ÍNDEX DE RECEPTES

25 d’abril del 2014

GALETTE DE MADUIXES I POMA

Per aprofitar una pasta de full que ja caducava, ahir per la nit vam tenir unes postres ben bones i gens habitual fer-les un dia entre setmana i menys per la nit! Però com van venir la colla a sopar va anar la mar de bé!
Tenia ganes fa temps de fer una galette, l'havia vist a diferents xefs i fruites vàries, i va ser la manera d'aprofitar la poma que queda a la fruitera i unes maduixes que també s'havien d'acabar, així que va ser la oportunitat per fer-la amb el què hi havia. La massa que es fa servir normalment, no és la  pasta de full, sinó una massa brisa (quebrada), que podeu trobar-la AQUÍ
Ens va agradar moltíssim!!, llàstima que no tenia gelat de vainilla... hi hagués anat de perles! La propera...perquè segur la repetirem!
GALETTE DE MADUIXES I POMA
Ingredients
Massa brisa o de full
Melmelada de maduixes
50 g de farina d'ametlla
1/2 k de maduixes
1 poma
2 cullerades de sucre de canya
canyella en pols
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º
Rentem les maduixes (bé, maduixots) i les tallem a quarts o per la meitat, segons la mida. Les deixem que s'escorrin bé, les podem eixugar amb paper de cuina.
Estenem la massa, la fem o bé la que hem comprat, a la safata del forn, folrada amb paper de forn o silpat.
Repartim per sobre la massa la melmelada de maduixa, deixant un bon marge, 2 cm ben bons perquè després la doblegarem cap a dalt. Per sobre la melmelada repartim la farina d'ametlla, també podem posar flocs de civada, tant l'ametlla com la civada faran que absorveixi el suc que faci la fruita.
Ara toca posar-hi les maduixes, no cal que les col·loquem bé, sinó al com caiguin. Pelem i tallem la poma en làmines d'un 1/2 cm i les posem per sobre les maduixes. Empolsinem amb el sucre de canya i la canyella en pols, tanquem la galette doblegant la massa cap a dalt, com veieu a la foto.
Coem durant 25 minuts a 180º.









13 comentaris:

  1. Aquesta galette té una pinta que és un escàndol! Et felicito, molt bona recepta, una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Mandame un trozo porque tiene una pinta deliciosa
    Bss

    ResponElimina
  3. Amb lo bona que devia estar, per què vas trobar a faltar un gelat???? Si és que no esteu mai contents!!! hahaha
    Jo si menjpo un pastís o galette, deixo el gelat per a una altra ocasió, que s'ajunten massa calories!!!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Molt bona combinació y molt bona prsentació.
    M'agraden estes galettes amb fruita.
    Un abraç

    ResponElimina
  5. oohhh un postre de fruita exquisit! bona proposta! petons

    ResponElimina
  6. Quines galetes tan fantàstiques!!

    ResponElimina
  7. No he fet mail de galette, però últimament la veig a molts blogs i ja tinc ganes de fer-la-
    De maduixa i poma ha de ser ben bona, quina pinta té, pero no deixar ni una molleta.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Quina fila!!!...no se te n´escapa ni una: si hagués tingut gelat de vainilla...otro gallo cantaria...je,je,,je.

    ResponElimina
  9. a mi ja m'està bé sense el gelat de vainilla... però si la fas un altre dia avisa i el gelat ja el portaré jo!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. La galette de poma ens agrada molt a casa, però ara que és temporada haurem de preparar-la també amb maduixes, que té molt bona pinta!

    ResponElimina
  11. mmm... boníssima i ideal per degustar en qualsevol moment del dia. I tens raó que amb una bola de gelat hauria sigut sensacional ;)

    ResponElimina