29 de juliol de 2012

SOPA DE PORRO I POMA REINETA

Aquest mes l'hem aprofitat per anar a classes de cuina! ja que no podíem cuinar, com a mínim aprendre!.
A l'Espai Consum - Bonpreu, el Pep Nogué ens va preparar unes sopes fredes a quina més bona!! com que feia calor i estaven ben fresquetes, un cop va rribar l'hora de provar-les, no van durar massa temps a la taula!! ens van agradar molt!!
Com va dir-nos el Pep, aquesta sopa de poroo i poma s'assembla molt a la vichyssoise, però amb un gust afruitat per la poma. , podem decorar-la de diferents maneres, també hi vas molt bé servir-la amb avellanes picades i un raig d'oli d'oliva verge. El mascarpone li dóna el toc làctic que suavitza la sopa.
Us recomano que la feu i sorprengueu  amb aquesta sopa freda, segur que us felicitaran!!
SOPA DE PORRO I POMA REINETA
Ingredients
1 pastanaga
1 branca d'api
1 patata
2 cebes tendres
1 manat de porros
100 g de mantega
4 pomes reineta (o golden, si ara no trobem reineta)
el suc de mitja llimona
100 g de mascarpone
sal
porradell picat per a decorar, o daus petits de poma
Preparació
Pelem la pastanaga, una ceba i la patata. Tallem les verdures a rodelles juntament amb l'api i posem en una olla amb 1 litre d'aigua freda. Bullim una mitja hora, colem i reservem.
Posem la mantega a fondre en un a cassola.
Tallem la ceba i el porro. Tallem en juliana fina i posem a la cassola amb la mantega. Deixem ofegar lentament sense que agafi color.
Mentres tant, pelem les pomes, traiem el cor i tallem a rodelles fines. Les posem en un bol amb aigua i el suc de llimona, per a que no s'oxidi.
Quan la ceba i el porro hgi perdut la tendresa, incorporem la poma, donem unes voltes i hi incorporem el brou vegetal. Deixem coure uns minuts.
quan ja ho tenim cuit, afegim el mascarpone, triturem molt bé, si voleu passe-ho per un colador xinés (quedarà una textura més fina). Jo la vaig triturar amb la Thermomix, 3 minuts, vel. progressiva 5-10.
Posem a punt de sal.
Deixem refredar a la nevera.

Recomanacions:
* L'hem de servir ben freda, es nota més el gust de la poma, si la serviu tèbia notareu que predomina més el porro)
* Quan tritureu, si hi posseu uns glaçons de gel, ajudarà a que el triturat sigui més fi, alhora que ja la refredarà.
* Si ha quedat massa espessa, podem afegi-hi una mica d'aigua fins a tenir-la al nostre gust.
Classe de sopes fredes amb el Pep Nogué

11 comentaris:

asj ha dit...

Qué suerte lo de las clases de cocina y la crema tiene que estar deliciosa.

besos

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Què bona!

sandra/ josemaria ha dit...

me gusta esa combinacion con manzana riquisima

Pebre i xocolata ha dit...

Amb poma i mascarpone! M'ho apunto!
Marta

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No només la poma, el mascarpone també fa que quedi molt suau, contrastan amb la poma.
Ben fresqueta s'ha de menjar ben de gust.
Petons.

Roser ha dit...

porro + poma?? genial!!

María ha dit...

Teresa cielo que sopa mas original y rica, me ha gustado mucho ese toque de manzana esta estupendo. Besicos

mercè ha dit...

Aixxx com m'agrada en Pep Nogué!, i que bé et surt tot a tú Teresa!, aquesta sopeta té un coloret que enamora!, i té un aspecte de suavitat espectacular...Una abraçada!

Eva Flores ha dit...

quina sopa més bona ara per l'estiu!

MaryLou ha dit...

Què bona, Teresa! En Pep sempra fa receptes tan fàcils i espècials! oi?
Petonets

el taller de cuina ha dit...

M'encanten les sopes fredes, ia questa amb el mascarpone i el toc de la poma... ha de ser boníssima!

Seguidors