ÍNDEX DE RECEPTES

5 de juny del 2018

PASTÍS DE CREMA I GERDS

Un súper pastís per a la trobada de cosins Fructuoso... que són pocs els que es troben però val la pena que hi hagi relació!! (Reniu-Fructuoso, Camps-Fructuoso i Fructuoso-Gomez)
Doncs bé, aquest cop li va tocar fer-nos el dinar a la Mireia!, per cert un fricandó boníssim!
Jo vaig col·laborar amb les postres, aquest fantàstic i bo pastís de crema i gerds, que entre tots vam fer volar...
Aquí només us poso per a fer la massa sablé i AQUÍ trobareu la crema pastissera !
Anem escalfant motors per les coques de Sant Joan...

PASTÍS DE CREMA I GERDS
Ingredients per a la massa sablé
300 g de farina de rebosteria
150 g de mantega ben freda tallada a cubs
1 pessic de sal
70 g de sucre llustre
2 rovells d'ou
25 g de llet freda
1 c/c de llevat (tipus Royal)
1 ou (batut per a pintar la massa)
Preparació
Amb Thermomix
En el got del robot posem tots els ingredients en l'ordre indicat a ingredients, programem 20 segons a vel. 6.
Retirem la massa del got fem una bola, jo l'aixafo una mica per a que refredi abans, i l'emboliquem amb film, reservem a la nevera 30 minuts.
Aquesta massa no necessita amassar-se gaire, per això si no teniu robot la podeu amassar a mà, quan tingueu intyegrats els ingredients no la treballeu gaitre.
Quan ja ha refredat l'estirem entre dos papers vegetals, és una massa que s'estova aviat i s'enganxa, fem la mida del nostre motlle (el que tingueu per exemp,le per a la quiche, si és d'aquests que el cul/basse surt del motlle millor). Doncs bé, folrem el motlle o tartaletes, treiem la massa que sobri. Mullem amb aigua tota la bora superior de la massa, així quedarà ben segellada, pintem tota la superficie amb ou batut i punxem amb una forquilla i la tornem a la nevera durant 30 minuts més.
* Aquesta massa s'estova fàcilment al tocar-la, si veieu que no la treballeu bé deixeu-la uns minuts a la nevera per a que agafi cos.
Preescalfem el forn a 180º
Coem durant uns 20/25 minuts
Deixem refredar i desemmotllem amb compte.
( a mi em va pujar bastant... i per tal de tenir més espai per a farcir, amb una cullera i amb compte vaig buidar una mica).
Diuen que un cop cuita es pot guardar dos setmanes en un recipient hermètic... jo la vaig fer el dia abans...





3 comentaris:

  1. Ummmmmm que bo ,una abrassada.

    ResponElimina
  2. Si em dius que no va sobrar gens ni mica m'ho crec perque es una combinació molt bona i la pinta es magnífica.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Que bo aquest pastel.
    Bona setmana

    ResponElimina