ÍNDEX DE RECEPTES

17 de març del 2013

CHUTNEY DE POMA, CEBA I FRUITES DEL BOSC

 Les postres d'avui han estat la Crema de Sant Josep, que no pot faltar!, com ja la tenim publicada us deixo l'enllaç per si no l'heu fet... encara hi sou a temps!  recepta de la Crema de Sant Josep
Aquest chutney el vaig fer  fa uns dies i avuii l'hem provat com a tapa, amb una torrada fina i formatge de cabra. BONISSÍM!
Tenia molta curiositat per fer-lo, no n'havia fet mai, tothom diu que està molt bo, i quan vaig veure la Lorraine Pascale que el feia, vaig prendre'n nota de seguida, havia d'estar boníssim, pels ingredients que portava i la pinta que feia. El resultat no ens ha pas decebut! Combinat amb el formatge queda super bo. Tinc ganes de provar-lo acompanyant una carn, crec que pot lligar molt bé amb el porc.
El Chutney és d'origen indi, una espècie de melmelada, agredolça, molt condimentada amb espècies dolces i picants i que tant pot ser de fruites, verdures, herbes...
Aquesta combinació de poma. ceba i fruites del bosc (en la recepta original era amb mores), queda molt bona! i queda un color molt viu, oi?
CHUTNEY DE POMA, CEBA I FRUITES DEL BOSC
Ingredients
1 k de pomes Reineta
300 g de ceba
275 g de sucre
15 cl de vinagre de Mòdena
2 cullerades de canyella en pols
2 cullerades de pebre molt
(cullerada de postre)
300 g de fruites del bosc
Elaboració
Pelem les pomes, traiem el cor, i tallem a daus.
Tallem la ceba en juliana.
En una olla posem la ceba, la poma, el sucre, el vinagre, la canyella en pols i el pebre, remenem i deixem coure fins que bulli, uns 15-20  minuts, no remenem massa perquè no es desfaci la poma. Quan trobem que la poma ja comença a estar tova, hi afegim les fruites del bosc i deixem coure uns 15 minuts més, fins que veiem que el suc ha espessit i la poma és toba.
Guardem en pots que tanquin hermèticament, els omplim en calent.
Guardem a la nevera.

17 comentaris:

  1. Quina combinació més curiosa, i amb formatge ha de ser exquisit!!

    ResponElimina
  2. La majoría dels chutneys queden molt bons amb la carn de porc.
    Quin bon sabor ha de tenir el que has fet amb fruites del bosc.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Aquestes torradetes amb el formatge tenen molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  4. Que deliciosos son los chutneys.ESte aún no lo hice,pero todo se andará.

    Un besito Teresa ;)

    ResponElimina
  5. M'encanten els chutneys i maridats amb el formatge combinen molt bé.
    Una tapa original i boníssima!

    ResponElimina
  6. Ha de ser bo, aquest chutney. I el color s'ho val. Apuntat!

    ResponElimina
  7. Tots els chutneys ens agraden a casa. Aquest t'ha quedat ben maco de color!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. ostres amb fruites del bosc! que bo i original! m'encanta! ptons

    ResponElimina
  9. Em sembla una recepta molt original. Ja m'ho imagino sobre una llesca de pa torrat i foie, mmm
    Muacs

    ResponElimina
  10. Quin color!! el que més m'impresiona és el color. I segur que és boníssim també, però aquest color enamora!! :)

    ResponElimina
  11. Teresa solo ver su color ya me ha gustado, tiene una pinta estupenda, ahora me voy a ver tus rosquillas que no me las puede perder. Un abrazo querida amiga

    ResponElimina
  12. Quin chutney més bonic, i ha de ser boníssim així com tu l'has provat, com una tapa i amb formatge de cabra!

    ResponElimina
  13. Que bo ha d'estar amb el formatge de cabra! fan una combinació irressistible!
    ptns!!

    ResponElimina
  14. Teresa, una combinació fantástica per a començar la primavera!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  15. No l'he tastat mai però de veure-ho se'm fa la boca aigua! Ho hauré de tastar...
    Marta

    ResponElimina
  16. No l´´he tastat mai però trobo molt bona la idea de posar-hi formatge de cabra.

    ResponElimina
  17. aquesta combinacio es divertida y atrevida.. tota una temptació a tenir present

    ResponElimina