Aquesta tarta delicada va ser creada en honor a la ballarina russa Ana Pavlova, durant la seva visita a Austràlia. El cuiner de l'hotel va voler obsequiar-la amb unes postres blanques, lleugeres, dolces i delicades, tal com la veia a ella... què bonic!!
PAVLOVA
Ingredients
4 clares d'ou
220 g de sucre
1 cullerada sopera de suc de llimona
1 poma tallada en làmines (no molt fines)
1 pera tallada en làmines (no molt fines)
1 tassa (200 g) de fruites del bosc (en el meu cas)
250 g de maduixes (en el meu cas)
Suc d'una taronja
Branca de canyella
Un rajolí de vi dolç (dos cullerades soperes aprox) (a la recepta original vi Marsala)
1 cullerada sopera de sucre
Una mica de pebre rosa molt (o barreja de pebres i si no en teniu, del negre)
Elaboració
Muntem les clares ben fortes, anem afegin poc a poc el sucre i el suc de llimona, ens ha de quedar una merenga ben forta.
Folrem amb paper de forn una safata, aboquem la merenga i fem un volcà, amb l'ajuda d'una cullera anem fent el centre més baix perquè després l'hem de farcir. Coem a 140º, 1 hora, amb el forn preescalfat. Deixem refredar dins del forn amb la porta entreoberta.
Preparem les fruites netes i tallades, les petites les deixem senceres. En una paella posem les espècies, el vi i el suc de taronja i deixem coure uns minuts, hi aboquem les fruites i coem fins que estiguin toves i el suc
s' haigi reduit. Reservem en un bol i deixem refredar.
Muntem la nata, en eservem una mica per a barrejar després amb la que muntem, quedarà una nata més cremosa.
Muntem la Pavlova
Omplim el centre de la merenga amb la nata i per sobre posem la fruita, i llesta per a servir-la!
Aixó si, per a servir-la feu-ho amb una cullera gran, és impossible tallar-ne un tall perfecte, encara que es trenqui malament és lo seu, perquè es barregen la merenga, la nata i les fruites.
Es pot fer amb les fruites sense coure i amb les que més us agradin.
Ostres nena, quina passada de pastís, sembla fàcil però crec que te la seva dificultat.
ResponEliminaHo provaré, bon profit.
A casa també ens mirem el programa de la Lorraine, fa coses bones i fàcils, eh? Aquesta Pavlova ha de ser ben bona
ResponEliminaPetons
Isabel
te questa bonissim
ResponEliminaTiene que estar deliciosa. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaSeguro que es una delicia, hace tiempo que quiero probar a ver y nunca veo el momento....
ResponEliminabesos
A mi també em criden l'atenció aquestes postres però no les he fet mai a casa. La presentació, tot i sense safata, t'ha quedat molt bé!
ResponEliminano conocia esta Pavlova y viendo los ingredientes y el como te ha quedado,adivino que es muy bueno¡¡
ResponEliminapeto
Quina bona pinta que fa,i quina foto del poble mes maca, fins aviat
ResponEliminaAl final la vas fer. Ha de ser ben bona amb tantes fruites i el contrast vermell amb el blanc, segur que va quedar molt bona.
ResponEliminaPetons.
oooh que bonic!!
ResponEliminaUna combinació molt maca i segur que també ben bona!!
ptns!!
A mi em passa coma tu, sempre la veig però no l'he fet mai... és que és molt delicada!
ResponEliminaA veure si m'atraveixo amb la teva recepta ;)
Tinc pendent la pavlova des de fa molt temps, però sempre em dona la sensació que deuen ser molt dolces... És preciosa. Petons!
ResponEliminam'encanta el merengue, i amb aquestes fruites ja....de vici! petons
ResponEliminaNo n'he fet mai, la tinc pendent!
ResponEliminaGràcies!
No he fet mai merengue ni he tastat aquest pastís. Si que deu ser delicat de fer, però amb tot t'ha quedat molt bé!
ResponEliminaMarta
Jo m´apunto al club dels que no l' hem feta mai...A la propera et quedarà de luxe. Perquè hi haurà propera, oi?
ResponEliminaTeresa, jo no n'he fet mai i ganes en tinc. Veient el teu, m'agradarà.
ResponEliminaNani