24 de novembre de 2014

BROWNIE DE MONIATO I NOUS

Dues de seguides de xocolata... com ens agrada!! Aquesta recepta la tenia a pendents des de fa molts de temps, i com estem en temporada de moniatos li ha tocat l'hora. Un brownie de moniato super bo! Amb les preses, les fotos no li fan justícia, però la seva textura és humida, suau, amb el toc cruixent de les nous ...
Acompanyat amb gelat de vainilla ( i mango en el nostre cas) van ser unes postres rodones per acabar el bon dinar de diumenge!
Pel que diuen els entesos, el moniato és un tubercle amb propietats molt interessants per a la nostra salut, AQUÍ podeu llegir-ne unes quantes. Així que, hem de posar moniato a la nostra dieta, no només el dia de la castanyada...
BROWNIE DE MONIATO I NOUS
Ingredients
100 g de mantega
125 g de sucre de canya
200 g de xocolata negra
200 g polpa de moniato cuit
2 ous
1 c/p d'extracte de vainilla
100 g de farina
1 c/p de llevat (tipus Royal)
100 g de nous
Elaboració
Folrem el motlle (20x20) amb paper sulforitzat.
Preescalfem el forn a 180º
Tallem a trossets la xocolata. Fonem la mantega al microones, hi afegim 125 g de la xocolata i remenem fins que es desfaci bé.
En un bol barregem el sucre amb la polpa de moniato, podem fer-ho amb el túrmix, ha de quedar una pasta fina. A aquesta barreja hi afegim la de xocolata, remenem bé fins a tenir una barreja fina i homogènia. Incorporem els ous i l'extracte de vainilla, remenem bé per a integrar-ho tot.
Finalment incorporem la farina i el llevat i l'integrem bé, per últim afegim les nous i la resta de xocolata, i barregem, queda una massa bastant compacta. L'aboquem en el motlle, amb una espàtula la repartim bé. Coem 25 minuts a 180º. No el cogueu molt, sinó de dins seria molt sec i es tracta que, tot i que per fora sembli massa cuit, per dins ha de ser  humit.



c/p = cullera de postres
Font: blog Cuinadiari


12 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

per lleparse els dits

Eva Macià ha dit...

Què original amb moniato, oi?? la pinta és boníssima i no dubto que heu fet un berenar de luxe!! un petó!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Apa que no es nota que us agrada la xocolata!!
Molt bo amb el moniato, una vegada vaig tastar um encara que no ft per mi.
I acompanyat amb gelat de mango, que bo!!
Petons.

Roser Font ha dit...

m'agrada que el moniato li deixi una textura més humida, és el que menys m'agrada del brownie original, o el serveixo amb gelat o frosting, o no me'l puc menjar! hauré de fer la prova! petons

María ha dit...

Mi querida amiga, como tiene que estar con boniato que me vuelve loca, la pinta no puede ser mas rica, todo lo que haces me encanta. Mil besicos tesoro

VISCalacuina ha dit...

Un brownie ben original, i segur que boníssim!

Pilar C. ha dit...

Molt bona idea afegir moniato al brownie Teresa! Ha de ser ben bo! Un petó bonica

Les receptes que m'agraden

Miquel ha dit...

Muy buena idea y debe de ser bien bueno tambien¡
Peto

GEMMA ha dit...

No hagues pensat mai a combinar xocolata amb moniato..pero te molt bona pinta!!!
Petons

Gemma ha dit...

uau teresa, m'has picat la curisositat! Quina gran idea posar el moniato a dins, deu quedar encara més humit... això s'ha de provar sí o sí!

Marina A.F. ha dit...

uau! que original i bo!!!

Ramon Juanola ha dit...

Ha de ser boníssim aquests Brownie, té molt bona pinta.

Seguidors