ÍNDEX DE RECEPTES

20 de febrer del 2017

PASTIS DE FORMATGE DE LLIMONA (Classic Lemon Cheescake)

Per a celebrar l'aniversari del meu marit el vam fer bufar amb aquest deliciós pastís de formatge i fruites del bosc, el vam trobar requetebó!! A casa amb els pastissos de formatge tens l'èxit assegurat!
La recepta és de la Donna Hay, que ja tinc alguna altra recepta publicada d'ella, m'agrada molt el seu estil i manera de fer! 
A la recepta original hi he afegit les llavors de 1/2 beina de vainilla per a la nata muntada, que sembla que no però li dona un toc molt bo, i he tret una mica del sucre del farcit, a la recepta original en posen 295 g.
La base es tan fàcil de fer i queda tant bona que a partir d'ara serà la base d'aquests pastissos que fem habitualment amb base de galeta i mantega.
PASTÍS DE FORMATGE  DE LLIMONA (Classic Lemon Chescake)
Ingredients
Motlle de 20 cm, desmotllable
Base
150 g de farina
55 g de sucre llustre
100 g de mantega tallada a quadres, ben freda
Farcit
330 g de formatge crema (tipus Philadelphia)
500 g de formatge ricotta ( o mató)
4 ous M
250 g de sucre llustre
60 ml de suc de llimona
2 c/p de pell de llimona ratllada fina
1 c/c d'extracte de vainilla
2 c/s d'aigua
7,5 g de maizena
Cobertura
250 g de nata per a muntar (35% MG)
1/2 beina de vainilla
Elaboració
  1. Preescalfar el forn a 170º
  2. Posar en un bol gran la farina, el sucre y la mantega i barregem, freguem amb les mans fins a que tinguem una barreja  granulada, semblant a sorra.
  3. Aboquem la barreja en el motlle, que haurem folrat amb paper de forn, ens ajudem amb la banda de darrere d'una cullera pressionem la massa per a que quedi ben repartida per tot el motlle.
  4. Coem durant 30 minuts o fins que la veiem daurada. Traiem del forn i reservem.
  5. Fem el farcit: en el bol del robot que tinguem (jo amb la KA) hi posem el formatge crema, la ricotta, els ous, el sucre, el suc de llimona, la pell ratllada de llimona i l'extracte de vainilla fins a tenir una massa suau i uniforme.
  6. Barregem la maizena amb la mica d'aigua (jo vaig haver de posar-ne una mica més de les 2 c/s), i l'afegim a la barreja de formatge, barregem bé.
  7. Aboquem la barreja en el motlle que hem preparat i coem durant 1 hora i 10 minuts, o fins que estigui lleugerament daurada la superfície.
  8. Apaguem el forn i deixem que es refredi dins, amb la porta tancada. 
  9. Un cop fred (jo li vaig deixar tota la nit i reservem a la nevera.
  10. Muntem la nata amb les llavors de la mitja beina (obrim longitudinalment i amb el revers del ganivet rasquem les llavors).
  11. Passem un ganivet o espàtula pel voltant del motlle, l'obrim i el desemmotllem amb compte, el posem a la safata de presentació i repartim nata muntada per sobre, i damunt d'aquesta les fruites vermelles, empolvorem amb sucre llustre.
c/c= cullera de cafè
c/p= cullera de postres
c/s=cullera sopera






12 comentaris:

  1. Amb un pastís així entren ganes de cumplir anys! Felicitats pel teu marit!!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Es veu tendre i humit! Segur que vàreu gaudir molt degustant-lo.

    ResponElimina
  3. Felicitats al teu marit, amb un pastís com aquest ve de gust cumplir anys. Es veu molt bo Teresa i això a travès de la pantalla, en directe encara serà millor.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Jo no els puc fer aquests pastissos....a casa meva no agraden! Però a mi sí! És preciós i ha de ser boníssim!
    Moltes felicitats!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Un pastel a la altura del cumpleaños de tu marido, te ha quedado muy apetecible.
    peto

    ResponElimina

  6. Teresa; Seixanta-tres motius per fer aquest espléndit pastís de formatge.
    Felicitacions per a tots dos¡¡ ;O)

    ResponElimina
  7. Me gusta mucho estos pasteles, te quedó muy bonito. Felicidades.
    Besos.

    ResponElimina
  8. Uummmmmmmmmmm que rica tenia que estar esa tarta de queso , una pena no poder meter la mano y dar cuenta de un trozo seguro que estaba de muerte relenta ,te ha quedado divinisima.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  9. T'ha quedat espectacular! A mi també m'agraden moltíssim, i ara m'he enrecordat que fa molt que no en faig cap...jiji...;)
    Clara

    ResponElimina
  10. Teresa els pastissos de formatge només poden ser bons o boníssims!! I aquest així de gruixudet i amb tots els fruits vermells pel damunt segur que és dels de la 2na categoria!! Segur que el teu marit es va llepar els dits! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Un past´s molt bonic amb les fruites vermellles, els pastissos de formatge m' encanten així que m' anotaré la teva recepta. Per molts anys pel teu home!

    ResponElimina
  12. woowww formatge i llimona!! això si que és un postre per llepar-se'n els dits!!! m'encanta la combinació!! és un clàssic posar ratlladura de llimona als cheesecake. petons

    ResponElimina