ÍNDEX DE RECEPTES

28 de gener del 2021

TARTALETA DE MASSA SABLÉ AMB MELMELADA DE FRUITS VERMELLS


Tenia ganes de fer la massa sablé, que és una de les fàcil per a fer a casa, no necessita amassat i es fa amb ingredients que de ben segur tenim al rebost de casa. Aquesta però és una mica diferent perquè no porta ni ou ni mantega així que per a vegans és ideal!! Tenia ganes de provar per saber-ne el resultat, de vegades no tot és or alló que llueix, que diuen..., però si, us puc dir que és molt bona, una mica trencadissa, però la massa sable ja ho és, i farcida amb melmelada va quedar súper bona. La podem farcir de crema, de xocolata... fins i tot fer-ne galetes! Si en feu galetes, un cop l'estireu, poseu-la 15 minuts al congelador, tallar les formes que vulgueu i coure, d'aquesta manera no es deformaran.
Doncs bé, com m'ha agradat molt, aquesta es queda a comacasa-res!!!
Us explico la recepta,
TARTALETA DE MASSA SABLÉ AMB FRUITS VERMELLS
Ingredients
200 g de farina tot ús (per a provar jo vaig posar 150 g de tot ús i 50 g integral, súper!)
1/4 de culleradeta de sal
135 g d'oli de coco (sòlid)
4 cullerades d'aigua
Preparació
En un bol posem la farina i la sal i barregem, anem afegint l'oli de coco, sólid, no el desfeu, i amb les mans l'anem integrant, no cal massar..., anem afegint tot l'oli i barrejant, ens queda una barreja terrosa, seca, és hora d'anar posant l'aigua i barrejar amb les mans, obtindrem una bola de massa que no s'enganxa, tapem amb film i deixem que agafi més consistència posant-la uns 10 minuts a la nevera.
Traiem de la nevera la posem entre paper film i amb el corró l'estirem, d'un gruix aproximat de 1/2 cm.
Amb l'ajuda del paper film mateix, traiem el de sobre, l'aboquem en el motlle i l'anem col·locant bé per a tot el cul i parets, si es trenca no passa res pèrquè és una massa que permet tornar-la a ajuntar i afegir-ne si fa falta... un cop tenim folrat el motlle amb un ganivet tallem la massa sobrant de la paret d'aquest, a l'alçada que vulguem, que quedi tot per un igual, podeu veure a la foto. Sembla complicat pero no ho és pas!
Cobrim amb cigrons o el pes que feu servir, tal com es veu a la foto, i enfornem durant 25 minuts a 180º, forn preescalfat.
Traeim del forn, retirem el paper amb el cigrons que han fet de pes per a que la massa no pugés i farcim amb la melmelada, o el que vulgueu. 
Si teniu retalls de la massa que us hagin sobrat, podeu fer alguna decoració per a posar ara per sobre.
Enfornarem de nou durant 30 minuts a 180º
Un cop cuita la retirem del forn i deixem refredar completament abans de desemmotllar-la


Tenia uns quants nabius que vaig afegir per soble la melmelada!
La melmelada és ben fàcil, barreja de fruit vermells + la meitat del pes de fruita de sucre (jo en trec una mica... així que per a 1 k de fruita, 400 de sucre...) + suc de 1/2 llimona. ha de coure durant 25 minuts, no cal triturar.




 

Seguidors