ÍNDEX DE RECEPTES

6 d’octubre del 2016

CROQUETES DE BONÍTOL FRESC

Tenir unes croquetes a punt al congelador ens va molt bé! però aquestes ja han volat!! En vaig fer poques perquè no n'havia fet mai de bonítol fresc, pensava que resultarien massa fortes de gust... però no, queden molt gustoses però gens fortes, molt bones! el tasta-croquetes de casa ara és el Joan, el meu net, que quan sent croquetes de la iaia s'emociona...i a la iaia li cau la baba...! 
En resum, us les recomano!!
CROQUETES DE BONÍTOL FRESC
Ingredients
300 g de bonítol (net de pell i espines)
70 g d'oli d'oliva
100 g de ceba
150 g de farina de blat
500 ml de llet
Nou moscada
Sal
Per a l'arrebossat
1 ou batut
farina
Pa ratllat
Elaboració
En el got de la Thermomix hi posem un litre d'aigua i programem 3 minuts, temperatura varoma, vel. 1, es per a escalfar l'aigua. Col·loquem el bonítol ben net de pell i espines a la safata de coure al vapor de la Thermomix, la tapem i la situem en el lloc corresponent per a coure'l al vapor. Programem 20 minuts, varoma, vel. 1. Acabat el temps mirem si està cuit, si és aix el retirem i reservem, sinó el posem una mica més de temps.
Traiem l'aigua del got, hi posem l'oli i la ceba, programem 4 segons, vel. 5, amb una espàtula fem baixar la ceba de les parets del got. sofregim la ceba programant 4 minuts, temperatura varoma, vel. 1.
A continuació afegim la farina i programem 2 minuts, 100º, vel. 4, seguidament hi incorporem la llet i coem tot 6 minuts, 100º, vel. 4.
Quan tenim la beixamel feta hi afegim el bonítol una mica esmicolat i barregem uns segons a vel. 3-4, acabem d'incorporar bé amb una espàtula i aboquem la massa en una safata, tapem amb film, toca a tocar, per tal que no es faci una crosta per sobre. Deixem refredar i reservem a la nevera fins que fem les croquetes.
quan la massa es ben freda n'anem agafant porcions amb una cullera, li donem forma i arrebossem, primer passem per farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat, i a punt per a fregir en abundant oli i ben calent!les que no necessitem les guardem al congelador per a una altra ocasió... que ho agraireu, ben posades en un taper o bossa per a congelar.




8 comentaris:

  1. No n'he fet ni menjat mai fetes amb tonyina fresca i sens dubte que han d'estar boníssimes.

    ResponElimina

  2. Teresa; A mí em cau la baba, tant sols de pensar tot el que porta i se`n el bonítol fresc, encara més. Saludables croquetes aquestes.
    Salutacions Teresa¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Sóc molt fan de les croquetes però de bonítol no n'he tastat mai. Ham de ser ben bones Teresa
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
  4. Noiaaaaaaaa! Que bones! Les provaré!
    La Thermomix és la gran aliada per fer les croquetes.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Mai les he tastat jo tampoc, però tal i com ho expliques segur que són ben bones!!
    Clara

    ResponElimina
  6. Es que no hi ha res millor al món que les croquetes d'una iaia!!! De bonítol fresc tampoc n'he tastat mai però ara m'han entrat ganes de fer-les a casa tot i que no sé fer croquetes, de les poques coses que em resisteixen!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  7. Amb el que m'agraden les croquetes...ja em menjaria unes quantes...Ja que no em puc agafar unes quantes m'emporto la recepta per fer-les a casa!

    ResponElimina
  8. Croquetes!!! De qualsevol tipus!! I ara mateix començo ja tenir una mica de gana... FANTÀSTIQUES!!
    Una abraçada reina!

    ResponElimina