9 d’octubre de 2011

FLAM AMB PINYONS AROMATITZATS AMB MANDARINA

Quan fa dies que no faig flam, n'hi ha un a la familia que el reclama! Al meu fill Eloi li encanten, diria que són les seves postres preferides.  I com que feia dies que no n'havia fet, i ja en deuria tenir ganes... , avui quan han vingut a dinar ens han portat aquests flams fets per ell i la Diana, la seva companya. Estaven boníssim! la recepta és la de sempre, la del flam d'ou, però amb el toc que hi han donat de la mandarina i els pinyons han resultat un flams molt fins al paladar, amb un  gust a mandarina molt bo. Els hem trobat boníssims! Així que, encara que no els he fet jo, em fa il·lusió posar-los al bloc.
FLAM AMB PINYONS  AROMATITZATS AMB MANDARINA
Ingredients
- 900 ml de llet
- 100 ml de suc de mandarina
- 200 g de sucre
- 8 ous (mitjans)
- una branca de canyella
- pell de dos mandarines
- 100 g de pinyons
Pel caramel
- Sucre
- unes gotes d'aigua
Preparació
En un cassó posem a bullir la llet, el suc de mandarina, la branca de canyella, la pell de mandarina i el sucre. Remenem i quan arrenqui el bull apartem del foc i deixem refredar, que perdi una mica de temperatura.
Fem el caramel: en un a paella o cassó posem sucre i unes gotes d'aigua, coem a foc mig, quan el sucre s'ha desfet i agafa un color torradet, vigilem perquè no se'ns cremi, i el repartim  a les flameres. Repartim també els pinyons a tota la base dels motlles.
 En un bol batem els ous, hi afegim la llet tèbia, haurem tret la pell de mandarina i la canyella, remenem bé perquè s'integri tot, ho colem per assegurar-nos que no hi queda cap pell o impuresa de l'ou, i anem omplin els motlles.
Coem al bany maria: en una safata amb dos dits d'aigua, hi col·loquem les flameres i coem al forn a 200º, durant 45 minuts si són flameres individuals i una hora ben bona si és un flam gran. Hem de veure que el flam ja està quallat.
Deixem refredar i reservem, tapats amb film, a la nevera, fins l'hora de servir-los.
Els podem acompanyar amb una mica de nata.

13 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; Si "estaven", bona senyal... doncs aquest "trifàcic" -Flam, pinyons i aromatitzat amb mandarina,- devía fer una olor...
Que vagi de gust Teresa¡¡

Chez Silvia ha dit...

Ummm! quina cosa mes olorosa, suau i cremosa que tinc als nassos!!!apuntada la recepta!!!petons

starbase ha dit...

A mi fins i tot m'agrada més amb mandarina que amb la clàssica taronja :)

Roser ha dit...

que bons els flans casolans! m'agrada el toc de pinyons, però sobretot el toc de mandarina!! bonissim! petons

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/ ha dit...

quin bon postre,la veritat que fa molt bona fila,petons

Fem un mos ha dit...

Si a la boca estaven com a la vista Ummm boníssims
Petons

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Deliciós amb l'aroma de mandarina i els pinyons

MaryLou ha dit...

Quina pinta!!!!Prenc nota de la recepta del teu fill!
Petonets

Gemma ha dit...

Quina il·lusió posar una recepta del teu fill, oi? :)
El toc dels pinyons ha de quedar boníssim!

ISABEL ha dit...

Un clàssic amb un perfum molt especial.
M'agrada!!!!
Una abraçada

Recetas Clàudia ♥ ha dit...

quina bina pinta. soc molt aficionada al flan!! avui mateix n'he fet un de capuccino que tinc endent de publicar. cuan he vist la fotografia, no m'he pogut resistir a entrar al teu blog! encantada!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El teu fill i la seva companya son dos bons cuiners, el flam donen ganes de tastar-lo, amb el gustet a mandarina i els pinyons, una meravella.
Petons i felicitats pels chefs.

Zeditas ha dit...

para comerselo!!!Ya!!!!

Seguidors