ÍNDEX DE RECEPTES

27 de setembre del 2013

CROQUETES DE PERNIL (de Ferran Adrià&Joselito)

A qui no agraden unes croquetes?? i lo versàtils que són! Aquestes estan realment boníssimes! la recepta és de Ferran Adrià i Pernils Ibèrics Joselito, però una no arriba a tant i les vaig fer amb pernil més normalet, però també bo, no un 5J!. Amb aquesta recepta i quantitats van quedar les croquetes super cremoses i molt gustoses i en surten una bona colla, que podem congelar i tenir-les a punt per a qualsevol moment.
Tot i que no es veu la carmanyola, avui no toca, però si dilluns, serà el que em tocarà per dinar dilluns, unes croquetes d'aquestes acompanyades d'una bona amanida! Amb aquestes croquetes participo a Memòries d'una cuinera d'aquest mes , dedicat a dinars de carmanyola. Ja espero el dilluns... però primer ...
Bon cap de setmana!
CROQUETES DE PERNIL
Ingredients
200 g de pernil picat (com més bo, millor)
50 g d'oli d'oliva verge
100g de mantega
40 g de ceba picada
165 g de farina
200 ml de nata per muntar
300 ml de brou de pollastre suau
300 ml de llet
sal ( proveu-ho primer, el pernil ja és salat)
Un polsim de nou moscada acabada de ratllar (toc meu)
Elaboració
En una paella posem l'oli i la mantega, hi sofregim la ceba, que  quedi roseta sense cremar-se, afegim la farina i remenem bé, deixem que es torri una mica per a que perdi el gust de farina crua. Seguidament hi afegim la nata, remenem bé, afegim el brou i la llet i barregem, hi afegim una part de pernil picat i anem remenant fins que espesseixi, amb batedor de mà per a que no hi quedi cap grumoll, ratllem la nou moscada, tastem i  si cal salem. Afegim la resta del pernil i barregem bé, quan la massa es desenganxi de les parets, l'aboquem en una safata, la tapem amb film a pèl (tocar a tocar) i deixem refredar.
Amb l'ajuda de dues culleres anem fem les croquetes, també podeu posar la massa en una mànega pastissera , fer un rul·lo llar i tallar a la mida que les volem, a mi m'agrada més fer-ho a mà, queden més rústiques , semblen encara més casolanes... manies.
Les arrebossem, primer passem per farina, a continuació per l'ou batut i finalment pel pa ratllat. Jo l'acostumo a ratllar, perquè el que compem és massa fi i m'agrada més rústic, queda més cruixent!

14 comentaris:

  1. Mare meva quin luxe de croquetes, jo també en vull per la carmanyola o per qualsevol hora!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  2. Bonissimes les croquetes, aquestes plus i am el pernilet Joselito requetebones.
    Petonets Teresa

    ResponElimina
  3. M'apunto a provar-les, que bones!

    ResponElimina
  4. M'encanten les croquetes!! però vaig tenir un intent fallit i les he deixades aparcades... a veure si m'hi torno a ficar perquè fan venir salivera!

    ResponElimina
  5. Oh, Teresa qué bones han d'estar aquestes croquetes encara que el pernil no sigui Joselito.
    A mi també m'agrada fer-les a mà.
    Petons.

    ResponElimina
  6. No imagino un dinar de carmanyola millor que unes bones croquetes casolanes!
    Et van quedar amb la textura perfecta!

    ResponElimina
  7. No presumeixis tant i porta al Bon preu les croquetetes aquestes tan bones que has fet que a la sortida amb una canyeta, i totes plegades, encara seran més bones ;-D

    ResponElimina
  8. quina gana!! que encara no he dinat i aquestes croquetes se'm fa la boca aigua! petons

    ResponElimina
  9. ON hi hagi unes bones corquetes casolanes ja poden retirar-se les industrials. Amb el pernil han de ser bonissimes:
    petons

    ResponElimina
  10. Ja m'agradaria que em donares un parell per a la meua carmanyola de demà!! prenc nota de la recepta perquè a casa són molt "croqueteros" i a mi em costa molt fer-los-en!! Marta

    ResponElimina
  11. Hola Teresa! Les croquetes no poden fallar dins d'un menú de carmanyola. Moltíssimes gràcies per la teva participació. Petonets

    ResponElimina
  12. A casa volarien en dos minuts...!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Quina pinta que tenen!! han d'estar boníssimas!!!

    ResponElimina
  14. les croquetes de pernil m'agraden molt pero esta recepta tinc que probarla segur que son boníssimes.

    ResponElimina