ÍNDEX DE RECEPTES

5 de febrer del 2012

PASTÍS DE CARBASSA AMB ESPÈCIES

Feia dies que tenia una carbassa, de les dolces per a fer al forn, i ahir li va arribar l'hora! És una classe de carbassa molt bona, dolça i fina, especial per a fer-la al forn.
La recepta és el resultat d'entre les que he vist a companys blocaires (del bloc cuina per a llaminers, a la taula d'en Bernat...) i l'he adaptat a la Thermomix, però que podeu fer-la perfectament amb qualsevol batedora o a mà. És molt fàcil de fer i molt bona de menjar! Com que ja sabeu que la xocolata em perd, no hi ha faltat (que hi lliga molt bé), qui ha volgut, em sembla que tots..., la regat amb una xocolata calentona... que amb el dia que ha fet, li pegava molt bé. Desprès un bon cafè!!
Ens ha agradat molt! n'ha quedat un trosset de no res, que no arribarà pas a demà!
PASTÍS DE CARBASSA AMB ESPÈCIES
Ingredients
3 ous
300 g de farina
200 g de sucre moré
150 g de llet
100 g de mantega (pomada)
200 g de puré de carbassa
1 sobre de llevat (tipus Royal)
1 pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de vainilla
Preparació
Primer hem de coure la carbassa, podeu fer-ho al microones, però a mi m'agrada més fer-la al forn, queda un gust més bo. Per tant la tallem a trossos i la coem, al forn a 180º uns 50 minuts. Veureu que es va caramelitzant. Un cop cuita amb el pimer en fem puré. En necessitem un s 200 g, la que us sobri mengeu-se-la calentona, veureu que bona és!
En el got de la TM posem el sucre i la mantega, programem 2 minuts, velocitat 2
Anem incorporant els ous un a un, temperatura 37º,  vel. 2, sense temps, fins que s'hagin integrat bé,
Incorporem la carbassa, la llet i les espècies, programem 15 segons, vel. 2
Per últim incorporem la barreja d'ingredients secs, la farina, el llevat i la sal, programem 30 segons, velocitat 2. Si veiem que encara no s'ha barrejat prou bé, repetim el mateix pas.
Amb l'ajuda de l'espàtula acabem d'integrar tota la bareja.
Aboquem en el motlle que tindrem engreixat i enfarinat (encamisat)
Coem a 180º durant 50 minuts, forn preescalfat.
El punxem per a comprovar si ja està cuit, si traiem l'agulla neta, serà senyal que ja el tenim al punt.
Deixem refredar una mica i desemmotllem.
Per a la xocolata:
Nata (35% MG)
Xocolata especial postres
Pell d'una mandarina ratllada
Fem bullir la nata, hi afegim la xocolata tallada a trossets, remenem  bé fin que s'hagi desfet i hi afegim la pell ratllada de mandarina, ens quedarà una xocolata molt bona per a acompanyar aquest pastís.
(no he mesurat les quantitats, aprox. 200 g de nata i 150 g de xocolata)
Espero que us agradi i el proveu!!

14 comentaris:

  1. T'ha quedat molt i molt bé aquesta pastis de carbassa . Té una pinta bonissima: Amb una bona xocolata calenta O simplement amb un trosset de xocolata ..hummmmmm ideal.
    petons

    ResponElimina
  2. M'encanten aquests tipus de pastissos de carbassa o pastanaga especiats... i si a sobre l'has regat amb xocolata ja és pur plaer!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Què bo!!! m'encanten aquests tipus de pastissos per berenar. Petons

    ResponElimina
  4. Veient les fotos, t'asseguro que ja em sembla sentir l'olor que deu fer aquest pastís, deliciós!

    ResponElimina
  5. QUina pinta....en vull un trosset per esmorzar!!petons

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta que té!! Mai he tastat un pastís de carbassa... però segur que té un gust molt especial!!

    ResponElimina
  7. Què bo!!!! ho vaig veure a la Mercè i ho vaig posar a pendents. Aquest teu ha quedat preciós!!!!

    ResponElimina
  8. Espectacular!! un bescuit totalment deliciós i molt aromàtic...un petonet

    ResponElimina
  9. molt bo aquest pastis de carbassa i amb les espècies mes bo.
    peto

    ResponElimina
  10. Amb la pinta que fa...segur que delicios ho era!!!! Petons

    ResponElimina
  11. M'encanten els pastissos de carbassa ben carregats d'espècies! Jo en faig un amb festucs que queda deliciós...

    ResponElimina
  12. Un pastís dolcet i aromàtic, com a mi m'agrada.
    Petons

    ResponElimina
  13. Amb aquest motlle t'ha quedat molt maco i el seu aspecte diu que està bo. I la xocolata calenta per sobre molt adient aquests dies.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Quina preciositat! La foto del tall denota que t´ha sortit divina el max-mix de receptes.

    ResponElimina