ÍNDEX DE RECEPTES

2 de febrer del 2023

PA DE MOTLLE 50% FARINA INTEGRAL

 

Quin pa de motlle més bo!!! Avui el torno a fer, ens va agradar molt! Se que sempre diem que és fàcil de fer el què us ensenyem, però és ben veritat, això si, jo m'ajudo de la KitchenAid per amassar... si ho feu a mà porta més feina, no us enganyaré pas!
Porta 50% de farina integral i 50% farina de força, i llavors de sèsam, però podeu posar les que us agradin o tingueu!
L'oloreta que us deixarà per casa serà us gustasso!! 
Anem per feina!
PA DE MOTLLE
Ingredients
210 ml de llet
150 g de farina integral
150 g de farina de força
10 g de llevat fresc de forner
10 g de mel suau
6 g de sal
15 g de mantega fosa
60 g de llavors de sèsam ( o a gust vostre)
Preparació
En un bol barregem el llevat i la mel amb la llet tèbia, remenem per a que es fonguin. Afegim les farines i la sal i barregem fins a tenir una massa enganxosa. Afegim la mantega i les llavors i amassem fins a tenir una massa ben integrada. 
Fem una bola que posem en un bol tapat fins a que dobli el volum. 2 hores aprox.
Desgasifiquem la massa, amb les mans l'estirem una mica, el llarg que faci el motlle, l'enrotllem i posem en el motlle, amb el tancat del rotlle cap per avall.
Tapem i deixem fermentar una hora més.
Escalfem el forn a 210º. Pintem el pa amb una mica d'aigua i cobrim amb les llavors humides, d'aquesta manera s'enganxen bé a la massa.
Coem durant 15 minuts
Baixem la temperatura a 180º i coem durant 25 minuts més.
Traiem del forn i deixem refredar, desemmotllat, damunt d'una reixeta.



Seguidors