11 de novembre de 2015

CAKE D'ANÍS AMB AMETLLA I TARONJA CONFITADA


Un cake fàcil de fer, esponjós, amb un toc de fruita confitada, ben aromatitzat amb l'anís i el toc cruixent de l'ametlla, és la delícia per a qualsevol esmorzar o berenar!
Tenia ganes ja d'estrenar la KitchenAid , així que ahir vaig preparar aquest cake,  no se si vaig fer-ho del tot bé...però si que us puc dir que està requetebò...molt esponjós i gustós!!
Tinc encara fruites confitades de Sant Pons, però taronja ja n'hi havia poca... per tant vaig afegir-hi pruna confitada per acabar de fer les cullerades de taronja de la recepta, com es poca quantitat no predomina el gust de fruites, però té un toc especial... potser li dona humitat,  el que si us puc dir és que hi haurà repetició...!
CAKE D'ANÍS AMB AMETLLA I TARONJA CONFITADA
Ingredients
250 g de farina de rebosteria
8-10 g de llevat químic (tipus Royal)
150 g de sucre
3 ous L
160 g d'oli de gira-sol
60 g d'anís
60 g de llet
Un grapat d'ametlla filetejada o picada a dauets (he aprofitat la picada que va sobrar del panellets)
2 c/s de taronja confitada mòlta
Mantega per engreixar el motlle (rectangular d'uns 30 cm)
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º, calor d'alt i baix. Engreixem el motlle i jo tinc costum enfarinar-lo, traient l'excés de farina. Reservem
En un bol barregem la farina, el llevat i el sucre.
En el bol de la KA posem els ous i batem fins que siguin ben escumosos, llavors hi anem afegint l'oli, l'anís i la llet i seguim batent, poc a poc anem afegint la barreja de farina, llevat i sucre, batem a marxa més ràpida durant aprox. 1 minut, afegim la taronja picada, unes voltes i ja tenim la massa. Podeu fer-ho amb qualsevol batedor elèctric que tingueu, a mà costarà una mica més...
Aboquem la massa en el motlle i repartim l'ametlla fent una línia al centre del cake.
Col·loquem el motlle a una altura mitja del forn i coem durant uns 35-40 minuts, si teniu l'opció dalt i baix millor, si veieu que es torra massa de sobre tapem amb paper d'alumini.
Un cop cuit deixem que refredi una mica, desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.

c/s= cullera sopera
Font: Gastronomia y Cía

10 comentaris:

Eva Macià ha dit...

Un coc genial per fer passar les tardes d'aquests dies tan lletjots (almenys aquí a Lleida), m'hi encanta el toc de l'anís i a més no porta mantega! me n'emporto un trosset ;). Un petonàs!

GEMMA ha dit...

Quina delícia!! M'encantan aquets tipus de cakes...
Petons

lolines ha dit...

Un coc bonissim.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Bona estrena de la KitcheAid, t'ha quedat molt bé. A mi la taronja confitada m'agrada molt el gustet que li dona, encara que segur que amb la pruna també queda bé i l'ametlla li dona molta amorositat. En una paraula, boníssim!!
Petons.

Sussi Aracuina ha dit...

Té una pinta genial i superesponjós!!

VISCalacuina ha dit...

TInc una mica de taronja confitada guardada i la faré servir per fer aquest cake,gràcies per la recepta!

Doris mis cosillas ha dit...

Que buena pinta tiene, en cas los preparo muy a menudo porque les gustan mucho.Te quedó 10 ...besos

MaryLou ha dit...

Quina sort la Kitche!! aquest cake te una pinta estupendíssima!!!!
Petonets

Anna Pigarda ha dit...

Quina oloreta que devia fer la cuina....!! Aquesta mena de cakes són deliciosos tan per esmorzar com per berenar!A continuar experimentant amb la kitchen Aid! Una abraçada!

Marta - Pebre i xocolata ha dit...

Es veu molt esponjosa i bona! La manera com s'obre per sobre... Boníssima!
Marta

Seguidors