vinc ara mateix...El tiramisú em perd! La teva recepta coincideix amb la meva que vaig aprendre en el curs de pastisseria i segons el profe és l´autèntica..Bingo!

    ResponElimina
  3. im-pressionant!! quina pinta més bona! i felicitats!!

    ResponElimina
  4. La tenia a pendents fins avui!, quin tiramisú tan preciós t'ha quedat! MOLTES FELICITATS MARE I FILL!

    ResponElimina
  5. un pastís delicios per un aniversàri!!! es dels meus preferits i és veu molt cremós!!! petons i felicitats!!!

    ResponElimina
  6. Per molts anys ¡¡¡ Felicitats als dos ......... té molt bona pinta aquest tiamisú ...es una de les meves receptes pendents.

    ResponElimina
  7. Precisament l'altre dia pensava en preparar un tiramisu i el teu te molt bona pinta! M'hauré d'animar :)

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats i que n'hi hagi molts més de tiramisus i molts altres pastissos :))))

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats!!! el tiramisú és fantàstic, simplement!! m'encanta en la seva plenitud, sobretot perque dur mascarpone!!! petons

    ResponElimina
  10. moltes felicitatsssss i 3 cops perque t'ha quedat molt maco.petons

    ResponElimina
  11. Felicitats pels dos, i a disfrutar de més tiramisús com aquest. Si n'ha sobrat una mica potser el podries sortejar per aquí no?.... jeje
    Petó!

    ResponElimina
  12. Per molts anys!!!!
    Una redcepta perfecta per acabar un àpat de celebració. I més si l'ocasió era tan especial ;)

    ResponElimina
  13. Hola Teresa, guapa tu

    PER MOLTS I MOLTS I MOLTS ANYS,

    AMB UN POSTRES DE 10X10X10, M´ENCANTA EL TIRAMISÚ, I EL TEU SEGUR QUE ES VA MENJAR EN UN TRES I NO RES,...

    56 milions de petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Gràcies per les vostres felicitacions! llàstima que no esteu per casa nostra... acabo de fer unes trufes i ben a gust us convidaria!!! i el tiramisú si no l'heu fet mai i no teniu recepta, feu aquesta que l'èxit el teniu assegurat! Petons i ja sabeu si voleu una trufa passeu per comacasa-res!

    ResponElimina
  15. Felicitats per tu i per l'Eloi.
    Un super tiramisú, segur que va agradar a tothom.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Felicitats!!!! un pastis amb el que sempre es queda bé, i es boníssim
    Petons

    ResponElimina
  17. m'agrada molt el tiramisu i a tu t'ha quedat perfecte!!
    Petons

    ResponElimina
  18. Per molts anys a tots dos! Aquest tiramisù té molt bona pinta... jo mai no n'he fet cap!

    Una besada!

    ResponElimina
  19. Tiene muy buena pinta, en un principio es el postre que pensé hacer (mi pastel favorito), pero a la hora de ponerme me dio pereza y tiré por los crepes... Un besote y una gran celebración.

    ResponElimina
  20. Anna, Sion, Roser, Xavier, Su,moltes gràcies! us animo afer-lo, potser és de les postres que costa meny.. i no cal forn... segur que quedareu com a REIS!!!Bon cap de setmana!

    ResponElimina