ÍNDEX DE RECEPTES

14 de març del 2013

ROSQUILLES D'ANÍS


Quan era petita i sortia de l'escola, encara no havia entrat a casa i ja sabia què m'esperava per berenar... ooooh... avui la mama ha fet rosquilles!!! quina oloreta! què bones!!
Aquesta recepta no és la d'ella, em queda pendent de fer-les, tinc la recepta a Isona, perquè encara tinc recod del gust i de l'olor!
Les he fet perquè avui a la feina hem estat de celebració! aniversari de tres companys!, i per acabar el pica-pica que ens han portat ells, bé, ja un dinar, hem acabat amb un tiramisú que ja és un clàssic de la Clàudia, companya italiana i que estava boníssim i unes rosquilles d'aquestes per a acompanyar el cafè...!
Ja veieu, un dinar rodo, rodó!!!

ROSQUIILLES D'ANÍS
Ingredients
500 g de farina
200 g de sucre
1 ou (gran)
100 ml de llet
100 ml d'anís
100 ml d'oli d'oliva suau
una culleradeta (de cafè) de llevar tipus Royal
Pell d'una taronja restllada
1/2 cullerada (de postre) de matafaluga en gra
Oli de girasol per a fregir
Sucre per ensucrar-los
Preparació
En un bol barregem l'ou, la llet, l'oli, la pell de llimona ratllada, l'anís, la matafaluga i el sucre.
A banda barregem la farina amb el llevat i ho anem incorporant a la barreja anterior, fins a aconseguir una pasta densa, que no s'enganxi als dits. Si veiem que falta farina en podeu anar afegint. 
Anem agafant porcions petites, fem com un xurro llarg, i prim (d'un cm aproximadament), tallem trossos d'uns 8 cm i unim els extrems. Les fregim en un pot o paella en oli abundant fins que agafin un color ben ros.
Les anem posant sobre paper absorbent per traure l'excès d'oli, per acabar les arrebossem amb sucre 
( per arrebossar-les també podeu fer una barreja de sucre i canyella en pols)

* Tingueu en compte que 100 ml d'oli equival proximadament a uns 85 grams.  

 (recepta, una mica tunejada, del bloc de la Mercè, de cuina per llaminers)



 

6 comentaris:

  1. Quina mes bona oloreta!!! ara per semana santa ja toquen les rosquilles... Petons,

    ResponElimina
  2. Crec que fins i tot m'arribat l'oloreta a casa.tenen una pinta ........el meu home estava mirant la pantalla de l'ordinador i hem ohhhhhhhh quins brunyols; ara en menjaria.
    petons

    ResponElimina
  3. Mai no m'he animat a fer rosquilles tot i que ens encanten. Les teves tenen una pinta esplèndida!
    Marta

    ResponElimina
  4. mmm....que bones em sembla que les oloro des d'aquí!! petons

    ResponElimina
  5. Tres aniversaris a l'hora, aixó està molt bé, la questió es celebrar.
    Unes rosquilles ben bones.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Hola com a casa!
    T'han quedat molt bé! "tunejades" amb matafaluga un mix de rosquilles i brunyols...(?)
    Et deixo l'enllaç de la recepta original.
    A casa les farem aquest dies de Setmana Santa,
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/04/rosquilles-de-lantonia.html
    Salutacions,

    ResponElimina