ÍNDEX DE RECEPTES

27 de juny del 2016

COCA DE SANT JOAN DE CREMA

Sempre trobem bona la coca de Sant Joan, bé, de Sant Pere, Sant Jaume..., però aquest any encara li n'hem trobat més, serà perquè la vaig fer amb crema i mira que ens agrada, no li'n havia fet mai... coses què passen... Estava súper!. La recepta també era nova, la vaig veure al blog de l'Eva, "Cuinant entre llibres" , blog que us recomano visiteu perquè hi trobareu cosa bona! Em vaig arriscar amb la recepta perquè venia de bona mà, i havia de sortir bé segur. La veritat es que m'ha agradat molt, i és ben fàcil l'elaboració, només tenir present fer la primera massa el dia abans! Queda molt esponjosa. Com era gran i poc de colla hem tingut coca per esmorzar i algun altre moment, per aquest llarg cap de setmana.
Animeu-vos que encara ens queden 2 revetlles!! De petita la revetlla de Sant Pere era la que m'agradava més, bé em sembla que era l'única que celebrava..., el meu pare, el Peret de l'Escardill, ens feia una gran foguera al mig del carrer per a tota la canalla del barri, amb petards i tot! no se pas d'on els treia..., quins records...
Moltes  Felicitats a tots els Pere's !! 
COCA DE SANT JOAN DE CREMA
Ingredients
1a massa
25 g de llevat fresc
110 g de farina de força
90 ml de llet
2a massa
350 g de farina de força
100 g de sucre
50 ml de llet
2 ous mitjans
80 g de mantega pomada
Pell de llimona ratllada
2 c/p d'aigua de tarongina
Crema pastissera
3 rovells d'ou
1/2 l de llet
40 g de Maizena
125 g de sucre
1/2 beina de vainilla
Elaboració de la crema
En un cassó posem 350 ml de llet, el sucre i la beina de vainilla oberta per la meitat, n'haurem rascat les llavors i afegit a la llet. Quan arrenqui el bull apaguem el foc i deixem infusionar durant uns 15-20 minuts.
En un bol barregem la resta de llet, els rovell d'ou i la maizena, remenem bé per a que es desfaci i no quedin gromulls. 
Traiem la beina de la llet i l'aboquem a la barreja d'ous sense deixar de remenar, barregem bé, ho posem en un cassó a foc baix i sense deixar de remenar fins que comenci a espessir, apartem del foc si veiem que es vol tallar. Aboquem en un bol, tapem amb film tocar a tocar per evitar que es faci uns capa dura i deixem refredar. Un cop freda reservem a la nevera.
Elaboració 1a massa
La nit abans barregem tots els ingredients en un bol, tapem amb paper fils (sense que toqui a la massa) i ho posem en un lloc fresc, ara amb la calor, a la nevera.
L'endemà la traiem de la nevera una hora abans i la deixem a temperatura ambient.
Elaboració 2a massa
En el bol de la batedora posem la mantega i el sucre i batem bé fins a tenir una crema fina. Afegim els ous un a un. Seguidament incorporem la pell de llimona ratllada, l'aigua de tarongina i la llet, amassem bé, incorporem la 1a massa i amassem, quan ja està integrada incorporem la farina i tornem a amassem fins a tenir una massa fina, que es desenganxa del bol. en el mateix bol deixem reposar 30 minuts.
Aboquem la massa damunt la taula prèviament enfarinada, l'estirem i col·loquem en una safata de forn, tapem amb un drap humit i deixem reposar fins a que dobli el seu volum, amb aquesta calor amb 1 hora en vaig tenir prou. Passat aquest temps de repòs decorem la coca, posem la crema en una mànega pastissera, no cal posar boca, la repartim fent el dibuix típic de rombes, repartim per sobre la coca una mica de sucre i els pinyons (humitejats per a que no es cremin) i coem amb el forn preescalfat a 180 º durant uns 20 minuts (forn d'alt i baix).
Deixem refredar damunt d'una reixeta.
Coca de llardons
*c/p= cullera de postres

4 comentaris:

Eva ha dit...

Quina pinta aquesta coca de crema!! ara, que a la de llardons tampoc li faria un lleig, eh! aquestes tradicions gastronòmiques de casa nostra són boníssimes, un petó!

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Unes bones coques, m'agrada amb fruites amb i sense crema i la de llardons també.
Tinc una amb crema al blog, però només la faig si som molts, no em fa gracia que portant crema sobri, per la salmonella.
Petons.

Cristina ha dit...

Quina coca!!! et va quedar estupenda!! Li treus partit a la kitchen, eh??

La Cuina de l'Olga ha dit...

De ben segur que vàreu tenir una bona revetlla amb aquesta coca!
Petons,
Olga

Seguidors