ÍNDEX DE RECEPTES

7 d’abril del 2014

2 ENTRANTS (Taller a l'Espai Cuina'm)



 Divendres passat vaig assistir, gràcies al sorteig que va fer  l'Oscar del bloc Decuina, per assistir al taller de pastes salades, entrants, organitzat a l'Espai Cuina'm del Marcat de la Vall d'Hebron. L'Agata Albero, organitza les molt diverses activitats d'aquest Espai i també és blocaire del bloc "Receptes amb vida",  i el taller a càrrec de l'Alicia Orellana, cuinera i responsable de fer-nos treballar i aprendre durant les dues hores que va durar el taller. Vam passar una estona molt agradable, treballant a gust i després provant tot el que havíem fet, fins i tot regat amb una copeta de cava!
Els 6 entrants que vam fer, a quin més bo! són: Pasta de full amb botifarró i poma, farcellets de sobressada i mandarina (pell ratllada), culleretes de favetes, alls tendres i pernil, gotets de llagostins, mango, gingebre i pebre de Madagscar i rotllets de Roquefort, formatge cremós  i nous.
Doncs bé, hem passat a la pràctica en solitari i aquest diumenge he preparat dos d'aquests entrants, els què us ensenyo. Molt fàcils i requetebons!!!
1. ROTLLETS DE ROQUEFORT, FORMATGE CREMÓS I NOUS
Ingredients
10 llesques de pa de motlle sense crosta
150 g de formatge Roquefort
150 g de formatge cremós
Un grapat de nous a trossets
sal i pebre al gust (vigileu amb la sal perquè el formatge ja és fort)
(les quantitats dependran del vostre gust,si us agrada un gust potent de Roquefort poseu-ne més) Amb aquestes quantitats queda força gustós)
Preparació
En un bol posem el formatge Roquefort i amb l'ajuda d'una forquilla l'aixafem fins a tenir una pasta, hi afegim el formatge cremós i barregem bé fins que tinguem una pasta homogènia. Afegim les nous i les integrem. Reservem
Agafem les llesques de pa de motlle i amb el corró les aixafem perquè quedin més fines, d'una en una.
Repartim per sobre la barreja de formatges i l'enrotllem. L'emboliquem amb film, fent rodar el rotlle agafat pels dos extrems de film per tal que quedi compacte, fem un nus a cada extrem i reservem a la nevera una estona, fins a l'hora de servir.
Retirem el film del rotlles i els tallem al biaix, en dos parts, d'aquesta manera els podem presentar drets perquè es vegi l'interior.
2. SAQUETS DE SOBRASSADA I MANDARINA
Ingredients
Pasta filo (6 làmines)
100 g de sobrassada
Pell ratllada de dues mandarines (amb ratllador fi)
80 g Mantega
Preparació
En un bol posem la mantega i la fonem al microones. 
En un plat barregem bé la sobrassada i la pell de mandarina.
Damunt la taula o marbre col·loquem una làmina de filo, la pintem amb la mantega fosa, damunt posem una altra làmina, pintem i cobrim amb una altra làmina de filo. Tallem quadrats d'uns 10x10 cm (en el meu cas, els podem fer de la mida que vulguem). Els anem col·locant en un motlle per a fer magdalenes (foto), fem boletes amb la sobrassada preparada i posem dins de cada quadrat de filo, els tanquem, només ens cal unir la filo en forma de sac. Anem fen el mateix amb la resta de quadrats. Si no teniu motlle podeu fer-ho igualment, i posar-los un cop fets en una safata que pugi anar al forn.
Amb el forn preescalfat a 180º només ens caldran 5 minuts per a que els saquets estiguin ben daurats!
Quan els he tret del forn els he posat sobre paper absorvent per a traure l'excés d'oli, ja sabeu que la sobrassada en té i molt!




6 comentaris:

Gemma ha dit...

dues propostes ben bones, segur que va ser un taller molt interessant.
La mandarina amb la sobrassada ha de combinar molt bé.

Eva ha dit...

M'encanten ambdues propostes, però la de la sobrassada i mandarina m'ha semblat súper original!! un taller molt ben aprofitat, un petó!

El pare ha dit...

Un parell de propostes interessants, Teresa.
Serà qüestió de posar-s'hi.
Una abraçada.

ISABEL ha dit...

Dues idees originals.
Les dues combinacions m'agraden.
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Segur que ho veu passar molt bé.
Les dues propostes es veuen ben bones, pero la sobrassada amb mandarina es molt original, encara que tens raò amb l'oliòs que queda.
Petons.

Unknown ha dit...

Gràcies Teresa pel teu post.Petons.

Seguidors