ÍNDEX DE RECEPTES

25 de setembre del 2011

MELMELADA DE FIGUES


 Encara que la previsió del temps donava pluges, i no s'han equivocat..., pel cap de setmana, hem anat a Isona a agafar una mica d'aires purs... que després d'un mes de setembre atrafegats, ens venia molt de gust. He aprofitat per a etiquetar les melmelades i conserves, feina feta durant les vacances! Fa molt de goig quan passes la cortina i veus tots els pots etiquetats i preparats, a punt per a tot l'hivern!
Les figues d'aquesta melmelada són les us dèia també en el pastís de figues, collides a Sant Romà d'Abella, que per cert, avui que amb la fresqueta però un dia radiant, també hi hem anat caminat i ... poques figues li quedaven a la figuera! però bé, un parell encara n'hem pogut tastar!
MELMELADA DE FIGUES
Ingredients
1 kg de figues
400 (350g) g de sucre (jo acostumo a traure'n una mica...i la figa que ja és dolça encara més)
Suc d'una llimona
Branca de canyella
Preparació
Rentem les figues i les posem en el got de la Thermomix.
Triturem una mica, programant uns segons a velocitat 8 (no us passeu, són 2-3 segons)
Afegim el suc de llimona i el sucre.
Programem 40 minuts, temperatura varoma, velocitat 2 ½. Si veiem que encara no ha espessit prou, programem uns minuts més.
Quan falten uns cinc minuts hi afegiu la branca de canyella, només és perquè ens doni una mica d'aroma, tampoc ens interessa que ens doni massa gust.

18 comentaris:

  1. Teresa, jeje ben fet! A casa fem igual! I quin goig que fa veure tantes melmelades i conserves, oi?
    Petons!

    ResponElimina
  2. ESTO SI QUE ME GUSTA ...menuda despensa ..esas mermeladas con las etiquetas tan bonitas ....me chifla la mermelada de higos ..este año hice poca ..en las fotos se ve deliciosa.bssMARIMI

    ResponElimina
  3. En vaig fer la set ana passada!!! es tan bona!!! la penjaré al blog aviat. M´agradat veure tantes mermelades juntes i endressades. Bona setmana!

    ResponElimina
  4. Caram Teresa, aquesta despensa teva és digne d'admirar!! Quina feinada i quin goig tenir-les tot l'hivern!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Caram, quin rebost! Ja m'agradaria poder tenir-ne un així.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Mare meva..quin rebost ........tens mermelades per tot l'hivern.
    Aquesta de figues ha de ser bonissima ¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  7. Quin goig que et fa aquest rebost!
    Ara que le figues són tan bones, és el moment per preparar la melmelada i així gaudir-ne tot l'any ;)

    ResponElimina
  8. Quines figues més hermoses i quina il·lusió veure aquests pots tan guapos!

    ResponElimina
  9. Quin bon rebost tens. La melmelada de figues m'agrada molt i també hi posso canyella.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Podries vendre´ns les melmelades, no? Quina canya de rebost! Quina et falta?

    ResponElimina
  11. Quin goig!!! La melmelada de figues m'encanta i no he fet mai!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Quina sort poder fer la teva propia mermelada, la veritat és que no té color amb la comprada..petons

    ResponElimina
  13. Caram, aquest rebost sí que fa goig! I preparar la melmelada amb les figues que heu collit vosaltres mateixos és un luxe.

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  14. Gràcies a tots/totes.Tenir un bon rebost sempre va bé!!! A casa no es que siguin massa llaminers, la que més jo!, però per a tenir detallets amb amigues, germans...sempre va bé un potet de melmelada! i la veritat és que fer-ne és ben fàcil! només cal remenar una mica!!! petons i bona setmana!

    ResponElimina
  15. Vaya alacena bonita has dejado con esas mermeladas. Y lo mismo vale para la tostada del desayuno o para rellenar pasteles, con saborcito de casa... Un besote

    ResponElimina
  16. ondia !! quin rebost més ben assortit de melmelades!! fantastic!!

    ResponElimina
  17. Nunca la he hecho con piel, voy a probar tu recetas. Te ha quedado preciosa!!
    Besos

    ResponElimina
  18. La figa és una de les fuites que més m'agrada, tan crua com cuita. No cal dir que la melmelada m'encanta.
    Una abraçada.

    ResponElimina