ÍNDEX DE RECEPTES

30 de novembre del 2012

SAMFAINA AMB CIGRONS


Blocs contra la Fam 2012
La Fundació Banc dels Aliments inicia la campanya  Gran Recapte d'Aliments 2012  pels propers 30 de novembre  i 1 de desembre. Per a col·laborar podem fer la nostra aportació a més de 700 supermercats i mercats de tota Catalunya, o bé, en aquest enllaç  podreu trobar el punt de recollida d'aliments que teniu més proper de casa.

BLOCS CONTRA LA FAM   ens convida, als blocs gastronòmics, a que avui, 30 de novembre, publiquem una recepta amb algun d'aquests productes: OLI - LLET - LLEGUMS - CONSERVES DE PEIX , per a donar suport a aquesta gran campanya de recollida d'aliments.
Des de comacasa-res us proposem aquesta samfaina amb cigrons que, acompanyada d'un ou dur pot ben ser un plat únic i complert.
US ANIMO A QUE FEU UNA PETITA APORTACIÓ!
ENTRE TOTS PODEM FER MOLT!
SAMFAINA AMB CIGRONS
Ingredients
Un pebrot vermell
un pebrot verd
una esberginia
un carbassó
1/2 kg de tomàquet (el pelem i traiem les llavors i triturem)
Sal
Pebre
Sucre 
Llavors de sèsam
 Elaboració  
Tallem totes les hortalisses a daus més o menys de la mateixa mida (perquè tinguin la mateixa cocció).
En una paella posem oli i anem coent les hortalisses, primer les que tenen la cocció més llarga, així que comencem pels pebrots, l'esberginia, el carbassó, i el tomàquet, salpebrem i posem la mica de sucre (per a traure l'acidesa del tomàquet). Deixem que acabi de coure's, hi afegim els cigrons, remenem amb compte, i només queda afegir els ous durs.
(no vaig arribar a temps de fer la foto amb l'ou dur... ja se l'havien menjat !)


13 comentaris:

  1. Una recepta sana, gustosa i ben econòmica. Boníssima!

    ResponElimina
  2. M'ENCANTA!!! de fet, ja se quin serà el meu dinar d'avui!! petons i deliciosa proposta

    ResponElimina
  3. Tots amb el gran recapte!! T'han quedat molt bons, i acolorits! Jo he fet servir uns ingredients semblants, també cigrons, tot i que els resultats són ben diferents. A veure si aconsegum molt menjar per donar!!!! Petonets

    ResponElimina
  4. Fantàstics aquests cigronets!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Me gustan los garbanzos con todo y la samfaina también ,el conjunto de las dos cosas delicioso, en casa también hemos mezclado alguna vez que otra los dos alimentos.Besos.

    ResponElimina
  6. una fantastica combinacion Teresa.
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  7. Em sembla que a casa teva teníen molta gana per aixó no vas poder fer foto a l'ou dur, vas arribar molt tard a casa i ja veus que passa.
    Un bon àpat.
    Petons.

    ResponElimina
  8. un plato de lo más completo..

    ResponElimina
  9. Teresa cielo nunca he hecho los garbanzos de esta forma, pero me han encantado, y no tardare en hacerlos, a ti te ha quedado un plato maravilloso. Mil besicos amiga

    ResponElimina
  10. Que bona idea, facil de preparar i segur que boníssima. Petons.

    ResponElimina
  11. Teresa,
    Un primer plat amb proteïnes vegetals molt complert i que sempre em ve molt de gust.
    Una abraçada.

    ResponElimina