ÍNDEX DE RECEPTES

17 d’abril del 2018

PASTÍS D'ANIVERSARI DE XOCOLATA

Aquest és el pastís dels 3 anyets que va bufar el Joan!! Com passa el temps! És un amant dels cotxes des de ben petit, s'hi passa hores, mirant rodes, portes, llums, i fent carreres entre ells i què dir-vos de la xocolata, preguntat de què volia que li fes el pastís la resposta va ser ràpida i clara: de xocolata iaia!!! Doncs aquest ho té tot, xocolata i cotxes, què després vam rentar perquè pogués fer carreres...
Per a la base no em vaig embolicar, vaig fer dos pastissos, amb el motlle que té un forat al mig, amb la recepta de la típica coca de iogurt, que queda sempre bé i és ben bona! Vaig farcir-los amb xocolata que m'havia sobrat de la cobertura de les mones i també amb melmelada d'albercoc casolana, estava súper bo!!!
Com us dic, se n'han de fer dos, per formar el 3 traurem, en un, un quart (serà la part de baix del 3) i a l'altre una mica més d'un quart (serà la part de dalt),  A la foto de més a baix podeu veure-ho millor, i també com fer tots els números.
El que si vaig fer diferent va ser el glacejat de xocolata. La majoria d'aquests porten nata, mantega i xocolata, però volia fer-lo una mica difirent i no tant caloric... que això no ho he comprovat...però si que és més lleuger! M'ha agradat molt!
Aquí només us posaré la manera de fer el glacejat, que podem fer servir per a qualsevol pastís que vulguem cobrir, suposo que la recepta de la coca de iogurt està superada...
PASTÍS D'ANIVERSARI DE XOCOLATA

Glacejat de xocolata
Ingredients
300 g de xocolata 70%
150 ml d'aigua
150 g de sucre
4 fulles de gelatina (en total 7-8 g)
Preparació
En un cassó posem el sucre i l'aigua i deixem que bulli un minut, a continuació hi aboquem la xocolata trossejada i remenem molt bé per tal que s'integri, tot això a foc baix i sense deixar de remenar perquè la xocolata es cremaria, tindrem les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda, quan la xocolata estigui a uns 110º, retirem del foc, si no teniu termòmetre quan vegeu que comença a fer unes bombolles grans serà el moment. Això si, no pareu de remenar un cop aboquem la xocolata!
Escorrem la gelatina i l'afegim a la xocolata remenem bé per a que es defaci, si veieu que és una mica massa espesa la barreja podeu afegir-hi una mica d'aigua, a mi em va passar, vaig trobar que per a que cobrís bé havia de ser més lleugera.
Tindrem preparat, el núm., farcit i muntat, damunt una reixeta i hi abocarem el glacejat procurant que quedi tot cobert, el lateral si ens queda alguna part sense podem anar cobrint amb l'ajuda d'una espatula. Hem de procurar que la part superior no s'hagi de modificar, ni traure ni posar, per a evitar que quedin marques, ens ha de quedar ben llisa i brillant.
Font: Recetas explosivas

Foto treta d'internet 

4 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Ja fa tres anys!! Qué ràpid passa el temps, sembla que va ser ahir. De ben segur al Joan li va encantar el pastís amb els cotxes. T'ha quedat molt maco Teresa, una bona forma de fer nùmeros sense tenir motlles especials.
Petosn.

Teresa ha dit...

Si si Ana, aquests peques fan anar cap amunt...més joves, je je!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quin pastís més bonic! Un tres perfecte! Moltíssimes felicitats!
Petonets,
Olga

Fem un mos ha dit...

Que maco t’ha quedat y esta perfecta. Amb el teu permís queda guardat per quan la meva segona neta faci els 3 anyets.
Petons

Seguidors