ÍNDEX DE RECEPTES

2 de març del 2018

CROQUETES DE CARXOFA

Continuant amb la proposta de la Cristina del blog Bufet de postres, he preparat aquestes croquetes de carxofa, aprofitant que estem en plena temporada i que estan súper tendres i boníssimes! Unes croquetes diferents pero molt bones! Tembé del llibre de la Montserrat Seguí, Cuinar és senzill.
CROQUETES DE CARXOFA
Ingredients
3 carxofes
50 g de xampinyons
1/4 l de llet
50 g de mantega
40 g de farina
1 llimona
1 ou
Farina
Pa ratllat
Elaboració
Netegem les fulles més verdes de les carxofes i pelem el trosset de tija (que sigui tendre), amb l'ajuda d'una cullers petita traiem els pels que té al mig del cor, les posem en aigua amb 1/2 llimona.
Les bullim amb una mica de sal, les deixem refredar una mica i les tallem a daus petits.
Netegem els xampinyons, els posem amb aigua bullint i quan torni a bullit tanquem elm foc tapem i deixem reposar 5 minuts. Els traiem de l'aigua, els escorrem i eixuguem i tallem també a daus petits.
Fem la beixament espesa per a croquetes, en una paella o cassola posem la mantega, quan s'ha fos afegim la farina, deixem que es torri una mica, afegim la llet, la sal i nou moscada, remem bé i deixem coure uns minuts, provem i rectifiquem de sal si cal. Quan ja es desenganxa de la paella hi afegim la carxofa i elsxampinyons remenem per a integrar-ho tot i ho aboquem en una safata, tapem amb film a pèl, (tocar a tocar) per a evitar que es faci una crosta, deixem refredar.
Només ens faltarà fer les croquetes i arrebossar-les, passant-les per farina blanca, per l'ou i per últim amb pa ratllat (jo amb panko).
Fregir-les amb oli ben calent i abundant.





3 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Teresa, sorprenents aquestes croquetes! Molt, molt, molt original! Que bonnes!
Petonets,
Olga

lolines ha dit...

Teresa, mira que m agraden les croquetes de qualsevol farçit.
Aixi amb carxofes, les probaré.

esborrar ha dit...

Sóc entusiasta de les croquetes! Aquestes són molt originals, trobo... Semblen delicioses!
Marta

Seguidors