24 juliol de 2012

MOUSSE DE MANGO AMB OSSETS HARIBO



Fa uns dies una colla de blocaires vam ser convidats  per l'agència de comunicació Inforpres a assistir a un taller amb l'Ada Perellada, a l'espai Boisà, per a celebrar el 90è aniversari del famossos Ossets HARIBO !
Ens vam trobar una bona colla , algunes ja havíem coincidit en alguna altra trobada, però em va fer molta il·lusió trobar-me amb l'Anna (La cocinera de Betulo) i la Margarida (El món de la cuina), entre d'altres.
Aquesta trobada es va fer a l'Espai Boisà,un lloc molt acollidor que ens van rebre com si fossim de la casa! Totes ens preguntàvem queè carai faria l'Ada amb el ossets!i aviat ens vam trobar amb les mans a la massa, mai més ben dit, perquè el les hi va fer posar!!! La tarda va passar volant, divertida, aprenent, escoltant i fent! ah! i al final ens tenien preparat un berenar, ja sopar..., una taulada amb tot el que havíem fet a la classe, evidentment,  la currada que va fer amb anterioritat l'Ada!!
Gràcies a l'Ada, a l'espai Boisà i com no a l'organitzadora de tot plegat, l'agència Inforpres !
Ahir per a celebrar l'aniversari de l'Eloi O , marit de la Laura, i la Diana, companya de l'Eloi (fill), vam sopar i  el pastís no podia faltar! vaig pensar que vindria de gust una cosa fresqueta i aquest va ser el que vaig triar! Una mousse de mango amb ossets d'or d'Haribo ! molt bo! La mousse la podeu fer amb qualsevol altra fruita que sigui molsuda, que sigui carnosa, i segur que triomfareu!
Com no tenia temps, en lloc de fer la base amb el bescuit savoià, vaig comprar melindros amb la base de xocolata, amb els que vaig folrar el cul del motlle.
Un pastis molt recomanable! i als més petits segur que els farà molta gràcia!
MOUSSE DE MANGO AMB OSSETS HARIBO
Ingredients per a la base
2 ous (separem rovells i clares)
50 g se sucre
1 pessic de sal
Polssim de vainilla
50 g de farina
Per a la mousse de mango
250 g de puré de mango
5 fulls de gelatina
250 g de nata per a muntar (35% MG)
50 g de sucre
Un almívar t/t (tant pes de sucre igual d'aigua)
un rajolí d'Amaretto
Preparació
Si feu la base:
Preescalfeu el forn a 180-200º.
Amb una batedora muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal (jo vaig posar sal rosa). Les reservem
En un altre bol batem els rovell junt amb el sucre, fina que balnquegin i augmentin el volum. Anem afegint la farina tamissada de mica en mica i l'anem integrant amb una espàtula.
Folrem la safata del forn amb paper especial de forn o silpac, aboquem la massa i l'allisem amb l'ajuda de l'espatula.
L'enfornem durant uns 10-15 minuts, depenent del forn (ha de quedar rosset i tou)
Heu de folrar la base del motlle amb aquest bescuit, talleu la mida exacta.
Jo vaig fer-ho amb els melindros que vaig humitejar amb l'almívar t/t (reduir a foc baix el sucre amb l'aigua i el rajolí d'amaretto o altre licor). Folreu també les parets del motlle amb una tira d'acetat ( si no en teniu podeu fer-ho amb un plàstic fi que tingeu, es perquè sigui fàcil desmotllar-lo.
Traiem del forn i deixem temperar. Traiem vigilant el paper de forn i deixem refredar.
Preparem la Mousse. Primer que res posem la gelatina a hidratar en aigua freda.
Pelem el mango i triturem bé fins a tenir un puré.
Muntem la nata, quan comenci a agafar cos afegim el sucre i acabem de muntar.
Barregem amb compte la nata i el puré de mango, vigilant que no ens perdi massa volum. Escalfem una mica de nata en un bol, hi defem la gelatina, deixem que perdi una  mica de temperatura i la barregem amb compte amb la nata i mango.
Fem un daus de mango i acabem de preparar el motlle intercalant, a tot el voltant, un osset Haribo amb un dau de mango. Aboquem la mousse, que cobregi bé, donem uns copets perquè s'iguali la superficie superior.
Reservem a la nevera com a mínim 5 hores, ha de quallar la mouse.
Per a decorar-lo tallem ossets i els repartim per sobre la mousse. (a casa els va fer molta pena quan van veure que el tallava...)

l'Ada ens va ensenyar una manera molt fàcil de fer els daus de mango, que ja sabeuque és una fruita que costa tallar-la per un igual.
Avui ens ha quedat una entrada molt llarga!!!




11 comentaris:

Pebre i xocolata ha dit...

Oh, quines postres! Els ossets i la fruita deuen quedar molt bé. Sembla eŀlaborat però segur que val la pena!
Marta

Rhu and Sam ha dit...

Ja ja ja que bo això dels ossets haribo! Mai hagués pensat que donaven tant de joc a la cuina!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Va ser un plaer poder compartir la tarda amb tu també. Ens ho vem passar pipa, com nens petits, sería pels ossets.
T'ha quedat molt bé el pastís, segur que a casa els vas sorprendre.
Petons.

Roser ha dit...

que bona ha de ser aquesta mousse ben fresqueta, i energètica...i amb el toc de xuxes encara més divertida i original! petons

Jordi elsdivendresfavestendres ha dit...

perfecte per les meves filles...

un peto.

Cristina ha dit...

Què bé que t´ho passes!.T´ha quedat fantàstic. Ja tenim cuina??

Gemma ha dit...

Quina xulada!!!

Xavier ha dit...

Mmmmmhhh!
Aquests ossets són la mar de bibs! I la mousse, impressionant! :)

QUIMA ha dit...

Te molt bona pinta aquests pastís .ha de ser molt refrescant...que ara es el que ve més de gust.

MaryLou ha dit...

Quina xulada de pastís!!!!!

Albert ha dit...

juas,juas, ke bo !

Seguidors