ÍNDEX DE RECEPTES

30 d’abril del 2017

COCA DE PASTA DE FULL, CREMA I MADUIXES

 
Anem tard en aqueta publicació però per problemes tècnics i també de temps... no hi ha hagut manera! Però crec que millor tard que mai! Així que ja veieu que per Sant Jordi no hi van faltar, a més de llibres i roses, uns dolços ben bons! i ens vam atrevir també en un plat salat, molt bo i ben vistós!
Una coca clàssica, versàtil, boníssima ... per a traure's el barret! La podem fer amb la fruita del temps, sempre queda bé i bona! Aquesta crema pastissera és molt ràpida de fer i súper bon resultat!
COCA DE PASTA DE FULL, CREMA I MADUIXES
Ingredients
1 planxa de pasta de full
1/2 l de llet
3 cullerades de sucre
3 ous
1 cullerada de maizena
1 cullerada de mantega
Elaboració
Posem tots els ingredients en el got del pimer i triturem bé, aboquem la barreja tot colant-la en un cassó, a foc baix la coem fins que comenci a espessir, llavors la retirem del foc hi afegfim la mantega i seguim remenant fins a tenir la crema espessa i ben fina, la tapem amb film, a tocar de la crema per evitar que se'ns faci un tel i deixem refredar a temperatura ambient, reservem a la nevera.
Coem la pasta de full, havent-li donat la forma que volem. Jo vaig fer com un marc amb unes tires de pasta de full a tot el voltant per a que tingués més volum i quedés al centre un espai per a poder farcir amb la crema. Amb el forn preescalfat coem la pasta de full pintada amb ou batut, d'aquesta manera ens quedarà ben rosseta i a la base  es farà una pel·lícula que evitarà que la crema l'estovi. Forn a 180º, temps uns 30 minuts.
Un cop tenim la pasta de full freda, podem repartir la crema per a tota la base i decorar-la amb la fruita. 


7 comentaris:

  1. Unes postres molt bones!!!

    ResponElimina


  2. Teresa; L'espera be val la pena, els clàsics sempre quedes molt be, i triunfes sempre¡¡
    Salutacions Teresa¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Per receptes així, ben val l'espera! De nena era un del meus postres preferits i crec que segueix estant en el top 10!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. Quin goig, ideal per celebrar St. Jordi!!

    ResponElimina
  5. Quines postres més ben presentades i més bones!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Unes postres per quedar bé!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina