La recepta la vaig veure a El Comidista que segons diu és una versió adaptada del bloc Lemons and Anchovies, que alhora la va adaptar del llibre At home in Provence de Patricia Xells... ja veieu, les receptes van agafant una mica de cadascú, d'aquí, d'allà, però al final el resultat és bo!
Aquesta entrada estava preparada per a publicar-la dilluns de la setmana passada, però vaig tenir un altre accident... i torno a estar lesionada, així que aniré fent el que podré. Us deixo l'enllaç de la recepta dels panellets, animeu-vos a fer-los! jo aquest any, al menys aquesta setmana no els faré pas, espero poder fer-los més endavant.
Panellets d'ametlla i pinyons
Panellets d'avellana
Panellets de coco
BONA CASTANYADA !!
PASTÍS DE FIGUES, OLI D'OLIVA I ROMANÍ
Ingredients
300 g de figues fresques
2 ous grans a temperatura ambient
200 g de farina
3/4 de cullereta de llevat químic (tipus Royal)
130 g de sucre
120 ml d'oli d'oliva
80 ml de llet
1/2 culleradeta d'estracte de vainilla
1/2 culleradeta de romaní ben picat
Pell de llimona ratllada
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º
En un bol gran posem els ous i el sucre i ho batem amb batedora elèctrica ( a mà costa una mica més) fins que hagi doblat el volum i tingui un color blanquinós.
Hi afegim la llet, l'oli i la vainilla i batem bé.
A continuació barregem la farina tamisada, el llevat, el romaní picat, un pessic de sal i la pell de llimona ratllada hi ho afegim a la barreja d'ou i sucre, ho integrem molt bé amb l'ajuda d'una espàtula, amb moviments envoltants (de dalt a baix) per a que no perdi el volum, fins a tenir una barreja homogènia. Deixem reposar uns 10 minuts.
Tallem les figues a quarts, sense pelar-les, tallant una mica la cua. Afegim 3/4 de figues a la barreja anterior i l'aboquem en un motlle (20 cm) prèviament engreixat i enfarinat.
Coem durant 10 minuts i acabem de repartir les figues per sobre, tornem a coure durant 30 minuts més, el punxem per a comprovar si està cuit.
Un cop cuit el deixem refredar i desmotllem, podem posar una mica de sucre llustre per sobre.
Ostres doncs sí que és ben mediterrani... aquesta combinació ha de ser bona! La provaré, i amb llimona encara ha de ser millor... Petons!
ResponEliminamai he posat romaní a un postre i reconec que ha de ser molt bo, oi??! m'agrada molt la idea. encara hi ha figues??! sino , haure de recorrer al pressec de mun pare en almívar! Petons
ResponEliminaJa ens ho va explicar la María, que estaves accidentada de nou. Espero que aviat estiguis com nova, cuida't molt.
ResponEliminaEs molt original possar romaní al pastís, no m'imagino el seu sabor, el tindré que tastar.
Petons.
Un pastis que ben segur es bonissim.. Cuidat!!
ResponEliminaPetons
Ostres, Teresam ànims amb la lesió! Cuida't i recupera't ben aviat, eh?
ResponEliminaEl pastís, amb les figues, l'oli i el romaní, 100% mediterrani i molt del meu gust.
Espero que et recuperis ben aviat, Teresa! De ben segur que si ho fas amb aquests pastissos tan "terapèutics" t'anirà ben bé! Romaní, oli d'oliva, figues... això és la mediterrània al plat!!! Molt bon pastís, molt original, sí! I si està contrastat amb els de la feina l'èxit està assegurat!! Petons
ResponEliminaUau!! té molt bona pinta! Mai he posat romaní o cap herba en un pastís...m'ho apunto per provar-ho jeje! Petonets
ResponEliminaQué buena pinta, superesponjoso y los higos le tienen que dar un puntazo... Un besote.
ResponEliminaOoooh que pinta más buena.
ResponEliminaOstres!!!! Teresa "que passa contigo tía", no acaben de fer net, una rera d'altre.
ResponEliminaCuidat, que et trobem a faltar.
Petons i bon cap de setmana.
Fins aviat!!!!!!!
Petonets
Quina combinacio de sabors mes original!
ResponEliminaSalutacions.
Kui_Nets
Segur que estava boníssim el pastís, no en tinc cap dubte. Tot i que la font de la recepta és ben variada segur que tu li has donat el teu toc personal. Això del romaní m'ha semblat interessant, ho combinaré més sovint. Ah cuida't i recupera't ben aviat!!!
ResponElimina