ÍNDEX DE RECEPTES

19 de juny del 2018

PESSIC D'AMETLLA

En veure el programa Cuines de TV3 del passat divendres, vaig tenir clar que no trigaria massa en fer aquest pessic d'ametlla... Tenia ametlles crues, i la resta d'ingredients no falten mai al rebost, així que dissabte en un plis plas va estar fet! Molt bo, molt gustós, molt humit...
Jo però no el vaig emborratxar amb moscatell com van fer..
És semblant a la tarta de Santiago, la diferència rau en l'ametlla, que en aquesta la piquem nosaltres, amb pell crua amb pell, per tant no queda tant fina com quant utilitzem fa típica ametlla molta.
PESSIC D'AMETLLA
Ingredients
250 g d'ametlla crua (llargueta) amb pell
250 g de sucre
4 ous (L)
Pell ratllada de llimona
Preparació
Posem una safata amb aigua al forn i escalfem a 180º.
Triturem l'ametlla crua
Separem els rovells de les clares i muntem aquestes.
Els rovells els blanquegem amb el sucre, si en teniu fer-ho amb varetes elèctriques, sinó a mà. Hi incorporem l'ametlla i barregem amb espàtula fins que s'hagi integrat, queda una massa molt compacta, hi anem afegint les clares muntades poc a poc i barrejant amb l'espàtula, afegim també la pell de llimona, la barreja s'anirà amorosint fins a tenir-la ben homogènia.
El motlle el tindrem engreixat i enfarinat, hi abocarem la nostra barreja i courem durant 35 minuts (segons forn),  a 180º.
El motiu de posar la safata amb aigua al forn és per a crear humitat al pessic, la veritat es que queda molt humit!



4 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

ummmmmmmmmmmmmmmmmm que bo ,una abrassada

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Doncs si que es veu bona, encara que no sigui la textura tan fina com la tarta de Santiago, però el sabor de l'ametlla m'agrada molt.
Petons.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Aquesta recepta se'n va directa a la llista de pendents de fer! Gràcies per compartir recepta!
Petonets,
Olga

Palmira POM ha dit...

Els cócs amb ametlla m'encanten i la seva textura em sembla super tentadora!
Petons i bona revetlla!
Palmira

Seguidors