Aquest cap de setmana no hem tingut massa temps per estar a la cuina, ens ha tocat treballar una mica, tot i això, vam fer aquest pastís de poma que és molt ràpid de fer, fàcil i molt bo. El vam acompanyar amb un bon cafè i no durar gaire... !
És ideal fer-lo amb un motlle de 28-30 cm, perquè quedi planet i la poma no s'amagui amb la massa. Com el motlle que tenia és de 22 cm, veieu que la poma ha quedat parcialment tapada, si és més gran, queda tota la poma a la vista. De tota manera si us queda com aquest, teniu un pastís amb sorpresa!!, trobes la poma al mig i està super bona.
PASTÍS DE POMA
Ingredients
150 g de mantega (a temperatura ambient)
200 g de farina
5 o 6 pomes reineta (o les que tingueu)
3 ous
150 g de sucre
2 cullerades de brandy (opcional)
1 sobre de llevat
Polsim de sal
Motlle de 28-30cm (jo el tenia de 22 per això la poma gairebé no es veu)
Elaboració
Preescalfem el forn a 200º
Preparem el motlle, l'encamisem amb mantega i farina, en traiem l'excés.
Tallem les pomes a quarts, pelem traiem el cor i en fem làmines sense acabar-les de tallar (perquè no es facin negres les fregeum amb llimona, si ho fem amb un ganivet de ceràmica no s'oxiden i no caldrà fer-ho)
Posem la papallona en el got, hi posem els ous i el sucre i batem durant 3 minuts, temperatura 37º, vel. 3
Acabat el temps tornem a programar el mateix però sense temperatura.
Incorporem la mantega i el brandy i barregem 20 segons a vel. 2
Afegim la farina, el llevat i el polsim de sal i barregem 10 segons, vel. 2 1/2
Traiem la papallona i acabem d'incorporar-ho tot amb una espàtula.
Aboquem la barreja en el motlle que hem preparat, anem col·locant els quats de poma , tirem per sobre una mica de sucre.
Coem a 180º, dalt i baix, uns 30 minuts
El punxem per a comprovar que estigui cuit.
*del llibre de la Tmx
Te molt bona pinta aquest pastis de poma . Tot un clàssic que sempre et treu d'un apuro.
ResponEliminaPetons
hummmmmmmmmmm molt bo
ResponEliminaSóc una fan dels pastissos de poma, els provo tots!
ResponEliminaSe ve deliciosa!! ummmmm...que agustto me comía un pedacito con un café :)
ResponEliminaBesos
M'encanten les coques de poma!
ResponEliminaAra mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar ;)
m'encanten els pastissos de poma, son una delicia y passen molt be! petons
ResponEliminaAquest pastís promet, Teresa! T'ha quedat preciós!!
ResponEliminaCarai, aquest pastís promet!!!
ResponEliminaEls pastissos de poma son uns dels meus preferits. Ummm
ResponEliminaPetons
Perdoneu que no us visiti, estic una mica liadilla!!! gràcies! i petons1
ResponEliminaun pastel de manzana siempre es bien venido y este lo es y con la TM mas facil y rapido
ResponEliminapeto
Encara que només es vegi una mica la poma queda molt maco, segur que ja no queden ni les molles.
ResponEliminaPetons.
Mi querida amiga, que tarta mas rica, se ve con una pinta fantastica, y tiene un colorcito de cine. Mil besicos amiga
ResponEliminaTeresa,
ResponEliminaJo el faig tot sovint i triomfo sempre. És la que més agrada. Un molt pastís.
Nani
No sé com queda amb tota la poma per sobre, però així queda preciosa i més original!. Una pinta de mossegada...
ResponEliminaLo he probado y está muy bueno y encima queda muy chulo!! bss
ResponEliminaPerquè ho has explicat...però t´ha quedat preciós així semi-amagada. A més un pastís de poma sempre triomfa, oi?
ResponEliminaSempre surt bé aqst pastís!!! ptnts
ResponElimina