6 de març de 2017

TIRAMISÚ


Quan fa temps que no mengem tiramisú el trobem a faltar... així que vam posar-hi remei!
Fa dos diumenges ens vam menjar aquest! i potser per la pràctica en fer-ne, cada vegada surt més bo!! Són unes postres molt agraïdes, fàcils de preparar i acostumen a agradar tothom.
Fa molts anys que faig aquesta recepta, està súper bo!!
TIRAMISÚ
Ingredients
- 3 ous
- 150 de sucre
- 400 g de formatge mascarpone
- melindros (millor dels secs)
- cafè
- Amaretto (2-3 cullerades soperes)
- Pessic de sal
- Cacau en pols
Preparació
En un bol no massa alt (millor un taper rectangular) barregem el cafè i l'Amaretto.
Separem els rovells de les clares. 
En un bol batem amb el robot que tinguem (a mà costarà més, però no és impossible...) els rovells amb el sucre, fins a tenir una crema blanquinosa i fina, hi anem afegint el formatge mascarpone i batem fins que tinguem una crema ben homogènia.
Muntem les clares amb un  pessic de sal, a punt de neu, ben fortes.
Les anem incorporant a poc a poc a la crema de rovells, amb una espàtula i amb moviments envoltants, 8de bai cap a dalt). Quan tinguem les clares incorporades estarà preparada la crema de mascarpone.
Muntatge
Anem mullant els melindros amb el cafè, no massa, no volem que es desfacin, i cobrim tota la base del  motlle.
Per sobre del melindros posem la meitat de crema de mascarpone, tornem a fer una capa de melindros sucats, i per últim acabem amb l'altra meitat de crema.
Reservem a la nevera (tapem amb film).
A l'hora de servir serà el moment d'empolvorar-lo amb el cacau en pols, ens ajudem d'un colador per a que quedi ben repartit per tota la superfície, siguem generosos!


7 comentaris:

Kui_Netes ha dit...

Hola Teresa.
Fa temps que no faig tiramisú.
El diumenge tinc el pare a dinar I el faré tal I com ho e pkiques tu.
Salutacions.
KuI_NeTeS

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

A temporades el faig sovint i després deixo de fer-lo, però si que ens agrada i molt.
Estaríen contents a casa oi Teresa, tots esperant l'hora dels postres.
Petons.

QUIMA ha dit...

Teresa... ho haig de confessar .... no se fer el tiramisú . No sé si es perqué el vaig probar de fer i var sortir un fiasco o perqué sempre que dic que en faré hi posen mala cara que no en faig mai.
Hauré de tornar a provar i fer-lo sense dir res.
Petons

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

És tot un clàssic el tiramisú i mira que ens agrada però fa temps que no en preparo. Ara m'han entrat ganes, una idea genial pel proper cap de setmana!
Petons
Palmira

Anna Pigarda ha dit...

Una d'aquelles postres que m'agraden molt i que només menjo quan dino fora! A veure si amb la teva recepta m'animo i les preparo un cap de setmana! Petonets!

Eva Macià ha dit...

Un clàssic que no falla mai, més aviat és d'aquells de repetir, no?? a casa ens encanta! Un petó.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Com és que agrada tant el tiramisú? Sempre triomfa, oi? T'ha degut quedar boníssim....
Petonets,
Olga

Seguidors