21 de novembre de 2016

BROWNIE DE XOCOLATA

Les fotos no li fan justícia... aquest brownie amb tres xocolates no us el podeu perdre si sou xocoadictes!
El brownie és us pastís tradicional de la cuina d'Estats Units, de una textura densa, humida, amb una crosta fina i trencadissa per sobre molt característica d'aquest pastís, aquesta crosta la dóna el fet de muntar molt bé els ous amb el sucre, per això és molt important aquest pas si volem un bon resultat !!
En lloc del clàssic, amb nous, hi vaig posar trossos de xocolata, que si el mengem en calent estarà cremós i en fred ens aportarà un toc cruixent fantàstic! 
Aprofitem per a recordar-vos que el proper cap de setmana, entre tots, hem d'aconseguir superar el Gran recapte del 2015, que es van recollir 4.642.000 kg d'aliments!!
 

BROWNIE DE XOCOLATA
Ingredients
185 g de xocolata (70% cacau - mínim 50-60%)
175 g de mantega
15 g de cacau en pols
100 g de farina
150 sucre blanc
25 g sucre moré
3 ous mitjans
1 c/c de sal
1 c/p d'extracte de vainilla
125 g de xocolata 70% de cacau (tallada a trossets)
Elaboració
Preparem el motlle quadrat (20x20 cm) o rodó (20 cm) i el folrem amb paper sulfurat. Reservem
Preescalfem el forn a 180º
Al bany maria desfem la xocolata amb la mantega, remenem fins a tenir una barreja fina i brillant. Deixem que perdi una mica de temperatura mentre muntem els ous i sucre. En el bol de la batedora o robot de cuina que tinguem, posem el sucre, els ous i la vainilla i batem molt bé fins a tenir una barreja blanquinosa  que hagi doblat el volum (jo amb la KitchenAid uns 5 minuts, marxa ràpida). Aquest pas és important perquè serà el que li donarà la capa superior cruixent. A continuació afegim la barreja de xocolata i batem per a integrar-la, seguidament afegim la farina, el cacau i la sal tamisats, batem només uns segons i acabem d'integrar-ho bé amb una espàtula. Piquem o tallem a trossos els 150 g de xocolata negra i afegim a la barreja, integrem amb l'espàtula i aboquem la barreja en el motlle, Repartim bé i enfornem durant 30-35 minuts a 180º.
Penseu la seva textura és humida així que quan el punxeu la brotxeta o agulla no sortirà neta...
Deixem refredar i desemmotllem.
En calent amb gelat de vainilla, unes postres súper!, en fred unes mossegades delicioses!
c/c: cullera de cafè
c/p: cullera de postres
Font: recepta original de Nigella Lawson, amb algun canvi de collita pròpia...











11 comentaris:

Dolors Besalu ha dit...

Les fotos no sempre ens deixen transmetre tot el que volem, oi? :) Però no pateixis, només cal llegir la llista d'ingredients per tenir molt clar que està per mossegar-lo i no parar!
Bona setmana

Miquel ha dit...

Desde luego con los ingredientes que lleva, tiene que estar bueno de narices.
petons

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Es el que tenen els brownies, no són gens fotogènics però quan el fiques a la boa, no pots parar per adicció a la xocolata!
Petons i bona setmana,
Palmira

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Xocolata i més xocolata, ideal pels amants d'aquest producte, ben bo deu ser.
Petons.

María ha dit...

Que maravilla querida amiga, y mas para las amantes del chocolate como lo soy yo te ha quedado espectacular, me encanta que hayas puesto trozitos de chocolate, he estado algun tiempo desaparecida mi hija se caso y eso me ha tenido un poco ocupada, pero ya por fin otra vez estoy de vuelta y muy contenta. Mil besicos cielo

La Cuina de l'Olga ha dit...

OOOooooooiiiixxxxxx.....quina cosa més bona! De bon gust em menjaria un trosset!
Petonets,
olga

Receptes.cat ha dit...

Ja arriba la flaire de xocolata...

He he.

Eva Macià ha dit...

Boníssim! el brownie és un clàssic que no falla mai, oi?? Petonets!

Cristina ha dit...

Joeerrr!!! Jo el vull tastar!!

Anna Pigarda ha dit...

Ja m'has alegrat la tarda, Teresa!!Només llegint la recepta t'entra un gana!!! Ja en menjaria jo un trosset!! Un petonarro!

Amb les mans a la massa ha dit...

La foto és el de menys...ja faig salivera!!!
Clara

Seguidors