ÍNDEX DE RECEPTES

2 d’octubre del 2011

PASTISSETS DE FORMATGES, RAÏM I FIGUES

El dijous vam tenir classe a Caprabo, la Mireia Carbó s'incorparava després d'un parèntesis i la Gemma de  La cuina de casa ens torna a posar al corrent d'aquestes i d'altres classes, i us recomano que la visiteu perquè de ben segur que la crònica que ens farà valdrà la pena.
En aquesta classe la Mireia ens va fer tres plats ben atractius, fàcils i bons per a qualsevol moment. Un d'aquests era pastís de formatges amb raïm. El va fer en format gran i petit, particularment, em va agradar més la presentació individual, que és la que vaig fer ràpidament dissabte per sopar, perquè provessin i opinessin  la colla que venia a sopar, i que ens vam cruspir juntament amb l'empanada de tonyina que també us ensenyo i que podeu trobar-ne la recepta  AQUÍ

Doncs bé, aquests pastissets o tapa de formatges, tant amb raïm com amb figa van triomfar!!! van agradar moltíssim, la prova és que no en va sobrar! El contrast del formatge amb el dolç de la fruita i la reducció de vi dolç de Pedro Ximénez , resulta perfecta al paladar!!
PASTISSETS DE FORMATGE, RAÏM I FIGUES
Ingredients
1 base de pasta brisa ( si la feu gran)
1 paquet de bases d'empanadilla (per a fer-les individuals)
150 g de formatge Cheddar (tallat a làmines fines)
150 g de formatge Maasdam (tallat a dauets)
150 g de formatge de cabra (de rulo- traiem la pell i en fem boletes)
150 g de sobrassada (millor la de tarrina)
1 got de vi dolç Pedro Ximénez
Raïm
Figues
Preparació
Tallem els grans de raïm per la meitrat, en traiem les llavors, i posem a macerar amb el got de vi dolç, durant 15 minuts.
Punxem la pasta brissa o les bases d'empanadilla i coem 10 minuts a 200º (forn preescalfat). Si són bases petites amb 5 minuts n'hi ha prou.
Repartim per sobre de la massa una fina capa de sobressada, l'estenem bé, seguidament posem la làmina de formatge Cheddar, els daus de Maasdam, les boletes del de cabra i per últim els raïm o les figues.
Coem al forn uns 10 minuts.
Dins d'un casso fem coure el vi de la maceració, a foc baix, reduint-lo fins a tenir una consistència de xarop.
Servim els pastissets amb unes gotes per sobre de la reducció de vi dolç.
Els podem tenir preparats i mentre parem la taula els coem, així els tindrem calentons, acabats de fer.

17 comentaris:

  1. Em puc quedar un bon tros d'empanada i un pastisset? Quin sopar més fantàstic, de 10!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quines receptes més suculentes, me les apunto totes!

    ResponElimina
  3. Ja saps que "uvas y queso saben a beso", no hi ha cap frase per les figues, però la veritat es que es una combinació igualment bona.
    Una empanada ben farcida.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Totes boniiiiiissimes!!!!petons

    ResponElimina
  5. La combinació de dolç i salat és boníssima. A casa meva, mon pare sempre menja formatge menorquí, que és molt salat, amb quatre raïms o amb figues. M'ho apunto!

    ResponElimina
  6. Uauu t'han qedat espectaculars!! també hi eres al taller??!! hauríem de dur un cartell que posés el nostre nom i el nom del blog, així ens podríem conèixer, perquè jo no vaig reconèixer a ningú! jaja petons

    ResponElimina
  7. mmm que bons,la veritat que amb formatge tenen d'estar mmmm.petons

    ResponElimina
  8. Ei, jo també l'he fet! I també en format individual ;)
    Molt bona idea posar-hi les figues, també ha de quedar boníssim!
    Les receptes de la Mireia tenen l'èxit assegurat :)

    ResponElimina
  9. Ostres, quin sopar més bo! Els pastissets veig que han tingut molt d'èxit entre els que vau anar al curs, oi? :)
    Petons!

    ResponElimina
  10. Què xulos els pastissets!!!!jo no els he pogut fer aquest cap de setmana. les receptes de la Mireia no fallen, oi?
    Petonets

    ResponElimina
  11. Amb les receptes de la Mireia sempre quedes bé! resulten d'allò més! Encara que a mi m'agradaria que fes més receptes dolces... sóc llaminera!
    Us animo a que peroveu aquests pastissts! Anna, això de que "uvas y queso saben a beso" m'ha agradat!!
    Roser, La propera vegada ens posarem una floreta... al menys ens coneixerem ! Gràcies a totes! petons

    ResponElimina
  12. Cal aprofitar l'època de les figues que aviat s'acabarà. Aquest toc de sobrassada m'ha deixat bocabadat ... Vull provar!

    ResponElimina
  13. M´agrada més aquest format que el que ens va fer la Mireia...sortien les calories per tots costats...Ara que l´has provat deu estar bonísssim, oi?


    Per cert, seia al darrera teu...

    ResponElimina
  14. Cristina, la propera vegada ens saludem!!! així posem les cares! A mi també em va agradar més la versió individual, i queda molt bo! la sobressada i dona un toc!! aixó si, se n'ha de posar poca.
    Doncs res, a la rpopera ens estirem les orelles!! bona setmana!

    ResponElimina
  15. ya veo que no has tardado nada en hacer la receta de la Mireia,fue una buena clase y lo pasamos muy bien con ella ademas de aprender a hacer estas maravillas, que tu has echo muy bien.
    peto

    ResponElimina
  16. Em quedo amb el pastisset de raïm, i amb la empanada, quin greu no haver pogut vindre, les receptes de la Mireia no fallen mai
    Petons

    ResponElimina
  17. Pues a mí me parecen unos pastelitos muy apetitosos, a ver si me abro a nuevas frutas, el higo dice "cómeme. Un besote.

    ResponElimina