ÍNDEX DE RECEPTES

9 de gener del 2012

AMETLLATS

Tenia a pendents aquests ametllats i per aprofitar les clares d'una crema que havia fet, vaig fer-los un dia d'aquests de vacances,  i en un tres i no res vam tenir una bona caixa d'aquestes galetes d'ametlla o ametllats. Com que avui hem tornat a la rutina, després dels dies de vacances, festes i menjars, i s'han d'eliminar els excessos fets..., les que quedaven se'ls han cruspit els companys de feina! Els han trobat molt bons! 
AMETLLATS
Ingredients
1/2 k d'ametlla molta (si és Marcona millor)
300 g de sucre
5 clares d'ous petits (si són mitjans possseu-ne 4, la massa ha de tenir una mica de consistència)
1 culleradeta de pell de llimona ratllada
Ametlles crues senceres
Elaboració
Jo vaig comprar l'ametlla Marcona sencera, la vaig picar amb la TM (30 segons, vel. progressiva 5-10)
Batem les clares a punt de neu, quan comencin a agafar cos hi anem afegin el sucre, en forma de pluja. Quan ja tenen una consistència ben forta, hi afegim l'ametlla molta i la pell de llimona ratllada ( també un pessic de sal). Barregem bé amb una  espàtula. Posem la massa en una mànega pastisseta ( si no ens hi cap en una, en dos). Tallem la punta perquè ens quedi una obertura d'un 12 cm (si teniu boquilla del 12 li poseu abans d'ompli la mànega), però sense també va bé. Folrem la safata del forn am paper especial de forn, anem fent boles, deixant un espai entre elles. Col·loquem una ametlla damunt de cada una.
Coem al forn a 170º, forn preescalfat a 180º, durant 12-15 minuts, quan comencin a agafar color daurat, les retirem, sinó queden seques. Anem fent tantes fornades com calgui.
Les deixem refredar sobre una reixeta. 
Amb aquestes quantitats en surten unes 30, també dependrà de la mida que les feu. (a la foto es veuen grans, però la mida és d'uns 4cm de diamètre)

14 comentaris:

  1. Que bons i que fàcils que són de menjar, oi? Bon inici de rutina! ;)

    ResponElimina
  2. Mencanten!! millor que no en tingui que sino me'ls acabo en un no res!!jejej petons

    ResponElimina
  3. Teresa fa temps que en vull fer i aquesta recepta hem ve con anell al dit...amb el teu permis la guardo. T'han quedat de luxe.
    Petons

    ResponElimina
  4. A mi m'agraden com els has deixat tú: clarets. Si estan molt torradets per a mi perden molt perque s'assequen :)

    ResponElimina
  5. Nuevamente retomando las visitas y comentarios a blogs después de las vacaciones ...estas AMELLATS nunca los probé ..se ven buenisimos ..me los apunto ..feliz año nuevo bsssMARIMI

    ResponElimina
  6. Molt bons..la meva mare en fa, però els fa super grossos, i no queden tan macos!

    ResponElimina
  7. Hola Teresa,
    Jo no sóc massa de postres, però pels ametllats bé podria fer una excepció.
    Tenen una pinta magnífica.

    ResponElimina
  8. T'han quedat molt macos aquests atmellats, a mi personalment m'agraden molt i un dia intentaré de fer-los perqué segur que t'han quedat boníssims! :)

    ResponElimina
  9. T'han sortit una bona quantitat d'ametllats i es veuen molt bons.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Són les galetes preferides del meu pare ;)
    Segur que a la feina hauran quedat encantats!

    ResponElimina
  11. Deliciosos! Me'ls menjo de dos en dos...

    ResponElimina
  12. Ja soc aqui,estic millor Teresa.
    Que bons els atmenllats sempre ne ma mangiat de petita.
    Petons.

    ResponElimina
  13. A mi em farien mal!!!!
    Petons i bon any

    ResponElimina