ÍNDEX DE RECEPTES

14 de novembre del 2012

BOLETS AMB VINAGRE


Aquests bolets que avui us ensenyo, i que aprofito amb aquesta recepta per a participar en la Recepta del 15, proposta que ens fan dels blocs Els fogons de la Bordeta aquí  i Xocolata desfeta aquí , els feia la meva mare. Ho feia amb els petits, els botonets de rovelló i també amb alguna mocosa petita! són m,olt bons per a un aperitiu de luxe! Així que n'he preparat uns quants per a tenir-los a punt pel Nadal! Aprofiteu que encara en podeu trobar i proveu-los!
També aprofitem aquesta entrada per recordar a tothom la gran necessitat i falta que tenen d'aliments al Banc d'Aliments!! El dia 30 és dia assenyalat per a aquest fi, però hem de ser-ne concients tot l'any!!!
BANC DELS ALIMENTS
Podem col·laborar i acudir a mb una gran bossa als  molts punts de recollida que hi ha per tot Catalunya!!! Des d'aquest humil bloc ens adherim a aquesta iniciativa bloguera i el dia 30 hi participarem amb molt de gust!!
 BOLETS AMB VINAGRE
Ingredients
1 kg de botonets de rovelló (si són grans feu-los a trossos)
Un grapat de sal
Mig got de vinagre blanc
Pebre negra molta
Oli d'oliva verge
Un pot amb tapa de rosca o que tanqui bé (el bullirem per a esterilitzar-lo bé)
Elaboració
Rentem els bolets, si els poseu en aigua tèbia (no calenta, eh!, i només en aquest cas, perquè després els bullim), la mica de terra que portin sortirà amb més facilitat. És molt desagradable quan els menges notar-la...
En una olla posem aigua i el grapat de sal, quan bulli hi afegim els bolets, i quan torni a arrencar el bull els traiem i escorrem bé, reservem una mica d'aigua de bullir-los.
Deixem que s'arrefredin el bolets i l'aigua.
Quan ja estan freds els anem col·locant al pot que hem preparat, hi afegim aigua de bullir els bolets, fins la meitat més o menys del pot, afegim la pebre negra molta (millor molta al moment), a continuació posem el vinagre, no ha d'arribar fins dalt de tot, deixem un espai perquè finalment farem una capa amb l'oli d'oliva, deixant un espai buit d'1/2 cm fins a la tapa.
Reservem en un lloc fosc i fresc.
Al cap d'un mes ja els podrem consumir! I, si no s'acaben abans...els podeu guardar molt bé fins l'any vinent... Quan més temps passa més gust a vinagre tindran.
Per a consumir-los només caldrà traure'ls del pos, passar-los una mica per aigua i amanir-los amb un raig d'oli d'oliva verge i una mica de pebre negra molta.


25 comentaris:

  1. Quina tapa més bona per Nadal, o per qualsevol moment. Ummmm
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una pregunta. He fet la resepta. No n'entenc de conserveres. No he de fer el bany maria per que la conserva no es fasi malve? O amb el vinagre i la sal ja no s'espatlla? Jo de moment ho he guardat a la nevera perque em fa cosa, que faig? Gracies per la recepta!

      Elimina
  2. No los he probado nunca así pero seguro que están deliciosos.

    besos

    ResponElimina
  3. Mai no havia vist els bolets en vinagre. Quina bona idea!

    ResponElimina
  4. Que ricos Teresa! ya me gustaría a mi tener un botecito de estos.

    Soy cuinera nos hemos trasladado de blog, me encantaría verte por allí! Un besito

    ResponElimina
  5. Tienen que estar muy buenos,no los he probado nunca de esta manera. Acabo de conocer tu blog, me gusta y me quedo como seguidora, te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  6. Ideals per una tapa excel·lent!

    ResponElimina
  7. Una bona idea per tenir un aperiu ben original i boníssim!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Nunca los he preparado así. muy buena aportacion. Bss

    ResponElimina
  9. No he fet mai conserva de bolets, tenen molt bona pinta aquests bolets, encara que no sempre els trobes tan petits.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Nosaltres a casa també en fem de bolets amb vinagre i ens agraden molt!
    Si tens la sort de tenir molts rovellons del botó són genials per a les amanides!
    ptns!!

    ResponElimina
  11. ma mare també els fa en conserva, però crec que els hi posa només aigua i sal, ja li preguntaré, sempre són tan bons. Vols un altre truc de conservació que queda bonissim? cous els rovellons a la planxa com sempre, i els congeles. Quan els vulguis, els descongeles a temperatura ambient...i són bonissims!! fes la prova i m'expliques ja veuràs! petons

    ResponElimina
  12. Roser, aquests amb vinagre són per menjar com a aperitiu o en amanides, la meva mare també en feia amb aigua i sal com dius, en tenia a carretades... el meu pare era un gran boletaire! i en guardava de tota manera, però jo com en tinc poquets els congelo un cop mig passats per la paella. De tota manera estan boníssims!
    I conm us dieia, ara que encara podeu trobar-ne a les botigues, proveu-los!!
    Que tingueu bon dia!

    ResponElimina
  13. M'encanten, són ideals pels aperitius! Fa poc en vaig menjar en amanida i els vaig trobar deliciosos, m'enduc la recepta!

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. Així tampoc els he menjat, però sense problema eh!!!! jo soc de bon menjar i probar!!! ja ja!!! petons

    ResponElimina
  15. Teresa, simplement boníssims. Tenir-los al rebost dóna seguretat. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  16. Hola Teresa guapa tu

    Les fas igual que a casa, la recepta era de la iaia, desprès de la mama i ara la faig jo, i puc garantir que queden molt i molt bons

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. Estic preparant els rovellons, ja et diré com m'han quedat,trobo que per Festes serà un bon aperitiu!!!.
    Una fabulosa conserva.
    petons

    ResponElimina
  18. Tink un kol.lega ke els fà així... 1/2 aigua del eskaldat, 1/2 de vinagre i un tap d'oli... 1 fulla de llort, 1 branka de farigola i romaní, kuatre dents d'all i ( personalment ), orenga !!!
    Ummmmmm... Aperitiu perfekte !!!

    ResponElimina
  19. Por favor en Castellano que estamos en España.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estás en un blog; d'on no n'hi ha, no en raja

      Elimina
  20. Hola, una pregunta, els tanqueu al bany maria?

    ResponElimina