ÍNDEX DE RECEPTES

18 d’octubre del 2012

TALLARINES DE CARBASSA AMB SALSA DE CAMAGROCS

Aquestes tallarines són el resultat de la massa fresca amb carbassa aquí. Ara que ja s'han provat, us certifico que estan molt bons! a pesar de la feina que porten, primer fer la massa, i després passar-la per la màquina, que porta temps, val la pena fer-la, si més no de tant en tant donar-te aquest gust!
Com la recepta de la massa ja la teniu, entrada anterior, ara us poso la salsa que he fer per acompanyar-la. I, com és temps de bolets, i encara en tinc de la passada temporada, secs però, gràcies al la família de Siall, la salsa l'he fet de bolets! concretament de camagrocs! bolet molt gustós, fi i bo!
Aprofito també per dir-vos que el diumenge 28 d'octubre, a Isona se celebra la fira del bolet "Boletus" que esperem que aquest any hi siguin més presents que l'any passat, que va ser molt mala temporada boletaira! Pensant en aquesta festa, recordo que vaig prometre a algú   (Mariona...) que faríem un plat dedicat a la seva penya, la Penya dels Camagrocs! doncs va per ells aquesta entrada i aquest plat ja que de camagrocs es tracta!!
TALLARINES DE CARBASSA AMB SALSA DE CAMAGROCS
Salsa de camagrocs
300 ml de crema de llet
Un grapat de camagrocs (secs uns 150 g)
1 ceba (no massa gran, uns 200 g aprox.)
Un tall de carbassa
oli
Sal
Pebre molt
Preparació
Posem una mica d'oli en una paella, pelem i tallem a daus petits el tall de carbassa, i els daurem a foc mig, que quedin daurats, i cuits al dente, no el feu del tot. El reservem en un bol. En aquesta paella mateix, així aprofitarem el gust de la carbassa, hi posem la ceba picada ben petita i la daurem a foc baix, vigilant que no es cremi, quan ja la tenin rosseta hi afegim els camagrocs (com els tenia secs els vaig posar en remull una estona abans) i deixem que coguin uns 5 minuts. Afegim la crema de llet, la sal i la mica de pebre molt i deixem que espesseixi una mica la salsa, anem remenant. L'aboquem en un bol i resevem fins que muntem el plat per a servir.
Per sobre la salsa, un cop als plats, hi posarem els dauets de carbassa.i si voleu formatge ratllat.


17 comentaris:


  1. Teresa; Realment un encant aquets tallarins de carbassa... i acompanyats dels bolets camagrocs, no hi ha res més a dir.
    Que vagi de gust Teresa¡¡ :o)

    ResponElimina
  2. bonissimas amb aquesta salsa de bolets

    ResponElimina
  3. Pasta feta a casa? I camagrocs? Aquest plat ha de ser boníssim! I la carbassa li marca el punt de temporada. Molt bona recepta, Teresa.

    ResponElimina
  4. increiblement deliciosos!! no pararia vaja! petons

    ResponElimina
  5. Quina delícia!!! I amb camagrocs!!!! mmmm

    ResponElimina
  6. Quina enveja veure aquest plat tant bo, pasta cassolana i bolets, una gran recepta.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Un plat de estrella michelin!!!! la màquina de pasta nomès la vaig utilitzar una vegada, doncs no s'agafava bé enlloc.
    Petonets

    ResponElimina
  8. Hola teresa! Has fet una barreja d´ingredients genial!!! la pasta així és una delícia i de temporada! demà ens coneixem!!!! Visca! Petonets

    ResponElimina
  9. Quina feinada fer la pasta fresca, oi?
    M'encanten les salses de bolets per acompanyar la pasta, sobretot ara que sembla que la temporada de bolets per fi ha començat ;)

    ResponElimina
  10. mmmmm una pasta impresionanteee

    ResponElimina
  11. Un plato de pasta riquísimo con esa salsita,,....besitos y buen finde

    ResponElimina
  12. Ay quina salsa més rebona!!! Encara tinc una "barrera" jo amb la pasta fresca, hauré de decirdir-me :D
    El teu plat té una pinta boníssima!!! I carabasses del terreny que tenim!! Què bó!
    Petons Teresa

    ResponElimina
  13. Perfecta perfecta i perfecta!!! dos ingredients de luxe que enganxan com ningú!!! ole ole i ole!!! Muaks

    ResponElimina
  14. Teresa una pasta asi casera de calabaza y luego esta salsa de camagrons, hacen un plato 10,que bo¡¡
    fins dema
    peto

    ResponElimina
  15. Un plato de pasta de lujo, un plato así se lo come poca gente con una pasta casera. Desde luego que el nombre del blog es perfecto para esta receta "Com a casa res".

    ResponElimina
  16. Quina serà la següent amb pasta?? Ja veig que li has agafat carinyo a això de fer pasta a casa....La combinació la trobo exquisida.

    ResponElimina
  17. mama, et superes cada dia! també amb la fotografia, súper fotos!

    ResponElimina