ÍNDEX DE RECEPTES

31 de desembre del 2020

GALETES DE GINGEBRE

 


Galetes de Nadal, aquestes de gingebre, i alguna altra espècie..., molt bones, gustoses i cruixents!
Vaig intentar decorar-les, amb la glassa real però això costa eh? ho veus i sembla fàcil però vol pràctica, així que em queda pendent repetir i repetir... ha de sortir!!
Per internet rrobarem inficitat de receptes... jo desprès de molt mirar, com volia que fos fàcil, vaig triar aquesta recepta de Canal Cocina, de Blanca Mayandia, i bones van sortir!!
GALETES DE GINGEBRE
Ingredients
120 g de mantega (temperatura ambient)
120 g de sucre
1 ou L (temperatura ambient)
120 g de mel
400 de farina
2 c/p de gingebre (sases)
1 c/c de canyella en pols
Un pessic de nou moscada
Un pessic petit de clau en pols
Polsim de sal
Glassa real
300 g de sucre llustre
30 g de clara d'ou
Unes gotes de suc de llimona
Preparació
Tamisem la farina i les espècies, incorporem la sal.
En un bol posem el sucre i la mantega i amb batedor elèctirc batem fins a tenir una crema fina i homogènia, incorporem l'ou i l'integrem bé amb les barilles elèctriques, quan s'ha integrat afegim una cullerada de la barreja de farina, integrem i incorporem la mel, anirem afegint la farina, no cal barrejar massa sinó les galeres quedaran dures. Un cop integrat tot posem la massa embolicda en film a la nevera durant 30 minuts. Si la preparem amb anterioritat i reposa més temps no passa res.
Quan la massa ha reposat l'estirem sobre paper sulforat fins a tenir una gruix d'uns 4mm, i posem al congelador durant uns 10-15 minuts.
Jo he dividit la massa en 3 parts i he fet tres plaques.
Treaiem del congelador una placa de massa i tallem les galetes amb les formes que vulguem o tinguem en els talladors, sinó podeu fer quadrats i també queden bé.
Coem a 180º, forn preescalfat durant 14 m,iunuts, o que ja estiguin torrades, vigileu perquè es cremen fàcilment... Quan estiguin cuites les passem damunt una reixeta i fem les altres.
La massa sobrant la tornem a estirar i fem el mateix, congelador, tallar i coure.
Fem la glassa real, en un bol posem el sucre llustre,m la calara i les gotes de llimona, remenem molt bé fins a tenir una consistència com una pasta de dents... , la posem en una mànega pastissera amb una boquilla de 0,5 cm.
Un cop fredes decorem les galetes. 
Deixem refredar molt bé i guardarem tancades dins una caixa metàl·lica, o altra que tanqui bé.

c/p= cullera de postres
c/c= cullera de cafè





Seguidors