25 de setembre de 2013

PASTÍS DE LLIMONA (KEY LIME PIE)


Hem tingut un cap de setmana llarg i de Festa Major! Ahir per celebrar la Mercè vaig fer aquest pastís que encara que sembli complicat no ho és gens. Si estava bo...?, doncs  molt i molt bo!!! no en va sobrar gens ni mica, això que vam dinar molt bé! La recepta és del llibret de la Mey Hofmann que anava amb la premsa aquest cap de setmana. Hem va entrar pels ulls nomès veure la foto, que és molt vistosa, oi? i com us dic un pastís molt suau tot i el contrast de la llimona i la llet condensada.
Ha estat un cap de setmana mogudet, però dilluns, gràcies a les colegues blocaires que hem van avisar...Maria, Gemma, Marina, estava fent el pastís i es va quedar a mitges..., vaig poder assistir al taller de cupcakes a "Taller de Sabores" AQUÍ, que l'Oscar del bloc  Decuina.net  havia sortejat i per sort em va tocar,  gràcies Oscar!, ens ho vam passar molt bé, ens van sortir unes obres d'art fantàstiques...de boniques i bones! Us deixo més a baix unes fotos!
PASTÍS DE LLIMONA
Ingredients
Base
50 g de galetes
40 g de mantega pomada
25 g de sucre
15 g de farina
10 ml d'aigua
Farcit
250 g de llet condensada (pot ser desnatada)
100 g de suc de llimona
4 rovells d'ou
Pell ratllada de llima
Merenga
1 clara d'ou
100 g de sucre
1/2 suc de llimona
Preparació de la base
Triturem les galetes, barregem amb la mantega, el sucre, la farina i l'aigua. Repartim per la base del motlle de manera uniforme.
Coem a 180º durant 10 minuts. Forn preescalfat
Preparació del farcit
Barregem els rovells amb la llet condensada, la pell de llima ratllada i el suc de llimona (amb batedor de mà).
Aboquem aquesta crema en el motlle i coem a 170º durant 8 minuts. (aquesta part és la que vaig deixar per fer quan em van avisar del taller...). Deioxem refredar abans de decorar-lo
Preparació de la merenga (aquests merenga l'heu de preparar just abans de servir-lo)

Muntem la clara d'ou a punt de neu, afeguim el sucre i el suc de llimona i batem bé.
Cobrim per sobre el pastís amb aquesta merenge amb l'ajuda d'una mànega pastissera, fent que quedin pics. Caramelitzem amb un bufador (soplete) o amb el gratinador del forn a 220º durant 1 minut.

* amb aquestes quantitats surt un pastís petit, el motlle ha de ser d'uns 15 cm de diàmetre, sinó us quedarà molt baixet, tot i que no és un pastís per a quedat alt. Jo vaig doblar les quantitats i vaig posar el motlle de 18 cm.
Taller de Cupcakes a "Sabores de Cocina", dilluns, 23 de setembre de 2013
Blocs:
Gemma  de  La cuina de casa
Maria de Pa amb tomàquet
Marina de Tapa't de tapes
Marta de CuinaDiari
(no voldria deixar-me'n cap...)

14 comentaris:

Montse {Rhu and Sam} ha dit...

Sembla deliciós aquest pastís, el toc àcid de la llimona són ja 10 punts :-))) Us veig molt aplicades al taller de dilluns, l'espai i els cursos de Taller de Sabores estan molt i molt bé!!

Eva Macià ha dit...

Aquest pastís t'ha quedat genial i estic segura que boníssim. A mi els de llimona m'encanten!

M Glòria ha dit...

m'encanten els pastissos de llimona però m'agrada molt poc la merenga... però té tan bona pinta que segur que no li faria cap lleig!!!

I que bé que us ho passeu als tallers!!!
PTNTS
Dolça

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquests pastissos són la bomba, a mi si porta llimona em guanyes jejeje Que estupendes que esteu al taller!
Petons
Sandra

Roser ha dit...

m'encanta aquest pastis!! jo no el faig aixi el pastis de llimona, pero aquest teu el tinc pendent! m'encanta el farcit i el merenga!! petons

Miquel ha dit...

buenisimo y te ha quedado perfecto.El limon y el merengue casan muy bien y ese toque quemado es genial.
Me alegro que fueras una de las afortunadas al Taller en Sabores y mas con bloges conocidas¡
Bss

María ha dit...

Mi querida amiga, que rico pastel, la pinta es espectacular, ese merengue doradito junto con el sabor a limon tiene que ser una delicia, ta veo lo bien que lo pasate en el curso me alegro mucho. Mil besicos cielo

MaryLou ha dit...

Tot i el entrebanc del dilluns el pastis et va quedar preciós!!!! i els cupcakes també! creec que eran menys dolços que els del Museu de la Xoxolata, oi?
Petonets

Gemma ha dit...

Al final vas fer el merengue franès al moment :)
T'ha quedat perfecte, és un clàssic que té l'èxit assegurat!!!
Que bé ens ho vam passar al taller de cupcakes, eh? ;)

Marina A.F. ha dit...

òndia, Teresa! Així que aquest era el pastís! Valia la pena mimar-lo una mica, i tant! No m'estranya que en el primer moment dubtessis, ara que m'alegro que a última hora decidissis venir al taller, perquè va ser fantàstic i molt entretingut. i ves, que el pastís t'ha quedat de perles!! Petons!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Apa qué xulo t'ha quedat el pastís, a mi també m'agraden els de llimona.
Molt guapes totes a les fotos del taller, ja es nota que us ho veu passar bé mentres aprenieu.
Petons.

ISABEL ha dit...

Maco i bó, jo faig un pastís de llimona molt sembant. Ara fa temps que no el faig, peró a casa ens agrada molt. M'apunto la teva recepta.
Petons
Isabel

Marta-CuinaDiari ha dit...

Doncs amb interrupció inclosa t'ha quedat un pastís per a nota! té una pinta exquisida!! Estic molt contenta d'haver-te conegut al taller de sabores!! :-) una abraçada, Marta

Couisine Marocaine ha dit...

Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este http://le-couscous-marocain.com

Seguidors