23 d’abril de 2015

DIADA DE SANT JORDI 2015

Per celebrar Sant Jordi hem fet unes roses maques i bones! llàstima que no les pugueu provar...
Són fàcils de fer així que en qualsevol moment les podeu fer i sorprendre en un moment donat.
Fa temps, anys, que les veig per diferents blogs, aquestes són una mica de tots ells, Mamma Gourmet, Cuinant entre llibres, i molts d'altres, ah!
L'altre dia en un punt de llibre de Sant Jordi vaig veure aquest poema d'una cançó de l'Ovidi Montllor, i em va agradar tant que us el vull posar per a que el llegiu, és preciós!
Bona diada de Sant Jordi !!
SERÀ UN DIA QUE DURARÀ ANYS

Serà blava i tranquil·la la mar.
Serà verda i espessa la vall.
Serà gran i dolça la muntanya.
Serà un dia que durarà anys.

Gent de mar, de rius i de muntanyes,
tindran tot. I es parlarà de vida.
Les ciutats seran rius plens de gent.
Floriran flors i cants i alegries.

Floriran crits i cors i paraules.
En el dia que durarà anys,
braços lliures i boques i mans.
Ovidi Montllor
ROSES DE POMA I PASTA DE FULL
Ingredients
2 pomes (Golden o vermelles)
1 làmina de pasta de full (millor que no sigui rodona)
200 g d'aigua
150 g de sucre
Sucre 
Canyella
Una llimona
Melmelada de poma o albercoc (opcional)
Elaboració
En un bol barregem sucre (també pot ser amb sucre de canya) amb canyella, es per a repartir-lo a les tires de pasta de full. Reservem
Rentem i traiem el cor de les pomes i les tallem en làmines fines, a galls. Si no les coem de seguida les suquem una mica amb suc de llimona per a que no es posi negra.
En un casso posem l'aigua i el 150 g de sucre i quan bulli afegim els gall de poma i deixem coure 2 minuts, apaguem el foc i deixem refredar.
Tallem tires de pasta de full en tires de 20-25  x 3 cm, repartim a cada tira la barreja de sucre+canyella.
Traiem els galls de poma i el posem damunt paper absorvent de cuina per a traure l'excés d'almívar. Anem col·locant la poma damunt les tires una al costat de l'altre i cavalcant una mica  i que sobresurti la part arrodonida de la poma de la pasta de full. (és més difícil explicar-ho que fer-ho, us poso una foto)
Enrotllem de manera que quedi una mica oberta la part de dalt, per on sobresurt la poma, i anem ajuntant la pasta de full per la part de sota, podem mullar una mica amb aigua per a que s'enganxi bé, de manera que anem tancant i formant la rosa. 
La col·loquem en un  motlle de magdalenes per a que no s'obri massa la pasta de full en coure's.
Amb el forn preescalfat a 200º, coem les roses durant 15-20 minuts fins que estiguin rosses i tinguem la pasta de full cuita.
Retirem del foc i deixem refredar.
Les he pintat amb l'almívar de coure les pomes, però també podeu fer-ho amb un culis de melmelada de poma o albercoc, o empolsinar-les amb sucre llustre.


8 comentaris:

QUIMA ha dit...

Teresa m'encanten aquestes roses. Ah per cert que no ho havia llegit , Enhorabona pel teu primer net.
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Feia díes que les tenía apuntades i també les he fet avui.
T'han quedat molt maques, fa llàstima menjar-les, però es a sobre estàn molt bones.
Petons.

Miquel ha dit...

Las tengo en pendientes pero aun no me ha dado tiempo de hacerlas.Son perfectas para un día como el de ayer. Buenísimas seguro.
Bon cap de setmana
peto

ISABEL ha dit...

Molt maques, fins i tot sap greu menjar-les. Però son tan bones!!!!!!
Petons

MaryLou ha dit...

Molt boniques i molt bones!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Una manera molt i molt dolça de menjar roses...
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Veig que també participes en el repta que la Mercé de; Destapant Cassoles proposa cada mes d'un blog diferent. Si et poses en el meu blog; http://menjadebacalla.blogspot.com/
trobaràs Una P.D. a veure que et sembla, si és que si passeu-ho a altres blogaires i si veus convenient posar-hi algún enllaç, també si val.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

VISCalacuina ha dit...

Quines roses més precioses, el drac sortiria corrent!!!

Seguidors