ÍNDEX DE RECEPTES

7 de febrer del 2012

PASTÍS DE FORMATGE RICOTTA


No acostumo a fer servir massa el formatge ricotta, tret d’alguna amanida i poca cosa més. El vaig descobrir ja fa temps en el programa de l' “Hermana Bernarda”, a Canal Conina, i que em va ben enganxar! És una gran cuinera pastissera que m’agradava molt veure amb quina facilitat i delicadesa treballava, i que bé explicava tot el que feia!.
Ahir per la tarda em venia de gust menjar pastís de formatge, i com ja sabeu que, a qui agrada la cuina no li fa mandra posar-s’hi, sarna con gusto no pica, va ser  el moment i l’excusa per a fer un pastís de formatge, i l’ocasió per a fer-lo amb ricotta.
Aquest formatge és d’origen sicilià, literalment significa recuit, està fet del xerigot o sèrum de la llet, ja sigui de vaca, ovella, cabra, i fins i tot de búfala als EU. Té una textura granulosa i cremosa, de gust lleugerament dolç i amb un 13% de greix. Energèticament varia entre les 130 a 240 calories per 100 grams.
És un formatge fresc, per tant de vida curta!. A Itàlia no està classificat com un formatge sinó com un producte lacti. 
Va sortir un pastís de formatge boníssim! molt suau de gust, amb un toc de gust a llimona, és d'aquells a repetir!
PASTÍS DE FORMATGE RICOTTA
Ingredients
500 g de formatge ricotta
4 ous
2 iogurts de llimona
120 g de sucre
80 g de farina
10 g de llevat (tipus Royal)
½ culleradeta de vainilla en pols
Preparació
En un bol barregem la farina i el llevat.
En un altre bol posem la resta d’ingredients i barregem bé amb la batedora o robot que tinguem ( jo ho  vaig fer amb la TM- 30 segons, vel. 3). Hi afegim la barreja de farina i llevat, barregem bé fins a tenir una crema homogènia (amb TM- 15 segons, vel.2)
Aboquem en un motlle (d’uns 22cm), prèviament engreixat i enfarinat.
Coem a 180º durant 50-60 minuts, segons el forn.

* Si us agrada amb panses, poseu-les en remull amb algun licor, whiski, conyac..., escorreu-les i eixugueu-les, les enfarinem (així no baixaran cap a la base), i afegiu-les a la massa.

18 comentaris:

  1. QUINA BONA PINTA! A la meva padrina aquest tipus de pastís li encanta. Li faré aquesta r3ecepte. un beso molt fort desde: elrinconvegetarianodemarga.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Ja és el segon pastís de formatge ricotta que veig avui. Ha de ser boníssim!!!
    Gràcies per compartir i va directe a la carpeta de pendents!

    ResponElimina
  3. M'encanta la ricotta! Ens encanta posa-ne sobre la pasta calentona. Aquest pastís ha de ser la bomba!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Doncs jo el faig servir molt, trobo que fa uns pastissos de formatge suaus i molt cremosos. I amb el punt just de llimona queden boníssims.

    ResponElimina
  5. Segur que està boníssim!! m'apunto la recepta per fer-ho un dia d'aquests sobretot perquè el formatge és un dels ingredients que més ens agraden.

    Petons!

    ResponElimina
  6. Es que va tan be per tantes receptes!!! és boníssim i amb aquest pastís t´ha fet un molt bon pastís!!!

    ResponElimina
  7. Pues tiene una pinta buenísima y a mi también me encantaba la Hermana Bernarda, ella y lo que cocinaba.

    besos

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta que té aquest formatge. Et creuràs que encara no n'he fet mai cap de pastis de formatge??? ... veient aquest crec que es el moment de posar-mi.
    Petons

    ResponElimina
  9. Ja fa dies que l'Albert em reclama pastís de formatge... Al veure el teu de ricotta tan preciós...crec que no trigaré gaire a fer-ne. Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Ha de ser una delícia celestial, d'aquells que es desfan a la boca!

    ResponElimina
  11. M'encanten aquests pastissos de formatge. I són tan ràpids de fer que no fa mandra posar-s'hi. T'ha quedat que fa mengera.

    ResponElimina
  12. mmmm que bo!! visca els pastissos de formatge i les seves 1001 versions!! petons

    ResponElimina
  13. Ha de ser .... una delícia total!! M'encanta. Petons

    ResponElimina
  14. YO me lo guiso, yo me lo como...tal cual...Així dóna gust mimar-se...JO no l´he provat mai.Fa una fila!

    ResponElimina
  15. Doncs jo només he utilitzat una vegada el formatge ricotta, substituint el que sempre utilitzo que és el mascarpone (però no vaig comentar res), i a casa em van dir: "el pastís d'avui no t'ha sortit tan bo...". Total, que vist l'èxit, ja no l'he tornat a utilitzar!
    Ara, després de les teves paraules...potser que ho torni a intentar, oi?
    Petons

    ResponElimina
  16. M'encanta el pastís de formatge, i amb ricotta deu ser boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  17. A mi sempre em ve de gust un tall de pastís de formatge, qué bo!
    Tindré que probar de fer-ho amb ricotta.
    Petons.

    ResponElimina
  18. El pastis de formatge del tipus que sigui, esta boníssim, “bueno” els formatges en general, hehehehehe
    Petons

    ResponElimina