ÍNDEX DE RECEPTES

18 de novembre del 2012

MOUSSE DE XOCOLATA AMB CREMA DE MENTA

Les postres d'avui són de les que m'agraden molt! tant la crema com la xocolata són de les meves preferides! Fullejant  revistes de Descobrir Cuina, i concretament a la número 1, dedicada a la xocolata, vaig veure aquesta recepta, que, encara que porta una mica de feina, doncs en fem dos en una, vaig tenir clar que la faria per a les postres d'avui! Ens ha agradat molt, molt a tots! La combinació de la crema de menta i la sedositat de la mousse de xocolata, ha resultat un maridatge perfecte! i ha fet que cada cullerada fos una delícia!
MOUSSE DE XOCOLATA AMB CREMA DE MENTA 
Ingredients (per a 4 persones)
Per a la crema
1/2 l de llet
4 branques de menta fresca (un bon grapat)
4 ous
75 g de sucre
1/2 cullerada sopera de maizena (uns 20 g)
Pell de taronja (sense la part blanca)
Una branca de canyella
Per a la mousse
100 g de xocolata de cobertura negra
1 dl de nata per muntar (35% MG)
3 clares dels ous de la crema
Elaboració
Fem primer la crema de menta: Separem els rovells (reserveu tres clares per a la mousse). Posem la llet al foc amb la menta i les aromes; quan arrenqui el bull la deixem refredar. En un bol batem els rovells amb el sucre, desfem la maizena amb una mica de llet freda i l'afegim al la barreja dels rovell i sucre, remenem bé perquè s'integri. Traiem la menta i les aromes de la llet i l'afegim a la barreja anterior, remenant amb el batedor de mà. Colem aquesta barreja en un casso i posem a foc baix coure-la, no parem de remenar. Quan comença a espessir traiem el cassó del foc, aboquem la crema en un bol i deixem refredar, tapada amb film pèl a pèl. Reservem a la nevera.
A continuació fem la mousse: posem a fondre la xocolata tallada a trossos al microones o al bany maria (la nova xocolata de Nestlé postres negra, es fon molt bé al microones). Muntem la nata, ha d'estar ben freda, sense que quedi gaire forta. Muntem les clares (el batedor ha d'estar ben net, sinó no us muntaran), tampoc cal que siguin a punt de neu. Afegim la xocolata desfeta a la nata i amb una espàtula barregem bé, amb moviments envoltants, de dalt a baix, a continuació anem afegint les clares muntades, poc a poc anem integrant-les, també amb moviments envoltants, vigilant que no ens perdi volum. Quan tenim la mousse ben homogénia la reservem a la nevera.
A l'hora de servir muntem les copes, primer posem una base de crema, damunt una bona cullerada de mousse i decorem amb unes fulles de menta. Podem empolsinar una mica amb xocolata en pols.
Nomès us quedarà servir-les i gaudir de cada cullerada!!


20 comentaris:

  1. mmmm...x a unes xocoaddictes com nosaltres és una temptació enorme aquesta mousse!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. La combinación de menta y chocolate me gusta mucho Teresa.Te quedó una copa de fiesta.

    Cariños

    ResponElimina
  3. mare meva, quina llaminadura tan bona!!!! per acabar el diumenge amb un bon apat! petons

    ResponElimina
  4. Carai, Teresa! Quines postres! La mousse de xocolata té molt bona pinta, i això de la crema de menta m'ha deixat ben sorpresa! En tinc a casa, de fresca. A veure si m'animo i em surt tan xulo com a tu! Petons

    ResponElimina
  5. Quina pinta! boníssima! Una abraçada

    ResponElimina
  6. La combinació xocolata i menta és una de les meves preferides. I presentat en copa sempre queda molt més elegant!

    ResponElimina
  7. La combinació de la xocolata i la menta és extraordinària, i aquestes postres han de ser finíssimes!! Fantàstica recepta!

    ResponElimina
  8. Soc una fan de l'aftereight per això aquesta recepta m'ha semblat fantàstica tant per la seva senzillesa com pels ingredients i la presentació.
    Ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
  9. Una delícia!!! en queda?
    Una forta abraçada i que passis una feliç setmana!

    ResponElimina
  10. Quina copa!!! El conjunt deuria d’estar boníssim
    Petons

    ResponElimina
  11. Es doble feina, però es una combinació exquisida, la menta dona una frescor a la xocolata que m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Vaja! Obro el teu blog i em trobo aquesta llaminadura! No sé si quedar-me una estoneta o marxar...hahaha!
    Una abraçada.
    Eduard.

    ResponElimina
  13. No són gaire de xoco blanca però combinada d´aquesta manera devoro la copa. Bonica presentació.

    ResponElimina
  14. El chocolate no es una de mis pasiones pero con menta es una combinación que me entusiasma! me apunto la receta para una cena especial! ;-) Bsss wapísima.

    ResponElimina
  15. Hola Teresa guapa tu

    Quines ganes de posar-hi la cullera, humm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  16. Una mousse ideal per els que com jo, som xocoadictes.
    Petons!!!!

    ResponElimina
  17. Mare meva, quin goig!!!
    Només de veure-ho se'm fa la boca aigua!!
    mmmm

    ResponElimina
  18. Està bé aquesta recepta perquè a part de bona acabes aprofitant els ous sencers.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  19. Sembla boníssima Teresa!!! el toc de menta segur que queda molt fresc. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina