ÍNDEX DE RECEPTES

23 de novembre del 2015

PASTÍS DE FORMATGE AMB GERDS (NEW YORK CHEESECAKE)

Continuant amb les pràctiques de la KA, semblo una nena amb sabates noves..., vaig fer aquest pastís de formatge, que quan va sortir del forn em va sortir un ooooh!, espectacular d'alt i una oloreta que no vegis...! i ara que ens l'hem menjat assegurar-vos que està bo, boníssim! A casa ens agraden molt els pastissos de formatge i sempre provo els que vaig veien o cauen a la mà...
Queda un  pastís gran, ben repartir n'hem menjat crec que 10, sinó algun altre...
Recordeu que el 27 i 28 de novembre tenim la campanya Gran recapte d'aliments a Catalunya, 2015Banc dels Aliments . Hem de superar l'èxit de campanyes anteriors!!
PASTÍS DE FORMATGE AMB GERDS
Ingredients
Motlle de 22 cm (si és més gran no quedarà tant alt)
Base
270 g de galetes tipus digestive
90 g de mantega a temperatura ambient
Pel farcit
900 g formatge tipus philadelfia
200 g de nata per a muntar
250 g de sucre llustre (vaig posar una mica menys)
3 ous L + 1 rovell
Suc de 1/2 llimona
3 c/s de farina de rebosteria
1 c/p d'essència de vainilla
Coulis de gerds
250 g de polpa de gerd (o melmelada)
75 g de sucre
Suc de 1/2 llimona
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Pesem tots els ingredients
Triturem les galetes, aboquem en el motlle, afegim la mantega feta a daus i barregem amb les mans, ens queda com una terra humida, repartim bé per la base i també pel lateral del motlle, amb l'ajuda d'una cullera ens anirà molt bé per a pressionar-la. Reservem a la nevera mentre preparem el farcit.
En el bol de la batedora (la que tingueu) posem el formatge i batem fins a tenir una crema fina, amb la KA a una velocitat baixa, jo vaig fer-ho a 2, i amb la pala. Amb una espàtula fem baixar les restes de la pala i del bol. anem afegint els ingredients, primer el sucre i batem molt bé, seguim amb el suc de llimona i la farina i barregem. Incorporem la nata i barregem fins a tenir una crema ben fina i llisa. Només ens cal afegir els ous, un a un i batuts una mica, per acabar amb el rovell, no n'incorporem un fins que l'altre estigui integrat. Batem uns minuts per a que quedi una crema ben homogènia i fina.
Traiem el motlle de la nevera i hi aboquem la crema de formatge, donem uns copets per a que quedi ben repartida.
Enfornem a 200º durant 10 minuts. Després 30 minuts a 190º. Depenent del forn potser necessitarà uns minuts més.
Deixem refredar del tot abans de desemmotllar-lo, millor fer-lo el dia abans, i un cop fred posar-lo a la nevera, l'endemà desemmotllar-lo i decorar.
Pel coulis de gerd primer triturem aquests i colem per a traure'n les petites llavors, ens queda un suc de gerds que posarem en un cassó junt amb el sucre i el suc de llimona, a foc baix i remenant durant uns 30 minuts. Ens quedarà un coulis espès i fi que un cop fred repartirem per sobre el pastís de formatge, i acabarem decorant amb gerds.
A l'hora de servir-lo l'empolsinem amb sucre llustre.

c/p= cullera de postres
c/s= cullera sopera
Font: las recetas de MJ



10 comentaris:

  1. Como se nota que tienes la KA, una tarta genial buena y muy chula.
    Ojala podamos batir récord en el Gran recapte.
    Peto

    ResponElimina
  2. Me n'alegro que estiguin tan contenta amb la Kitchen Aid i que regalis la vista amb receptes tan llamineres! Em sembla que ens veurem dissabte, no? Quines ganes de coneixe't in person. I per cert, divendres a col·laborar amb el Gran Recapte! Sense dubte! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Si que es nota que t'agraden els pastissos de formatge i es que estàn molt bons.
    Aquest es bo i espectacular, de moment em comformo amb el de formatge curat que a casa ens va agradar molt. Grácies Teresa!!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Wooow wooow soy chhesecake adicta!!!
    Bss

    ResponElimina
  5. em torna boja la combinació formatge i gerds!!! si pogués agafar-ne un tross.....petons

    ResponElimina
  6. M'encanten els patissos de formatge, i coronat amb aquests gerds ha d'estar tremendo! un petó!

    ResponElimina
  7. El pastís de formatge sempre és un éxit! I amb els gerds... boníssim!! La KA està fent furor! ;)
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Un pastís dels que a mi juntament amb els de xocolata son els que mes m'agraden.
    Quin profit la maquineta.
    Quan no sàpigues que fer em fas un pastisset, jejejeje
    Es broma, petonets

    ResponElimina
  9. Teresa....amb la KA xalaràs sempre! Jo ja fa uns quants mesos que la tinc i encara m'emociono quan la veig funcionar!
    El pastís....impressionant!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  10. Una pinta brutal!, ha de ser bonissim!!,
    Petons

    ResponElimina