ÍNDEX DE RECEPTES

1 d’octubre del 2013

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA


Amb aquest pastís i ram de més a baix vam donar una sorpresa a la tieta Teresa d'Isona, avui 1 d'octubre en fa 80!!! Els porta molt ben posats, ningú els hi fa, però hi són! Va ser una bona sorpresa per a ella, i com podeu imaginar-vos és va emocionar, qui no!!!
El pastís puc dir-vos que és un del millors, espectacular de bo! boníssim és poc, a banda de la presència, tot i que les fotos no li fan prou justícia, queda un super pastís! En vista del resultat d'una mousse sense gelatina, a partir d'ara seran sense, per a mi en les que se n'hi posa queda una textura diferent, més compacta, i no m'acaba de fer el pes.
PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA
Ingredients
Per la base
100 g de xocolata negra (vaig posar Postres Nestlé)
100 g de mantega
200 g de galetes (vaig posar Digestive)
Per a la mousse
300 g de xocolata negra (Postres Nestlé, la que agradi)
4 ous grans, separats clara i rovell
300 ml de nata per a muntar
50 g de sucre
Un pessic de sal
 - Motlle de 23 cm ( si és una mica més gran quedarà més baix) 
Elaboració
Comencem preparant la base: desfem la xocolata al bany maria o microones amb la mantega.
piquem les galetes, ja sigui amb un curró o amb picadora, la textura que quedi granulosa. , hi afegim la barreja de xocolata i amassem bé, queda una bastant humida. La repartim per la base del motlle, prèviament folrada amb paper especial de forn, així el podem desmotllar millor. Reservem a la nevera mínim 1 h, perquè s'endureixi .
Per a la mousse fonem la xocolata al bany maria.
Muntem les clares a punt de neu amb el pessic de sal, quan les tenim muntades afegim el sucre i acabem de muntar-les.
Muntem la nata, ha d'estar ben freda, no ha de quedar excesivament forta.
Barregem els rovells batuts amb la xocolata fosa, remenem per a integrar-ho bé, afegim la nata i finalment les clares muntades, a poc a poc, amb moviments envoltants ( de baix a dalt) i amb una espàtula.. Aboquem la barreja en el motlle preparat, donem uns copets perquè la mousse s'assenti bé.
Reservem a la nevera,  millor fer-lo el dia abans, per a que la mousse quedi bé.
En suten per a 8-10 racions
El decorem al nostre gust. Aquestes virutes les fem rascant amb un ganivet una tauleta de xocolata
* recepta de Directo al Paladar

17 comentaris:

  1. Un pastís espectacular per celebrar un aniversari tan especial...
    Ha de quedar boníssim, i per xocoaddictes de veritat ;)

    ResponElimina
  2. A aquestes edats s'ha de festejar "por todo lo alto" i amb aquesta mousse ho has aconsseguit!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Fantàstic, ideal per els homes de casa meva, queda anotat !!
    Petons

    ResponElimina
  4. sensacional pastel y a la altura de los años de tu tia,un regalo divino y irresistible porque el chocolate gusta a todos
    Bss

    ResponElimina
  5. te una pinta...que ni sent fan de la xocolata me'n menjaria un bon tros!! peotns

    ResponElimina
  6. Que contenta deuria estar la tieta Teresa. I no m'estranya, la mousse té una pinta espectacular!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Un pastís genial per a celebrar un aniversari tan especial! i a més amb format mousse és més lleuger, oi??? felicitats a la tieta!

    ResponElimina
  8. Hola preciosa, pero qué delicia!!
    Un pastís espectacular!!
    Un besito enorme

    ResponElimina
  9. òndia, sí que sembla bo, Teresa!! Jo me l'apunto des d'ara mateix per un dia que tingui celebració. A mi tampoc no m'agrada gaire la gelatina, de vegades opto per la quallada que també queda molt bé!! Genial, la decoració que hi has posat a sobre! Petons

    ResponElimina
  10. Qué bo!!! felicitats a la tieta!! m'emporto la recepta...
    Petonets

    ResponElimina
  11. T'ha quedat un pastís espectacular!! per celebrar uns 80 anys con cal . Per cert el ram preciós:
    Petons

    ResponElimina
  12. Aquestes edats fan goig de celebrar-les. FELICITATS!!!
    El pastís magnífic!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Felicitats a la teva tieta, 80 anys ben portats sempre es un motiu de cel.lebració.
    Les flors sont molt xules i el pastís per llepar-se els dits, ha de estar molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  14. 80 anys bé mereixen un bon pastís...i t'ha quedat un pastís maquíssim i segur que ben bo!! Petooons

    ResponElimina
  15. Mi querida amiga, seguro que tia Teresa paso un dia inolvidable con este rico pastel y ese hermoso ramo de flores es un placer cumplir años. Mil besicos cielo mio

    ResponElimina
  16. Molt bon pastis per la celebració la tia quedaria contenta.
    Moltes felicitats.

    ResponElimina
  17. Pues me encanta, se la hago a mi hermano y tengo que hacer otra para el resto, con lo chocolatero que es... Me gusta el acabado de virutas. Un besote.

    ResponElimina