17 de maig de 2013

EMPANADA DE BOTIFARRÓ, POMA I PINYONS

Amb molta paciència vaig fer i publico aquesta empanada de botifarró que ens vam menjar ahir per sopar, acompanyant-la d'una bona amanida!. Amb una sola mà vaig trigar molt... pelar la poma, picar el botifarró... paciència, però repte aconseguit! vosaltres la preparareu en un no res! i ja veureu què bona és, ha d'agradar, però, el botifarró, que és una mica especial per l'ingredient principal que porta.
Ens va agradar moltíssim! mira què en són de versàtils les empanades, les podem fer farcides de gairebé tot, penso! Molt bona!
Bé, sembla que poc a poc vaig per bon camí, ja em van operar, ara toca deixar passar unes setmanetes i a veure si puc començar aviat la rehabilitació, ja tinc ganes de tornar a la normalitat! gràcies pels vostres ànims!
EMPANADA DE BOTIFARRÓ, POMA I PINYONS
Ingredients
Una planxa de pasta de full ( si la voleu gran feu-la amb dos)
2 botifarrons de pinyons (per a una planxa)
Un grapat de pinyons (uns 30 g)
1 poma (que no sigui farinosa)
Una nou de mantega
1 ou
Elaboració
Pelem la poma, la tallem a daus petits i la posem en una paella amb la mantega i els pinyons, a foc baixet, deixem que s'estovi una mica, però no cal que es cogui del tot, que no se'ns desfaci.
Traiem la pell dels botifarrons, els tallem i amb una forquilla els desfem una mica, hi afegim la poma, en calent i barregem bé.
Posem la pasta de full a la safata del forn, que tindrem preparada amb paper especial de forn. Repartim el farcit per tota la base, deixant un cm per banda, pintem aquest espai amb ou batut, tapem amb l'altra làmina de pasta de full, o com en el meu cas, com vaig omplir només la meitat de la base, la vaig tancar amb l'altra meitat, sense tallar-la, doblegant-la damunt de la part farcida. Amb un dit anem presionant tot el voltant, tancant així tota l'empanada. Pintem amb ou batut, punxem amb una forquilla per sobre i fem una creu al mig per deixar respirar l'interior.
Coem a 200º durant uns 20 minuts, amb el forn preescalfat.

16 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Perfecta, tots els ingredients, són aptes per el meu gust... amb paciéncia, també,he volgut fer aquest comentari, doncs, l'he escrit amb una mà i també amb paciéncia, l'he acabat¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :O) :O)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin valor tens Teresa, fer la empanada i escriure aquesta entrada amb una sola ma, aixó si que té molt mèrit, molta paciència maca que ja veuràs com aviat tornas a estar al cent per cent.
A mi m'agrada molt aquesta combinació de sabors la trobo molt encertada.
Cuida't.
Petons.

Roser ha dit...

una empanada a la catalana amb uns ingredients excelents! petons

Rhu Sam ha dit...

La combinació de buti i poma m'agrada molt! L'havia tastada en creps però mai amb pasta de fulll, qué bona! i segur que després de tota la paciència que hi vas posar estaria deliciosa! Me n'alegro que la recuperació marxi tan bé! Petons. Montse

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ets una campiona! Espero que aviat et recuperis del tot, maca!
L'empanada de luxe
Petonets
Sandra

Pebre i xocolata ha dit...

Oh, quina pinta! La poma li deu quedar molt bé al botifarró, li deu contrarestar greixositat i aportar una mica d'àcid i frescor... Boníssima!
Ànims amb la recuperació!
Marta

La Cuina Violeta ha dit...

Si amb una sola ma l'has fet així, quan tornis a treballar amb les dues què faràs! Una abraçada i posa't bé.
Nani

Margarida ha dit...

Amb una sola mà i no pares!!!! Això és ser una superwomen!!!
Veig que al final t'han operat. Bé, espero que sigui per bé i que ajudi a deixar el braç tan bé com el tenies abans.
Et felicito per estar tan animada i noi parar de fer coses (i quines coses!!!!!)
Petons guapa

Marina A.F. ha dit...

Boníssima, Teresa! Ahir en vam menjar una de semblant, però en comptes de pinyons duia bolets. Són gustos, el botifarró i la poma, que trobo que lliguen molt i molt bé! petons

QUIMA ha dit...

Teresa això te doble merit !! ....... T'ha quedat perfecta i tmotl bona. Espero que aviat poguis fer serivr les dues mans.
petons

mercè ha dit...

bona opció!, la pasta de full és fantàstica i amb aquests farcits son temptadores!, prenc nota!

starbase ha dit...

Al.lucinant, a casa ens pirra el botifarró. Bé, a casa no, a mi concretament. Però vaja, que jo dic a casa i així sembla que hi ha més raó per a fer receptes amb botifarró més sovint ;P

Cristina ha dit...

Tant bones que són! Estic segura que aquesta, amb una mà, és la que t´ha sortit millor que mai ;-D

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Buensismo relleno,. lo utilizo muy a menudo!!
Bss

GEMMA ha dit...

Jo faig un farciment semblant per fer una quiche i sempre te molt d'èxit!!!
Cuida't molt i millora aviat!!!
Petonets.

Gemma ha dit...

Ànims, Teresa, que ja falta poc!
I té molt mèrit que amb una sola mà hagis fet una empanada!!!
La combinació del farcit queda molt bona.

Seguidors